Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 10
  • Переглядів: 13

Авраам Лінкольн: "Я виступаю за те, щоб біла раса займала панівне становище"

Вперше кандидатом однієї з двох основних американських політичних партій, а тепер і президентом США став негр. Вперше проголосувала рекордна кількість виборців – близько 140 мільйонів чоловік із приблизно 188 зареєстрованих, причому особливою активністю на цей раз відзначилися чорні, жінки і молодь. Як не розчулитися такому розквіту демократії? Як не позаздрити?

Син кенійського пастуха, людина без політичної бази і напрацьованих зв’язків у політичній еліті, без будь-якого політичного досвіду приходить на найвищу посаду в країні. А – враховуючи вагу Сполучених Штатів у світі – на роль лідера всього західного світу. В США відбулася «помаранчева революція», поставлена американським істеблішментом на його гроші за його власним сценарієм для домашнього вжитку. Об’єктом маніпуляції на цей раз виступив американський виборець, який був у захваті від ілюзії змін, яку втілювала кандидатура Обами.

На цю перемогу було витрачено безпрецедентну навіть за американськими мірками кількість грошей. В останні дні перед голосуванням Обама закупив три найбільших телеканали країни – Ей-бі-сі, Ен-бі-сі і Сі-бі-ес – відваливши кожному більш ніж по мільйону доларів на демонстрацію 30-хвилинних рекламних роликів. Рекламний бюджет новачка Обами в чотири рази перевищував витрати Маккейна. Загальні витрати на ці вибори склали майже 6 мільярдів доларів. Обама зміг зібрати безпрецедентну для політичних кампаній в США кількість жертводавців – два з половиною мільйони людей внесли в його виборчий фонд від 5 до 2300 доларів, що в сумі склало 60% його передвиборчого бюджету. Тисячі добровольців працювали у відділеннях президентської штаб-квартири Обами по всій країні. Майстерно відрежисована виборча кампанія Обами надала Америці можливість зробити політкоректний вибір між першим чорношкірим кандидатом Обамою і Маккейном, останнім «національним героєм» Америки. І вона його зробила.

Обама – одна суцільна загадка. Про цю людину не відомо нічого, крім загальних даних. Зміни, зміни, як мантру, повторювали мільйони американців передвиборчий лозунг Обами. Які зміни? Ніхто з виборців не зміг би виразно, толком пояснити, в чому вони конкретно полягають. Американці з відчаєм, як на останню надію, відгукнулися на риторику, на обіцянки чорношкірого кандидата, не підкріплені нічим. Платформи двох американських партій майже не відрізняються, причому республіканська складена навіть з більшою стилістичною витонченістю, точністю і конкретикою, ніж демократична. Але хто їх читає, ці платформи? Законодавцями суспільного зв’язку виступають більше ЗМІ – електронні та друковані. Політкоректність у 2008 році була доведена до абсурду: сама вимова повного імені нового президента – Барак Хусейн Обама – було прирівняно до образливого випаду проти нього з расовим і релігійним підтекстом. Ось і говоріть після цього про свободу слова в США. Американські вибори остаточно перетворилися на шоу, озлоблення якого наростало в міру наближення дати виборів. Обама або Маккейн – особливої різниці для українців немає, оскільки все вирішують не президенти, призначені для публіки, а ляльководи, що стоять за ними.

«Можна весь час обманювати одну людину, можна якийсь час обманювати весь народ, але не можна весь час обманювати весь народ», – сказав колись Авраам Лінкольн, як і Обама, виходець із законодавчих зборів штату Іллінойс. Тепер ця знаменита фраза стерлася, застаріла, втратила сенс. Тепер, коли за допомогою електронних ЗМІ і Голівуду можна весь час обманювати весь народ, зовсім вже наївним здається ще один вислів «батька американської демократії»:

«Я маю намір заявити, що ні в якій мірі не являюся і ніколи не являвся прихильником суспільної і політичної рівності між білою на чорною расами. Я не виступаю і ніколи не виступав за надання неграм права голосу чи права бути членами суду присяжних, ні за те, щоб вони мали право очолювати уряд, ні за те, щоб вони укладали шлюби з білими. В доповнення до цього я маю заявити, що між білими і чорними існують такі фізичні відмінності, які назавжди виключають можливість спільного проживання двох рас на умовах суспільної і політичної рівності. З огляду на те, що дві раси не можуть співіснувати як рівні і оскільки зараз вони проживають спільно, між ними має існувати панування і підпорядкування. Як і будь-яка людина, я виступаю за те, щоб біла раса займала панівне становище».
 


В тему:

Країна, яку вкрали

Давайте вгадаємо національність головного політичного радника Обами

Невідома Америка: Пророцтво Бенджаміна Франкліна про майбутнє США

Все. Крапка.

Захід Заходу

Кредитування: гачок контролю за лояльністю

Кандидат на пост Президента Рон Пол вважає, що США рухаються до фашизму

Змінюючи Америку

Якою буде Америка в середині нинішнього століття

До 2050 року біле населення США опиниться в меншості

Меншини вже стали більшістю в одній третині найбільш населених округів США

«Шлюбна маса»

Homo Americanus: Дитя Епохи Постмодернизму

Захід Заходу

Обаманія, або Американський експеримент

Кенійська тітка Обами виявилася нелегалкою

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи