Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Арійці відзначили 400-річчя народження Івана Сірка (фоторепортаж)

30-31 липня 2010 р. біля села Капулівка відбулись масові заходи з відзначення 400-ї річниці з дня народження видатного кошового отамана війська Запорозького Івана Сірка.

(клацайте на фото, щоб збільшити)



На березі річки Чортомлик було розміщено наметове містечко. Сюди прибули представники з усіх регіонів України, що представляли козацькі та громадські організації, патріотичні клуби, народні художники, різноманітні ремісники, кобзарі з Києва, співочі колективи та багато інших цікавих людей.





Табір місцями нагадував Запорізьку Січ, а місцями ярмарок. Переважна більшість людей була одягнена у національний одяг.





В таборі було заборонено вживати алкоголь, палити тютюн, лихословити, використовувати партійну атрибутику. Все це разом створювало атмосферу радісного свята і духовного єднання.





Цікаво, що козаки Кодацької паланки війська Запорозького Низового за дві доби здійснили на конях перехід від Січеслава до Капулівки.



Сіркові дні тут відбувались і раніше, але весь час влада всіляко намагалась це стихійне свято нівелювати, чинячи різні перепони. Але народний потяг до своїх історичних джерел здолав цей спротив, і тепер в останні роки представники обласної влади нібито щиро приймають участь в урочистостях. Навіть звикають ходити на козацькій чайці під жовто-блакитним Вогнебогом – прапором Третього Гетьманату.

(клацайте на фото, щоб збільшити)



Козацький Рама - першолюдина Арійської раси, ідеал боголюдської реалізації. В народі такі статуї називались мамаями або ідолами (від слова ідеал) - див.: Арійський Адам знаходиться у Січеславі



Арійський ідол оздоблено рунами святості (Альгіз - зліва) і перемоги (Тур). В центрі - захисна Сварга, символ духовного і цивілізаційного Центру.



На зворотній стороні Козацького Рами - символ Великого Переходу, який називається Сонцебіг. Це атакуюча сварга, оскільки обертається за годинниковою стрілкою. Цьому символу 7500 років, він ровесник Третього Переходу, здійсненого під проводом Рами-Ноя-Ману в 55 ст. до н. е. - див.: Земля Сонячного Вепра: Борія, Гіперборія, Вишня Борія

 

 


В тему:

Арійський фестиваль «Козацькі забави» (фоторепортаж)

Відбувся Другий збір засновників Третього Гетьманату

Що робити? Програма «Три О»: Оздоровлюйся! Організовуйся! Озброюйся!

Паралельне суспільство як цивілізаційна надбудова (настанови для снайперів)

Держава-гвинтокрил. Інформаційна стратегія Третього Гетьманату

Сяйво жертовності

Архетип вепра у психологічних війнах Богдана Хмельницького

 

 

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи