Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Більше не доведеться бігати по довідки: влада об’єднала свої реєстри в єдиній системі «Трембіта»

Уже скоро можна очікувати значне поліпшення взаємодії громадян з державними органами. В Україні в штатному режимі запрацювала система автоматичного обміну даними між держорганами «Трембіта».

Про запуск «Трембіти» в тестовому режимі повідомили 22 травня 2019 року. Ця система здійснює обмін даними без участі людини. Очікується, що це значно прискорить надання державних послуг, зменшить можливість механічних помилок, а також допоможе боротися з корупцією, пише Techtoday.

Голова Держагентства з питань електронного уряду Олександр Риженко повідомляв, що завдяки «Трембіті» громадянам не доведеться більше звертатися до одного державного органу, щоб взяти довідку для іншого.

Зараз до системи підключені 14 державних реєстрів та побудовано 16 каналів взаємодії між органами влади. Для взаємодії між реєстрами держорганів створено 17 вебсервісів. Ще 47 державних органів підписали угоди щодо підключення до «Трембіти».

«Трембіта» є захищеною системою. Усі повідомлення, які нею передають, зашифровуються відповідно до національних криптографічних стандартів. Обов’язковою вимогою для доступу до системи є реєстрація споживача та постачальника даних у Національному реєстрі електронних інформаційних ресурсів. Система базується на покращеній естонській платформі обміну даними «X-road» (UXP платформа). Проект підтримки «EGOV4UKRAINE» програми «U-LEAD» передав систему «Трембіта» Державному агентству з питань електронного урядування України, яке є її власником і адміністратором.

Наші інтереси: 

Мінімізувати прямий контакт громадянина з чиновником. Полегшити формальність, зекономити час.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Не згоден, що це корисно, розганяти державні процеси є сенс, коли у владі патріоти.

Я не меч, я тримаю меч.

Коментарі

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Не згоден, що це корисно, розганяти державні процеси є сенс, коли у владі патріоти.

Я не меч, я тримаю меч.