Зображення користувача Антоніна Ансара.
Антоніна Ансара
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Безпека, а не анархія»: Трамп мобілізує військових для припинення грабежу і знищення – The Washington Times

Спецтема:

Президент Трамп мобілізував усі цивільні та військові сили ввечері понеділка для того, щоб зупинити мародерство та вандалізм по всій країні, які почалися після смерті Джорджа Флойда в Міннеаполісі. Президент заявив, що його «найперший і найголовніший обов’язок» – це захист нації, і що він не дозволить «анархістам» перевернути  країну.

200604trump.jpg

Президент Дональд Трамп
Президент Дональд Трамп виступає у Трояндовому саду Білого дому 1 червня 2020 року. Фото: AP Photo/Patrick Semansky

«Я мобілізую усі федеральні та місцеві ресурси, як цивільні, так і військові, для захисту прав законослухняних американців», – сказав президент Трамп у своєму несподіваному зверненні в Білому домі. «Я також вживаю швидких і рішучих заходів, щоб захистити нашу велику столицю, Вашингтон. Те, що відбулося в цьому місті минулої ночі, – це повна ганьба» – повідомляє The Washington Times.

Невдовзі після його виступу  війська Національної гвардії були розміщені на позиціях навколо Білого дому. Вантажівки переправляли солдат на проспект Пенсільванії та проїжджали  перед десятками скандуючих навпроти Білого дому демонстрантів.

Ще до промови Президента,  а також і під час неї, почалися сутички поліції та «мирних» протестувальників навколо Білого дому, під час яких застосовувалися світло-шумові гранати та сльозоточивий газ для того, щоб розчистити Президенту Трампу дорогу через парк Лафайєта до пошкодженої  епископальної церкви Святого Івана, яка була підпалена в неділю ввечері. Він стояв із Біблією на фотосесії навпроти зачиненої історичної будівлі церкви.

«США – найпотужніша країна світу, і ми збираємося її захистити!»

Президент зробив швидку серію несподіваних кроків, спостерігаючи із все більшим розчаруванням, як губернатори не змогли зупинити заворушення впродовж  попередніх шести ночей у десятках міст по всій країні. У ніч на понеділок президент показав, що з нього вже досить.

Трамп попередив губернаторів, що він буде виконувати секретний закон – Закон про повстання 1807 року – для застосування  військових сил «для швидкого вирішення проблеми для них».

Він закликав губернаторів розмістити більшість підрозділів 350-тисячної Національної гвардії, щоб «ми взяли вулиці під контроль», і сказав, що ті, хто знищує майно, будуть покарані в повному обсязі відповідно до закону.

«Я присягнув клятвою дотримуватися законів нашої нації, і саме це я і зроблю», – сказав пан Трамп.

Президент сказав, що США потребують «безпеки, а не анархії», і він досягне успіху у цьому питанні.

«Наша країна завжди перемагає!»

Більше 4 тисяч  людей було заарештовано по всій країні впродовж вихідних, а поліцейських готували до ще більшого загострення протистоянь у понеділок.

Брат загиблого афроамериканця Джорджа Флойда, Терренс, через тиждень після смерті останнього, закликав учасників акцій протестів по всій країні до миру. 

Терренс вшанував пам'ять брата хвилиною мовчання біля встановленого людьми пам’ятника з квітів. Після цього він звернувся до натовпу через мегафон.

«Я розумію, що ви всі засмучені. Але я сумніваюся, що ви хоча б наполовину так само засмучені, як я…  Але якщо я не розбиваю все навкруги, не вчиняю безлад у моїй громаді, то що ви всі тут робите?», – сказав брат  загиблого.

Офіцера, який притискав коліном шию Флойда, Дерека Шовіна (Derek Chauvin), звільнили (з поліції) і звинуватили у вбивстві третього ступеня. Ще трьом співробітникам, яких звільнили, не пред’явлено звинувачення.

Кандидат у президенти від демократичної партії Джозеф Р. Байден у своєму першому публічному виступі після коронавірусного карантину зустрівся з чорними лідерами в церкві в Делавері. Він пообіцяв боротися з інституційним расизмом та швидко створити орган нагляду за поліцією, якщо він буде обраний на пост Президента США. «Ненависть просто приховується», – заявив Байден. «Вона не минає, і коли при владі є хтось, хто вдихає кисень під скелі,  під якими ховається ненависть, вона виходить з-під цих скель. Те, що кажуть президенти, має значення».

Трамп знову звинувачував у насильстві «радикальних лівих», і закликав губернаторів суворо розправлятися з мародерами, які просто користуються хаосом на вулицях.

Наші інтереси: 

Стежимо за кризою в США. Вона завершиться великою перемогою правих сил.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

чи варта смерть мавпи безладу...бажаю Президенту скористатись доброю нагодою

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

чи варта смерть мавпи безладу...бажаю Президенту скористатись доброю нагодою

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

Після того, як провалився імпічмент президенту США Трампу, Кабала (Глибинна держава, ілюмінати) запустила операцію з коронавірусом. Коли ж провалилася операція з карантином, Кабала почала операцію масового безладу в США, для цього була використана технологія «Блакитний промінь». Національна гвардія має підтримати порядок і контроль. На жаль, Трамп дозволив Кабалі скористатися його провалами у кадровій політиці і помилками в зовнішній політиці. Щодо України, то в 2019 році, під час президентських виборів в Україні, Кабала також застосувала технологію «Блакитний промінь» («Blue ray»), яка була створена для контролю свідомості мас в глобальному масштабі.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

"Блакитний промінь" - це про телебачення?

І далі такі думки:
"Теле-бачення", то "погляд на світ через теле-візор", чужими очима. А чи ЦЕ бачать чужі очі?! І, головне, ЩО бачать ЧУЖІ очі?
І найголовніше - НАВІЩО дивитися на світ чужими очима?!--
Адже, є СВОЇ - ближні --‍--‍--‍--.
Погляд на світ чужими очима стає можливий завдяки надмірній довірі і байдужості до власної свободи. Цебто, за байдужості, делегування власної волі комусь перетворюється у таке собі марновірство, відмову від Дару Божого - "На тобі, боже, бо це мені не гоже". Це і є гріх.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ось що написав аналітик Олександр Бобик на своїй фейсбук-сторінці:

ПРО "ВБИВСТВО" НЕГРА ПОЛІЦЕЙСЬКИМ...

За моїми спостереженнями, українці тим більше кричать про "білий расизм" і "свавілля поліції" в США, чим:

1. Вони менше стикалися з Америкою.
2. Вони більше включені в грантові потоки.
3. Вони менше схильні до життєдіяльності згідно законів країни проживання.

Отже, для тих, хто дійсно цікавиться питанням: прийом, який застосував поліцейський Чавен, прямо приписаний інструкціями, чітко виписаний і спеціально тренується при професійній підготовці поліцейських. За останні 5 років лише в м. Мінеаполіс він був застосований поліцейськими 237 разів.

Цей прийом СПРЯМОВАНИЙ на виключення свідомості людини, що й було досягнуто в 44 випадках. В решті випадків він був ефективним в сенсі втихомирення порушника...

Цей прийом ПРИПИСАНО застосовувати у випадках:

1. Щодо особи, яка веде себе агресивно.
2. Для порятунку життя.
3. Щодо особи, яка намагається побороти поліцейського.

Згідно поліцейського звіту та відео, які поліції ЗАБОРОНИЛИ публікувати, Флойд вів себе агресивно і становив загрозу для оточуючих.

Його смерть настала внаслідок інфаркту та спазму судин головного мозку, спричиненого передозом.

Отже: ЗА ВСІМА ЗАКОНАМИ США І ПРОСТОГО ТВЕРЕЗОГО ГЛУЗДУ В ДІЯХ ПОЛІЦЕЙСЬКОГО НЕ БУЛО ЖОДНОГО КРИМІНАЛУ.

Підкреслюю: ЖОДНОГО КРИМІНАЛУ.

Джерело.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

Ог Теллез:
Програмування з боку ЗМІ - це запрошення до битви, замасковану під захопливу гру, в якій люди не можуть перемогти, але не можуть втриматися від участі в грі.
В кінцевому рахунку, цей підсвідомий наратив створюється і завантажується з ігор і фільмів, призначених для перепроектування розуму.
У підсумку, ті, хто грає в цю гру, будуть реагувати на наступний запрограмований, передбачений цикл «стимул / реакція» і зміна.