Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Більше 70% водіїв переконані, що перемогти затори можна будівництвом доріг - опитування

Кожний п’ятий українець переконаний, що може потрапити у затор навіть у вихідні. Водночас водії вважають не доцільними обмеження на в’їзд до центрів міст і очікують будівництва більшої кількості доріг та паркінгів.

Також зазначається, що не можуть порозумітись між собою автомобілісти та власники альтернативного транспорту, зокрема електричних самокатів: перші вважають самокати та велосипеди небезпечними, а другі виїжджають на дороги через те, що немає відповідної інфраструктури.

За даними олх, було опитано понад 10000 респондентів:

  • 69% опитаних українців, які мають легкове авто, користуються ним щодня.
  • 22% – беруть машину кілька разів на тиждень.
  • 7% – сідають за кермо тільки на вихідних або кілька разів на місяць.
  • 2% – керують машиною почергово з іншими членами родини.

Кожен п’ятий українець вважає, що у своєму населеному пункті може потрапити у затор навіть у вихідні. Така сама кількість негативно ставиться до відокремлених смуг для громадського транспорту. На думку 19%, вони лише зменшують проїзну частину для легкових авто. 80% все ж таки позитивно ставляться до цих смуг.

Не можуть порозумітися між собою автомобілісти й власники альтернативних видів транспорту: велосипедів, самокатів, моноколес тощо. Останні масово жаліються на погану інфраструктуру – 91% опитаних вважають її слабо розвиненою та не врегульованою. Це змушує власників такого транспорту виїжджати на дороги загального користування. Через це невдоволені й водії авто – половина з опитаних вважають, що це збільшує ризик ДТП.

73% водіїв переконані, що перемогти затори можна будівництвом доріг і розв’язок, 47% – створенням паркінгів, і лише 12% погодилися б з обмеженнями на в’їзд машин до центрів міст. Ділитися своїми машинами з іншими, щоб зменшити навантаження на дорогах, готові ще менше — тільки 7% автомобілістів.

Кожен третій учасник, який не має машини, планує її придбати. Тільки кожний восьмий пішохід не сідає за кермо, бо вважає зручнішим громадський транспорт.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи