Зображення користувача Валерій Зміївський.
Валерій Зміївський
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Аварія на російському підводному човні

01 липня 2019 року близько 20:30 в результаті пожежі, що спалахнула на борту спускового апарату глибоководного атомного підводного човна АС-12, відомого як «Лошарик», військово-морського флоту Росії, загинули 14 моряків.

12 серпня 2000-го року в Баренцовому морі під час військово-морських навчань РФ загинув російський атомний підводний човен «Курск». Ніхто з членів екіпажу не вижив.

Платою за імперську велич Росії були, як завжди людські життя.

01 липня близько 20:30 в результаті пожежі, що спалахнула на борту спускового апарату глибоководного атомного підводного човна АС-12, відомого як «Лошарик», військово-морського флоту Росії, загинули 14 моряків. За даними джерела, загинув увесь штатний екіпаж цього спускового апарату 14 моряків підводників, серед яких 7 капітанів 1 рангу, і два героя Росії. Цю інформацію підтвердили ряд європейських інформаційних видань.

Лише 02 липня російський ЗМІ поширили повідомлення Міноборони РФ про те, що в результаті пожежі «на науково-дослідному глибоководному апараті» 14 моряків-підводників загинули через отруєння продуктами горіння. Російська преса лише не  повідомила про головне: «науково-дослідний глибоководний апарат» був надсекретним атомним підводним човном АС-12, відомий як «Лошарик».

У Міноборони РФ, як завжди намагалися все приховати або збрехати, тому не вказали ні назви судна, ні точного місця, де сталася пожежа, зазначивши лише, що це сталося в «російських територіальних водах», що пожежа ліквідована, і на даний момент підводний човен знаходиться на військово-морській базі в Сєвероморську Мурманської області.

Директор Норвезького агентства з радіаційної та ядерної безпеки також повідомив, що російські чиновники проінформували їх про те, що на борту «глибоководного апарату» стався вибух газу.

Аварія на російському підводному човні «Лошарик» запустила стандартну процедуру НАТО, і норвезькі підводники перевірили радіаційний фон у російського атомного підводного човна «Комсомолець, який затонув 7 квітня 1989 року в Норвезькому морі на глибині 1700 метрів, і там їх чекав сюрприз: радіація перевищувала норму в 100 000 разів! Про це заявив керівник національної норвезької експедиції Хільда ​​Елізу Хелдаль, повідомив 08 липня норвезький телеканал TV2. Ці показники були настільки незвичайними і тривожними, що зажадали уточнення, і туди відправили ще один підводний апарат з більш точними приладами, і отримали несподіваний результат: перевищення норми радіації біля затонулого човна в 800 000 разів!

Увагу спостерігачів привернуло те, що в Кремлі досить нервово відреагували на цю надзвичайну ситуацію. Путін скасував цілу низку планових заходів і зібрав термінову нараду з приводу аварії. В результаті він відправив до Сєвєроморська міністра оборони РФ Шойгу, але на цьому метушня не припинилася.

Найбільш цікавою виявилася реакція США на цей інцидент. Відомо, що літак ВПС-2 США віце-президента США Майка Пенса, який в цей час знаходився у повітрі, різко змінив курс і направився на свою базу в США. Очевидно, що пожежа на секретному російському підводному човні виявилася наслідком якихось дій, про які мали уявлення як в Москві так і у Вашингтоні, і там усвідомлювали всю серйозність ситуації, що склалася.

Цілком можливо, що пожежа виникла не сама по собі, а, можливо, це була зовсім не пожежа, а щось інше, що принесло таку кількість жертв. В будь-якому випадку ситуація виглядала набагато серйозніше, ніж повідомила про це офіційна російська преса.

То що міг робити «Лошарик» на морському дні? На думку російського військового експерта Олександра Гольца, цей підводний човен служив для збору інформації – грубо кажучи, військові збирають все, що лежить на морському дні. Передусім, обломки після випробувань зброї – ось за чим полюють усі розвідки світу. Крім того, на великій глибині – це відомо – держави, що протистоять одна одній у військовій сфері, залишають сенсори, всілякі монітори, які повинні вказати шлях прямування підводних човнів потенційного противника.  Глибоко на дні лежать кабелі зв’язку. Якщо до них приєднатися, можна багато відкрити.

Німецьке видання «Der Spiegel» написало, що російський підводний човен був створений для виконання особливо секретних спецоперацій, наприклад, для маніпуляцій з кабелями, що проходять по дну моря. Це означало, що «Лошарик» цілком міг позбавити Інтернету всю Європу.

Тільки невелика частина інформації, поширюваної в Інтернеті, передається за допомогою космічних супутників. Набагато дешевше і простіше прокласти оптоволоконні кабелі по океанському дну.

Між Америкою і Європою прокладені два десятки таких кабелів. Ще в 2018 році високопоставлені військові чиновники НАТО попереджали, що Росія може спробувати відрізати Європу від світового Інтернету. Російські субмарини неодноразово підходили до кабелів на критичну відстань.

В НАТО підтвердили, що загроза каналам зв’язку очевидна. Якщо зуміти підключитися до інтернет-кабелів, то можна шпигувати практично за будь-якою людиною або будь-якою країною в світі. Гіпотетичний збиток, який можуть завдати такі дії, оцінюється в мільярди доларів.

 «Якою могла бути місія російського шпигунського підводного човна невідомо. Також невідомо, якими були б подальші дії російської субмарини «Лошарик», якби не спалахнула пожежа. Про трагедію, в результаті якої загинули люди, стало відомо тільки наступного дня після інциденту. У Міністерстві оборони РФ заявили, що моряки загинули через дії чадного газу. «Інформація про підводний човен АС-12 «Лошарик» дуже важлива. Цей підводний човен знаходиться у відомстві Головного управління глибоководних досліджень РФ – підрозділу Генштабу РФ, який здійснює таємні місії в стилі Джеймса Бонда», – написало німецьке видання.

На думку експерта Центру військово-морських досліджень Майкла Кофмана, підводний човен АС-12 служив для виконання особливо важливих завдань. Російське «ГУ глибоководних досліджень» тримає в своїх руках фактично «ще один військовий флот». Підводні човни управління займаються збором важливої інформації на морському дні: встановлюють апаратуру і датчики стеження за суднами. Глибина занурення «Лошарика» може перевищувати тисячу метрів, а в особливих випадках підводний човен може спускатися до шести тисяч метрів. Росія не афішує точні координати місця аварії, але в 2018 році субмарина «Лошарик» була помічена в Білому морі.

Український військовий експерт Олег Жданов висловив свою версію цього інциденту. По дну Баренцового моря проходить низка комунікаційних ліній інформаційних і ліній зв’язку. Можливо, це була спроба втручання у ці лінії, спроба підключення до них для того, щоби потім взяти участь чи втрутитися знову в результати виборів у Сполучених Штатах. Але найбільш вірогідною версією причини аварії  на «Лошарику» є те, що Російська Федерація проводила спецоперацію щодо вилучення з морського дна у Баренцовому морі американської станції спостереження. Ця операція могла бути узгоджена з Дональдом Трампом президентом Путіним на саміті G20 в Осака (Японія). Але мало хто знав, що такі станції містять в собі неприємні «сюрпризи». З недавнього часу Сполучені Штати Америки на всі свої засоби, які розміщені на дні Світового океану, поставили пристрої самоліквідації. І під час втручання ось в цю станцію спостереження могла спрацювати програма самоліквідації. І ця станція вибухнула або самоліквідувалася іншим способом, що викликало пожежу на борту російського підводного човна.

Бен Фулфорд, який є інформаційним каналом одного з азіатських таємних товариств, розкрив, деякі подробиці аварії на секретному російському підводному човні «Лошарик», про які не повідомлялося в пресі. Він повідомив, що, згідно російським і американським джерелам, російський підводний човен був атакований як відплата за потоплення ізраїльського підводного човна в Перській затоці. Російський підводний човен керував атомним безпілотником «кінця світу» («Лошариком»), який запускався  автоматично, і офіцери загинули, запобігаючи його запуск, кажуть російські джерела.

Повідомлення, які були вилучені на сайті Debka,  пов’язаного з Моссадом, намагались звинуватити в потопленні російського підводного чорна американців, що було очевидною спробою Ізраїлю (хазар-сіоністів) почати третю світову війну. Джерела в Пентагоні вказали, що російський атомний підводний човен спеціального призначення «Лошарик»,  можливо, був обстріляний зі зброї  направленої енергії, що не могло викликати третю світову війну, але її контролери з Кабали, можливо, отримали миттєву карму не з одним, а з двома землетрусами на військово-морській базі в Китайському озері в Південній Каліфорнії. Сейсмографи вказали ознаки того, що вони є результатом вибухів, а не природних сил…

Канал Yuriplavki на сайті YouTube.com оприлюднив лист інсайдера на ім’я «Есаул», за яким стояв російський офіцер високого рангу. В цьому листі автор назвав причину загибелі 14 вищих офіцерів-підводників. Він повідомив, що російські ЗМІ брешуть. Під час випробувань нового виду зброї стався вибух ядерного реактора, в результаті якого на підводному човні «Лошарик» (АС-12) загинула приймальна комісія, що складалася з офіцерів високого рангу і увесь технічний персонал.

«Есаул» також повідомив про причину загибелі російського підводного човна «Курск» 12 серпня 2000-го року в Баренцовому морі, коли відбувались військово-морські навчання РФ. Підводний човен «Курск» повинен був випустити мішень, за якою, згідно легенді навчань, відбувалось полювання. Мішенню була спеціально виготовлена торпеда. Крейсер «Петр Великий» повинен був здійснити постріл по рухомій цілі. Підводний човен «Курск» заглушив машини, і в стані повної тиші здійснив пуск торпеди-мішені. Клацнув затвор торпедного апарата. Акустики запеленгували ціль. Апарат здійснив відстріл мішені. Мішень смикнулась і застрягла в трубі, підводний човен в результаті сам перетворився на мішень. Включився маршовий двигун торпеди, акустики дали координати, крейсер «Петр Великий» зробив постріл по мішені, яка застрягла на борту підводного човна «Курск». Після пострілу крейсера на  підводному човні не вижив ніхто… Платою за імперську велич Росії були, як завжди людські життя.

Наші інтереси: 

Знати, що робиться в країні агресора і оцінювати ризики можливого впливуй подій в РФ на ситуацію в Україні

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Росія
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи