Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Безвізового режиму до ЄС вже не буде?

Спецтема:

Генпрокурор України Віктор Шокін  відмовився виконувати пункти Плану дій з візової лібералізації, що наразі зриває можливе скасування українцям віз до ЄС. Про це Шокін написав у листі на адресу міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

 

Шокін відмовляється виконувати пункти ПДВЛ, які стосуються ГПУ – навіть ті, які він особисто чув від посла ЄС Томбінського. 

Більш того, він пригрозив розпочати прокурорську перевірку діяльності МЗС, в діях якого, на його думку, "вбачаються ознаки правопорушення, спрямованого на підрив авторитету органу державної влади".

Мова йде про захист генпрокурором так званої "четвірки Шокіна" – чотирьох одіозних прокурорів, яких Шокін призначив у комісію, що має обрати кандидатури на адміністративні посади в Спеціальну антикорупційну прокуратуру.

Як відомо, ЄС опублікував офіційну заяву про недовіру до членів конкурсної комісії, яка визначає кандидатів на посаду генерального прокурора. 

Оскільки жодних змін не відбулося, то з відповідною вимогою виступило також і українське МЗС.

Зокрема, у документах, підготовлених до засідання Нацради реформ, яке відбулося 19 жовтня, представники МЗС зазначили, що обов"язковою вимогою ЄС є заміна "четвірки Шокіна".

У відповідь Шокін у своєму листі до МЗС заявив, що  інструкції міністерства про виконання Україною безвізового плану містять норми, які "суперечать вимогам закону", та навіть пригрозив розпочати розслідування злочинної діяльності МЗС.

ЄС кілька разів особисто звертався до Шокіна, а також до Президента України з проханням, щоб він вплинув на генпрокурора і той провів ротацію найодіозніших прокурорів.

Також представництво ЄС в Україні двічі оприлюднювало заяви з цього приводу, однак, наразі ця вимога не виконана.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи