Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

Біографія Арнольда Ерета

Про те як стати хворим, знають всі. А як стати здоровим?

БІОГРАФІЯ АРНОЛЬДА ЕРЕТА

БІОГРАФІЯ АРНОЛЬДА ЕРЕТА

Я знав проф.. Ерета спочатку як автора, пізніше як власника санаторію і лектора, і тепер вельми поважаю його як друга і піонера найповнішої, природної і наукової системи або культу для «лікування і попередження всяких відомих хвороб». Я без коливань можу заявити, що він розробив і розвинув те, що тепер здається «останнім словом» щодо здоров’я і довговічності.

Арнольд Ерет був народжений коло Фрайбурга в Бадені – це Німеччина і був забезпечений, дякуючи батьку, екстраординарним бажанням докопуватися до причин отриманих результатів. Його батько передав йому гарний навик успішного лікування як тварин, так і людей природніми засобами без застосування ліків.

Ерет учився в коледжі. Тривалі прогулянки, додані до роботи на фермі , плюс майже звичайна вегетаріанська дієта довели його до серйозного нападу бронхіальної простуди. Та незважаючи на це він успішно закінчив коледж. Його найбільшим захопленням були фізика, хімія, малювання та креслення. Він ходив на спеціальні академічні курси і в 21 рік отримав звання викладача малювання і креслення до тої пори, поки не був викликаний на військову службу. Однак був увільнений від неї через 9 місяців з-за «неврастенії серця», після чого відновив викладацьку діяльність. У 31 рік він був здоровим і гарно виглядав, як казали оточуючі його люди, однак він страждав від хронічного запалення нирок – нефриту (хвороби Брайта) з сухотною тенденцією.

Далі за його власними словами: «5 раз я брав відпустки, щоб виздоровіти, але нарешті був оголошений «невиліковним». Потім протягом 5 років я постраждав від дуже багатьох лікарів (від 24-х!), і частина цього страждання була в оплаті рахунків на суму приблизно 6 000$ (станом на 2010 р.- це не менше 100 000$ - примітка пер.), але результат був той же: «невиліковний».

Фізично і подумки банкрот, я думав про самогубство, але випадково почув про натуропатію і тричі пройшов лікування в санаторії Kneipp, отримуючи деяке полегшення і бажання жити, але так і не вилікувався. Потім були 5 чи 6 інших натуропатичних санаторіїв і я спробував всі інші методи, відомі в Європі, витрачаючи ще тисячі, з результатом: «не безнадійно хворий, але й не здоровий».

Правда, я зрозумів дещо, виходячи зі свого досвіду: головні симптоми були – слиз чи гній та альбумін в сечі і біль в нирках. Лікарі, гадаючи, що чиста і ясна сеча свідчить про здоров’я, намагалися зупинити цю елімінацію медикаментами і замінити альбумін м’ясом, яйцями та молоком, але це лиш посилювало негативні результати. Із цього всього я зрозумів те, що здавалося великим осяянням: ПРАВИЛЬНА ДІЄТА МАЄ БУТИ ВІЛЬНА ВІД СЛИЗУ І АЛЬТБУМІНУ.

Моє натуропатичне лікування витягувало частину слизу ваннами, вправами і іншим, але я знову її наїдав неправильною дієтою. І я рішив прийняти те, що здавалося трагедією для мене (і є такою для більшості хронічних хворих людей, які не отримують ніякого полегшення від лікарів), і спробувати на собі безпосередньо те, що я зрозумів із колишнього досвіду, що НЕПРАВИЛЬНА ЇЖА БУЛА ПРИЧИНОЮ, А ПРАВИЛЬНА ЇЖА МОГЛА Б СТАТИ ЛІКУВАННЯМ.

Далі в моєму житті було вегетаріанство, фруктові, горіхові дієти, багаточисельні «лікувальні дієти» і декілька натяків на те, що ГОЛОДУВАННЯ ТАКОЖ МОЖЕ ДОПОМОГТИ. Моє перше спостереження було в тому, що вегетаріанці не були набагато здоровішими за м’ясоїдів, оскільки багато з них мали хворобливий вигляд і були блідими. На крохмалистій їжі і молоці мені повільно гіршало, але, не дивлячись на це, я розпочав курс навчання в Університеті медицини, фізіології і хімії. Я відвідав школу натуропатії, вивчив дещо із психіатрії, християнської науки, лікування навіюванням, магнітного заживлення і т.д, і т.д. – все з метою узнати реальні і фундаментальні істини гарного здоров’я.

Був більш чи менш розчарований і потім направився в Ніццу в південній Франції, де випробував радикальну фруктову дієту, за винятком пінти молока за день, думаючи тоді, що мені потрібен альбумін. Я, як і більшість інших, не робив ніяких спеціальних змін фруктової дієти згідно із моїм станом і внаслідок отримав зовсім мало користі. В деякі дні я почував себе добре, а в інші – зовсім погано.

Таким чином я швидко вернувся додому і повернувся до так званої «нормальної їжі», яку вживали і яку радили мені щиро друзі, рідні і лікарі. Я вивчив дещо про голодування, але воно було гостро негативно сприйнято друзями і родичами. Навіть мій колишній натуропатичний лікар сказав моїй сестрі, що для людини із запаленням нирок кілька днів голодування – це певна смерть.

Наступної зими я вирушив у Алжир (північна Африка). Помірний клімат і гарні фрукти покращили мій стан і дали мені більше віри в природні методи і розуміння їх. Я був настільки хоробрим, що випробував короткі голодування, щоб допомогти очищувальним властивостям фруктів і клімату. Якось вранці , коли я себе добре почував, я випадково помітив в дзеркалі, що моє обличчя мало зовсім новий вигляд – молодшого і здоровішого чоловіка. Але в наступний «поганий день» на мене знову дивилося старе і хворобливе обличчя.

Хоч це і не тривало довго, ці зміни в моєму обличчі зробили на мене вплив як «відкриття» від природи, що я частково знайшов її методи і був на правильному шляху. Я вирішив вивчати їх більше і впровадити в моє майбутнє життя. Невимовні, ніколи раніше невідомі мені відчуття кращого здоров’я, більшої життєвої енергії, кращої ефективності, більшої витривалості і сили охопили мене і дали мені велику радість і щастя просто відчувати себе живим!

Вони були не лише фізичні. Відбулися великі зміни в моїх розумових здібностях: відчувати, пам’ятати; збільшилася зросла відвага, надія і, перш за все, з’явилося розуміння духовного, яке стало, як схід сонця, яке пролило світло на вищі духовні проблеми. Всі мої здібності були покращані і вони перевершували свій стан в часи моєї квітучої молодості. Моя фізична ефективність і витривалість дивовижно покращилися. Я здійснив велопробіг приблизно на 800 миль від Алжиру до Тунісу, супроводжуваний товаришем – фаховим велосипедистом, який споживав звичайну їжу. Я ніколи не був позаду нього, але часто їхав попереду, ближче до ночі, коли витривалість ставала вирішальним фактором. Майте на увазі, що я раніше був кандидатом у покійники, оголошений таким лікарями. А тепер я відчував постійну радість і схвильованість від того, що уник «скотобійні» людства по імені «Наукові медичні клініки».

Вернувшись додому знову, я продемонстрував свою витривалість і здатність виконувати найважчу роботу на фермі і в тестах на силу мав кращий результат, аніж у тренованих людей, які споживали звичайну їжу. Але оточений друзями і родичами, які жили звичайним чином, і спілкуючись із лікарями-практиками, застраханими тим, що мої відкриття мали тверді основи, в кінці-кінців матимуть успіх і перевершать те, що вони рекомендували, я поступово перейшов на звичайну їжу.

Голодування було тоді дуже непопулярним, а я жив в родині моєї сестри, яка погрожувала перервати його, коли я спробую його провести. Я не міг голодувати. Але я твердо вірив і довів фактичним досвідом, що голодування (і навіть зменшення об’єму їжі!) є тим всемогутнім методом по очищуванню тіла від неправильного харчування і переїдання. Я також знайшов його головним ключем для розумового і духовного розковування і розвитку.

Я не зневажив дослідженням наукових причин, чому фрукти і безслизові продукти були настільки ефективні і вияснив, що вони в процесі травлення розкладаються на виноградний цукор, дякуючи якому аналітики дали назву вуглеводам. Мій досвід, тести і експерименти та виздоровлення показали, що виноградний цукор, який є у фруктах, є істотною складовою людської їжі. Він надає найвищу ефективність і витривалість і той же час є найкращим очищувачем від сміття, він є найбільш ефективним зцілюючим агентом, відомим у людському тілі.

Це прямо заперечувало білково-азотну теорію лікарів і вчених, а також більш сучасну теорію «мінеральних солей». У 1909 р. я написав статтю, в якій засуджував метаболічну теорію і в 1912 р. дізнався, що д-р Thomas Powell із Лос-Анджелесу зробив це ж відкриття й успішно проводив лікування, використовуючи продукти, які вміщують те, що він назвав «органічним вуглецем», тобто, продукти, які утворюють виноградний цукор при травленні.

Із зародками цих відкриттів у пам’яті і моїми спостереженнями, я покинув своїх друзів і родичів, які по доброті своїй скоротили б моє життя. Я відправився у південну Францію у супроводі вибраного мною за досвідом молодого чоловіка, який бажав випробувати експериментальну дієту і поголодувати для лікування його хвороб, а саме – заїкання. Тут протягом кількох місяців я поновив свій африканський досвід і утвердився у вірі, що фруктова дієта і голодування були безпомилковими факторами природи для відновлення і підтримання більш високого здоров’я, яке має більша частина цивілізованого людства.

Отримані результати часто називали дивовижними, але вони були гідні подиву лише з-за їхньої винятковості. Знання, яке я отримав, чудові методи, якими природа позбувалася нечистот від неправильної їжі, а потім регенерацію, відновлення й укріплення за рахунок неправильної їжі, було приголомшливим, але воно не було дивом. Особливо важливими були результати, отримані цим молодим чоловіком, молодшим від мене на 10 років.

Ми робили досліди зі всіма основними продуктами цивілізації після очищувальних голодувань. Наші тепер більш чутливі органи відразу повстали проти їх небажаних елементів і особливо проти комбінацій, даючи більше всього переконливих доказів, що сучасна кулінарія з її сумішами, і малим знанням про їхню якість, була фундаментальною причиною всіх хвороб. Неможливо визначити, що за їжа перед вами і яка буде її ефективність, допоки тіло не очиститься природним способом – голодом. Я не чув про схожі експерименти, проведені хоч ще кимось, а отримані факти були тепер з надлишком доведені протягом багаторічного пошуку і важкої практики. Вони підняли моє знання над всіма сумнівами чи аргументами з питань харчування, які були в інших людей.

Щоб перевірити нашу ефективність тяжкою роботою, ми здійснивши подорож пішки через північну Італію і йшли 56 годин безперервно без сну, відпочинку і їжі, п’ючи лише воду. І це після 7 днів голодування, а потім лиш одного обіду із 2 фунтів вишень (800 г!). Розумні фахівці, які знали про цей тест, назвали його найдивовижнішим з їхньої точки зору. Із чого була отримана енергія для цієї ефективності? З азоту, альбуміну, органічних солей, жирів, вітамінів чи ще чогось? Після 16-годинної прогулянки я зробив 360 присідань з випрямленням рук за кілька хвилин, а більш пізніші багаточисельні тести сили з професійними атлетами показували мої переважаючі результати. І це після оголошення мене невиліковним, і це після смерті мого батька і брата від туберкульозу.

За час нашої подорожі через Італію ми часто чули цікаві коментарі дам про наші рум’яні лиця, нас запитували, як ми цього досягнули і т.д. Як людина, яка повністю переродилася, я бажав більш високих переживань, оскільки вони не були лише фізичними, але й розумовими та духовними. Те ж саме було з моїм молодим компаньйоном. Він почував себе значно краще, але його заїкання залишалось без змін. У мене була ідея, що навіть воно викликане фізичною перешкодою, забрудненнями. Ми відбули в ізольоване місце на острові Капрі і там проводили тривалі голодування, щоденно приймали сонячні ванни від чотирьох до шести годин при оточуючій температурі приблизно 50 градусів Цельсія (!). Ми так добре очистилися, що вже й не потіли. На 18-й день мій молодий товариш раптом зовсім охрип і, боячись, що втратить свій голос, не знаючи, чим ця проблема викликана, закінчив своє голодування за моєю порадою приблизно трьома фунтами фіг. Внаслідок цього майже годину він виривав з горла велику кількість слизу, а його тіло чистило себе також і в інших напрямах. Його голос швидко відновився, а заїкання щезло і ніколи більше не верталося. Ми досягли того, що його багатий батько даремно намагався зробити, застосовуючи майже всі відомі засоби без ніякого покращання.

ГОЛОДУВАННЯ – ВИЩИЙ ЗАСІБ ПРИРОДИ, так грубо застосовувалося і в основному було неправильно зрозумілим, що дуже важливо правильно його пояснити. Виходячи із мого тривалого досвіду в лікуванні себе голодуванням і безслизовою дієтою, а також нагляд за багатьма сотнями голодувань в моєму санаторії в Швейцарії протягом більш, як 10 років, я можу впевнено заявити: воно має дивну силу і переваги, коли проводиться правильно. Мої перші досліди дали такі гарні результати, що я побажав удосконалити і перевірити ці методи, продовжуючи свої спостереження і дослідження у всіх періодах життя.

Я провів багато широких експериментів, а потім разом із своїм зовсім відновленим молодим другом зробив тривалу подорож. Спочатку пішки через південну Італію, живучи майже виключно на винограді; потім човном по Єгипту, Палестині і Туреччині, Румунії і Австрії – моїй Батьківщині. В цій подорожі ми багато чого вивчили про дієту, звички, характер і здоров’я різних народів, особливо на Сході. Внаслідок цього моя віра в переваги європейської цивілізації дуже похитнулася і це лише підсилювало те, що я був на правильному шляху до знання про прекрасне здоров’я, про кращий розумовий розвиток, про більш активне і тривале життя.

В Єгипті ми побачили расу людей надзвичайної сили і витривалості, які жили переважно на бідній вегетаріанській дієті, але з двома шкідливими звичками: палінням цигарок і пристрастю до міцної кави. Однак ми не помітили жодної людини, враженої неврозами і токсемією. Бачити, як мало видів і наскільки небагато їжі вони споживали і, знаючи, що вони їли ті ж самі види їжі, що і їхні предки, це дало підставу твердити про переваги старої єгипетської цивілізації.

В Палестині були ми кілька місяців, вивчаючи місцеві звичаї, записи, історію. Після цього моя концепція реального розуміння Нового Заповіту була дуже змінена. Я дізнався, що життя і вчення Христа було у повній згоді з нині відомими природними законами, які дали йому чудовий інтелект і здоров’я. Але коли ці Закони були записані за слухами через 150 років після нього, то вони були прикрашені східними формами виразів і метафор і показували їх неповне знання природних явищ. Те, що було дивовижним, але не більше, вважалось «дивом». Його «попередники», його пости, його дієта і спосіб життя, схоже, як і в його однодумців – все вказує на життя у згоді з Природою, яка дала йому гарне здоров’я без необхідності в спеціальній божественній допомозі. Він стверджував це, заявивши, що майбутні покоління «досягнуть більше чим він», оскільки вони отримають краще знання природніх-Божествених-«незмінних» законів і методів.

Моя наступна книга заявить з переконливим доказом, що походження Христа, так звані чуда заживлення і очевидні зміни природніх постулатів, його воскресіння і підйом у «небеса», були у відповідності з законами природи, але були зовсім неусвідомлені тоді і частково ще й зараз. Існуюче невігластво в законах, які забезпечують основу нормального здоров’я, є в цьому столітті найбільш помітним у порівнянні з минулими століттями, що й підтверджується деградацією так званих цивілізованих народів, яка зайшла далеко і є всебічною. Те, що я вивчив своїми дослідженнями і досвідом – можливості відновлення гарного здоров’я людства, завдяки досягненням сучасного часу, схоже на відкриття «Книги за сімома печатками». Показати життя Христа у світлі природніх і науковий законів, а тому вічних і дійсно божественних, ідентичних з такими ж з нашої власної природи, є натхненням і спрямуванням, яким багато хто сьогодні володіє, і ніхто не повинен на це «махнути рукою».

Інші відвідані країни дали приклади природніх принципів здоров’я і я з великою впевненістю та ентузіазмом зайнявся вдосконаленням мого власного здоров’я, ставлячи експерименти з голодуванням і покращеною дієтою. Я інстинктивно відчував і швидко доказав, що у певних природніх продуктів, підготованих правильним чином, була висока енергетична ефективність, яка дає сили. Вони також мали чудесні очисні здатності, коли використовувалися правильно при розумній відмові від всякої іншої їжі і тоді це попереджувало хвороби всіх видів і лікувало їх, коли вони були.

Коли це використовується у відповідності із індивідуальним рівнем забрудненості людини токсинами, (а не мікробами!), її віком, фахом, кліматом, порою року і т.д., воно акуратно і гарантовано допомагає навіть при так званих невиліковних хворобах, якщо людина не надто стара або не обтяжена надто шкідливими звичками. Правильні види продуктів і менша кількість їжі, як підготовка до короткого або більш тривалого голодування, дивлячись по стану людини, дають органам травлення відпочинок від понаднормової роботи, а потім відновлення харчування правильними продуктами, а це є дуже важливим, дає дивні і вигідні результати.

Я голодував протягом 24 днів і мав такі дивні і приємні результати і не лише по фізичному стану, а також розумовому і духовному, що в мене з’явилося бажання розповісти моїм друзям і іншим про мої відкриття, досліди і про підсумкові висновки. Я не міг описати їм мої почуття, але сказав їм, що вони мають випробувати їх на собі, що деякі відразу ж і зробили.

Я розпочав свою освітню діяльність з лекцій і загальновідомих голодувань (під спостереженням!), голодуючи двічі у великих німецьких містах і двічі у Швейцарії. Мене ізолювали в кімнаті представники держави, а лікарі вели суворе спостереження – без впливу зовнішнього світу. Одне голодування тривало 21 день, друге – 24, інше 32, а останнє в Кьольні - 49 днів. Все в межах 14 місяців. Між цими голодуваннями і після них я читав лекції, проводив тести фізичної і розумової ефективності, доводячи цінність того, що я вивчив і дослідив і що примусило мене навчати інших і давати їм поради, писати статті, відповідати на листи і відкрити санаторій у Швейцарії.

Моя перша стаття була написана після 49 днів голодування в Кьольні і опублікована у Вегетаріанському журналі. В ній показаний як новий досвід голодування, так описані й дієти та подолання хвороб, а ще було дещо про життя, задоволення від нього і про способи його продовження. Стаття мала сенсаційний і навіть революційний ефект. До мене пішли листи зі всього світу, а із Європи особливо, від шукачів здоров’я, реформаторів і медиків, які швидко розділилися на опонентів і палких прихильників. В Європі утворилися дві протилежні фракції: «Ehretists» і «Non-Ehretists». В цій переписці відбивалися наукові протиріччя і боротьба з новими, відкритими мною принципами.

Перші притримувалися поглядів, підсумованих відомим редактором і реформатором: «Він (Ерет) не винайшов голодування або використання фруктової та інших покращених дієт, оскільки вони відомі і використовуються давно як могутні засоби Натуропатії. Але те, що він дійсно зробив – це створив повністю нову систему, об’єднавши їх як системний зцілюючий метод на базі гарного харчування і голодування».

Моя теорія слизу – пізніше доведений факт – як фундаментальна причина всіх хвороб, була все більш признана людьми, як і моя система зцілення. Вона витримала випробування й принесла розуміння того, що один автор виразив, як «величезний успіх» і, що природнє лікування і дієта – це найчудесніша і успішна система зцілення. Її автоматично назвали «Харчовою терапією», яка породила культ «Натуропатії».

Більше 10 років я писав статті для журналів, читав лекції у великих містах Європи, обговорюючи переваги системи з медиками і фахівцями. Я приймав тисячі пацієнтів в моєму «Санаторії фруктів і голодування», давав поради в листах і при цьому фундаментальні принципи не змінювалися, а лише підсилювалися кращим знанням деталей і більш успішного їх застосування.

Із всього цього еволюціонувало те, що тепер стає добре відомим в Америці, як «Безслизова дієта». Я приїхав у цю країну безпосередньо перед війною, щоб відвідати Панамську виставку і дослідити вирощувані тут, а особливо в Каліфорнії, фрукти. Моє вимушене перебування тут з-за війни вийшло на краще: я знайшов однодумців, у яких були схожі на мої досягнення, відкриття і досвід. Тепер ми захищаємо і обнародуємо ті ж принципи, які були настільки успішні в Європі, по звільненню людства від страждань і попередження хвороб. Мета – отримання покращеної раси людей, які будуть знати, що таке хвороба, і створять краще цивілізоване людство».(кінець цитати А. Ерета – А.В.)

Редагуючи замітки проф. Ерета, – справи всього його життя - я дозволю собі додати, що відкриття, зроблені тут доктором Томасом Пауелом, якому я допомагав по розвитку органічних добавок, були інтуїтивно передбачені проф.. Еретом, а потім доведені його результатами, так як і хімічним аналізом продуктів доктором Генсом. Ними підтверджено, що у фруктів і овочів є елементи, які по якості переважають схожі елементи у всяких інших продуктах, необхідних для отримання життєвої енергії. Ці елементи або компоненти відомі як «організований вуглець» і «виноградний цукор» (за теперішніми уявленнями це є відповідно: сахароза + фруктоза і глюкоза –(А.В.). Їхня присутність в достатніх кількостях заперечує поширену ідею, що органічні, мінеральні і тканинні солі виробляють енергію. Ці солі існують лиш в безкінечно малій кількості у всіх продуктах і частина їх – наркотики.

Кількість калорій, отриманих з допомогою калориметра, також не є розумною підставою для вибору правильної дієти. Більш ніж 40 років спостережень, дослідів і досліджень остаточно доказали мені, що фрукти й овочі мають всі необхідні для тканин солі. Присутність таких компонентів у рослинах у достатній кількості дає енергію і життя, що робить їх незмірно більш цінними в порівнянні зі всіма іншими продуктами, коли забруднення (слиз) від багатих на слиз продуктів виводяться ними із тіла. Тоді й спостерігається повний сприятливий ефект від «Безслизової дієти».

Професор B.W. Child.

Наші інтереси: 

Біографію цієї видатної людини слід знати кожному свідомому українцю

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи