Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 29
  • Переглядів: 30

Біокамін: альтернативний спосіб опалення квартири та будинку

Ексклюзивний дизайн і простота в обслуговуванні — те, чим приваблюють каміни на екологічному спирті етанолі. Для дому можна вибрати і купити біокамін https://kratki.ua/biokamini/ будь-якого розміру, форми та сучасного дизайну. Власник прикрасить будинок предметом інтер'єру зі скла та металу з живим вогнем. Але що таке біокамін і чи може він замінити прилад для обігріву? Камін на біопальному, у порівнянні з електрообігрівачами та традиційними камінами, має переваги та особливості.

Принцип роботи біокаміна

Камін на біопальному працює за принципом газового паливника, і обслуговувати його просто. Прилад складається з опалювального блока з нержавіючої сталі та декоративних деталей — екранів зі скла та металу, дизайнерських найрізноманітніших за формами елементів.  

Для обігрівачів цього виду не потрібен димохід, стаціонарне місце або окрема вентиляція. Біокамін працює автономно, його можна переставляти і знаходити нове розташування. Все тепло, яке утворюється при горінні, камін віддає напряму в приміщення: 

  • паливний блок із нержавіючої сталі нагрівається до до 50–70 °С; 
  • поверхня металевого вогнища — от 70 до 150 °С;
  • загартоване скло — біля 50 °С.

Один літр пального дає приблизно 5,7 кВт*ч теплової енергії. Щоб при такій потужності обігріти кімнату в 20 квадратних метрів, потрібен камін з довжиною лінії полум’я від 80 см. За годину такий пристрій використовує літр пального. Обігріти приміщення можна, але сказати, що це повноцінні опалювальні біокаміни, складно. 

Камін на екологічному пальному відмінно справляється із підтриманням температури в кімнаті і створює теплу атмосферу на кілька годин, тим більше якщо треба створити особливий момент..  

ejeQP6fvAsCReo_9z1Ot865fz57lGQwGp5joI_jMBfbt5eI4Wg_1LEA4fjZRey_lhqjuGx09DT8BePNcaFmeLDNAKNpybwNOY-fOm6cJxxdWQtb8juU6Xpcoq368pCyidm4g2qqRCq7a1RTtg_A

Які бувають біокаміни

Одна з сильних сторін біокаміна — безкінечна лінійка моделей. Форми із прозорого скла і металу найфантастичніші: багатокутники, кубічні, круглі, трикутні, у вигляді чаші, човнів і навіть футбольного м’яча. Вогонь може бути за декоративним склом або горіти відкрито, без захисних екранів. 

Способи установки різні: настільні спиртові каміни невеликого розміру, мініприлади на полицю або приліжкову тумбочку, середні напольні, настінні, великі острівні, пристінні, кутові, підвісні. Є моделі, які оформлені в класичному стилі з порталом і полицями.

KiooCFqVN5tSbpFgRXcnTZXTsgxEPwJkjpKpU50kjlm6_2ldY9sG1mGwOqe6KMp-VoDAtTJjJPtSvQS3bgvPLj0YnFWI8l9SJpIeNX7O853f5FkrqTRAQVxeM0jYtFd7Bm3Oj4ivmQNMEgZuJec

Як користуватися біокаміном

Після покупки важливо вивчити інструкцію з експлуатації і дізнатися, що являє собою пристрій і які його особливості. Обслуговується біокамин, незалежно від розміру та призначення, однаково. 

  1. Прилад встановлюють у безпечному місці вітальні, спальні, їдальні, домашньої бібліотеки, веранди або тераси під відкритим небом. Головне, щоб поруч не було легкозаймистих предметів та тканин. Він безпечний, але все ж нагрівається і виділяє тепло, тому треба дотримуватися правил експлуатації обігрівача.  
  2. Щоб запалити камін, відкривають пальник і підносят довгу запальничку. Вогонь виходить яскравий, високий, без запаху гару, диму, не утворює кіптяви та іскр. 
  3. Менші за розміром каміни регулюються вручну за допомогою рухливої заслінки, більші моделі можуть бути оснащені автоматичними датчиками, сенсорними пристроями або контролюються дистанційно за допомогою пульта. Так встановлюють висоту та інтенсивність полум’я, відключають прилад по закінченню роботи.    
  4. Стекла та металеві поверхні достатньо періодично протирати м’якою ганчіркою.

Всі види біокамінів остатковані системою автоматичного вимкнення: якщо прилад випадково перевернеться, то вогонь згасне автоматично. Це особливо важливо, якщо в домі чи квартирі є маленькі діти або тварини.

Після відключення конструкція швидко охолоджується. Це продумано з метою безпеки, а знову запалити камін можна тільки після повного охолодження.

Наші інтереси: 

Технології.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи