Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

BIONIC University адаптує освітні курси Coursera для українців

Категорія:

Освітній майданчик Coursera та перший в Україні відкритий міжкорпоративний IT-університет BIONIC University підписали договір про співробітництво Global Translation Partnership. Тепер BIONIC University перекладатиме узгоджені курси українською.

BIONIC University одним з перших в Україні підтримав глобальну освітню тенденцію, забезпечивши переклад IT-курсів та інших освітніх програм у межах своїх напрямів підготовки: Tech skills (навички програмування), Soft skills (навички соціальної взаємодії), Entrepreneurship (навички підприємництва).

«Мета Coursera ­– надання навчання без обмежень, а мова часто є найбільш лімітуючим чинником для студентів, які отримують переваги за рахунок доступу до всесвітньо відомих освітніх ресурсів Coursera. Ми раді можливості працювати з BIONIC University, щоб допомогти подолати мовний бар’єр для українських слухачів», – повідомила Дафна Коллер, співзасновник та один з головних керуючих директорів Coursera.

Загалом, BIONIC University забезпечить переклад близько 10 освітніх програм Coursera. Фахівці вже працюють над першими трьома курсами: Probabilistic Graphical Models від Стенфордського університету, Gamification від Університету Пенсильванії та Creative Programming for Digital Media and Mobile Apps від Лондонського університету.

Цю роботу планується закінчити до кінця поточного року, після чого ці програми українською з’являться на www.coursera.org. Посилання на курси також розміщатимуться в інтернет-представництві першого українського відкритого міжкорпоративного IT-університету.

У 2014 році за сприяння BIONIC University буде перекладено Foundations of Business Strategy (Університет Вірджинії), Inspiring Leadership through Emotional Intelligence (Університет Кейc Вестерн Резерв) та Cryptography I (Стенфордський університет); інші програми визначать згодом. Для перекладу BIONIC University залучатиме професійних мовознавців.

«Ми раді розпочати співробітництво з Coursera, що дозволить забезпечити українцям доступ до провідних IT-курсів рідною мовою. Таким чином, ми сприяємо розвитку українського високотехнологічного ринку та виконуємо основне завдання BIONIC University – бути провайдером висококваліфікованих фахівців для ІТ-компаній та кар’єрним ліфтом для талановитої молоді», – зазначив перший віце-президент BIONIC Hill Віктор Галасюк.

Нагадаємо, 27 вересня відбулося офіційне відкриття BIONIC University. До цього університет майже рік працював у тестовому режимі. За цей час було створено навчальні програми, розроблено правила відбору учасників, сформовано команду тренерів, залучено корпоративних та освітніх партнерів. Наразі BIONIC University повністю готовий до роботи і розрахований на підвищення кваліфікації понад тисячі фахівців на рік.

Сьогодні заклад працює на базі Києво-Могилянської академії, яка є головним освітнім партнером BIONIC University. Після відкриття першої черги BIONIC Hill у 2015 році IT-університет переїде на територію інноваційного парку у власну будівлю, поряд із якою буде побудовано сучасні гуртожитки.

BIONIC University є освітньою ініціативою BIONIC Hill. Місія BIONIC University – формувати еліту професіоналів для IT-бізнесу в Україні. Як центральний елемент інноваційної екосистеми спільно із провідними IT-компаніями й парком BIONIC Hill університет зможе забезпечити зменшення відтоку талановитих спеціалістів за кордон, сприяння переходу від аутсорсингової до продуктової моделі розвитку IT-бізнесу, технологічну модернізацію національної економіки, збільшення ВВП та наповнення державного бюджету.

BIONIC Hill – перший український інноваційний парк. Він розташований у Святошинському районі Києва неподалік від смт. Коцюбинське. У парку працюватимуть провідні українські та міжнародні компанії, ключовими спеціалізаціями яких є IT, біотехнології та енергозбереження. Реалізація проекту дозволить забезпечити 35 тис робочих місць.

Загальна територія інноваційного парку BIONIC Hill становить 147 га, на яких збудують близько 900 тис кв. м. будівель та споруд. До інфраструктури проекту належать сучасні науково-дослідницькі й бізнес-центри, лабораторії та наукомістке виробництво. Буде побудовано комфортабельне житло, університет із гуртожитком, поліклініку, школу та дошкільні заклади. Також буде споруджено готель із конференц-залом та спортивно-оздоровчий комплекс. Першу чергу інноваційного парку буде здано в експлуатацію у 2015 році, завершення будівництва заплановано на 2020 рік.

Створення інноваційного парку BIONIC Hill ― бізнес-ініціатива провідного українського девелопера – компанії UDP. Запланований обсяг інвестицій – близько $1 млрд. Мажоритарним акціонером UDP є Василь Хмельницький.

Проект BIONIC Hill на 100% приватний, він не має державної частки власності та реалізується за підтримки Держінвестпроекту, КМДА та Держінформнауки. BIONIC Hill є складовою національного проекту «Технополіс» і відповідає стратегічним пріоритетним напрямам інноваційної діяльності в Україні, а також Стратегії розвитку Києва до 2025 року.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи