Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Андерс Аслунд: Головна проблема української економіки - шантаж і здирство "«сім'ї» Януковича"

Українська опозиція може вести переговори з президентом Януковичем, на думку експерта-економіста, тільки про дату дострокових президентських виборів. "Єдина розмова з Януковичем зараз - ... це обговорення варіантів його відходу. Це людина, яка говорить одне, а робить зовсім інше Так було з Угодою про асоціацію, так було і з законом про амністію. Його слова не мають ніякого значення", - переконаний Аслунд.

Європейський економіст і політолог Андерс Аслунд вважає девальвацію гривні давно назрілим процесом і закликає опозицію вести переговори з президентом Віктором Януковичем тільки про способи його відходу з влади.

Українській економіці потрібна девальвація гривні. Про це заявив відомий економіст і політолог, старший науковий співробітник Інституту міжнародної економіки імені Петерсона Андерс Аслунд в ексклюзивному КОМЕНТАРІ Gordonua.com .

"Україна тримала штучний курс з 2008 року, тому девальвація гривні давно потрібна була українській економіці Якщо вона не буде більше 10 гривень за $ 1, то це добре Девальвацію обов'язково треба робити, тому що це одна з основних вимог МВФ.»., - Підкреслив економіст .

Аслунд впевнений, що золотовалютний фонд, розмір якого станом на 1 січня 2014 становив близько $ 20 млрд., Досить міцний. А головною проблемою української економіки, на його думку, є "сім'я" президента Януковича.

"Рецесія економіки тривала в Україні 5 кварталів, але в останньому кварталі минулого року економічні показники були значно покращені. Згідно з офіційними даними, ВВП в останньому кварталі 2013 року підвищився на 5% по відношенню до третього кварталу. Це сталося через те, що" сім'я "Януковича перестала заважати економіці Головна проблема української економіки -. шантаж і здирство" сім'ї »Януковича", - заявив Аслунд, додавши, що коли почалися протести в Україні, економіка стала працювати краще. 
Політолог упевнений, що президент Янукович робить ті ж помилки, які свого часу здійснив Павло Лазаренко, і тому він не може управляти країною.

"Янукович не може правити країною. Очевидно, що на посту президента він хоче просто розбагатіти. Він здійснив ті ж помилки, що і Лазаренко, який ні з ким не ділився. Можна бути корумпованим, але потрібно ділитися, як Путін. Ось і вийшла ситуація , коли головні олігархи в Україні стали незадоволені Януковичем ", - зазначив експерт.

У Аслунда викликає побоювання вельми агресивну поведінку Росії стосовно України і таємні переговори між Путіним і Януковичем.

"Росія дуже агресивна щодо України, а Янукович ні з ким не хоче обговорювати тему свого майбутнього розмови з Путіним 7 лютого о Сочі Це дуже поганий знак.", - Зазначив політолог.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи