Зображення користувача Анатолій Висота.
Анатолій Висота
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Анатолій Висота: ВОЛОДИМИР ПОБИВ ЗУХВАЛОГО БОЛГАРИНА

Я пересунув крісло ближче до телевізора, де й сонливість моя поділася, коли побачив зал у Гамбурзі і скільки там прапорів і галасливих болгар -  прямо тисячі. Раптом із зелених променів лазерів зіткалася голографічна кімната, так на десяту частину об’єму залу, і в ній появився Пулєв. По підлозі повзла величезна змія. Раптом вона розкрила пащу й стала кидатися на глядачів. Ага, то  це болгарин так асоціює себе з коброю.


 

Анатолій ВИСОТА, к.х.н.




 

           ВОЛОДИМИР ПОБИВ ЗУХВАЛОГО БОЛГАРИНА (15.11.14-Гамбург)




 

          Ще задовго до бою

Весною-14 вже думалося нам про чергового суперника нашого чемпіона з боксу Володимира Кличка. Сходилися на тому, що цим претендентом на чемпіонські пояси має стати Кабрат Пулєв з Болгарії. Знавці хитали головами, мовляв, це вам не якийсь абориген Алекс з-під Австралії, чи поляк, чи навіть москаль Повєткін, яких один за одним побив останнім часом Володимир. Цей Пулєв б’є намертво, як пуля, він з 20 поєдинків усі виграв. Наганяють страху, думав собі я, а там побачимо, бо багато хто вже нахвалявся змішати нашого хлопця з землею, а самі вмилися кров’ю на ринзі.

          З часом боксерське начальство таки призначило того болгарина обов’язковим претендентом  і бій мав відбутися 6 вересня 2014. Однак Володимир на тренуванні отримав несподівано травму і бій перенесли аж на 15 листопада 2014 р. За сімейними проблемами та переживаннями від наших бойових  втрат на Донбасі я й забув про бокс.

          Однак інтернет вчасно мені нагадав

Що бій відбудеться таки в Німеччині – в цьому я був і раніше переконаний. Мене насторожило, що Пулєв, як і багато невпевнених  в собі боксерів, шукає скандалів – от  і на пресконференцію перед боєм не прийшов. То Кличко поставив стільця на стіл, ніби це суперник, і з гумором відбув наскоки телепреси. Потім надійшла інформація, що Пулєву й рукавиці якісь не такі, бо не тої фірми. Ого, думав я собі, то поганому танцюристу вже заважають… високі підбори – не такий вже він і страшний.

          Тим часом у таборі Володимира

Готувалися наші всерйоз десь аж в австрійських Альпах. Команда всуціль американці: тренер, масажер, менеджер і навіть кухар (єдиний білошкірий) – всі фахівці. Співають реп. Масажер розказує, що  Володимир  має щодня 12-раундові спаринги, в яких партнери міняються через кожні 3-4 раунди. Ну це я і сам знаю, що  він любить свою роботу, не капризує і не хвалько.

          Вечір на ІНТЕРІ

Для мене ця телепрограма ВЕЛИКИЙ БОКС була задовгою, бо  плавно захопила вже й ніч. Колишні боксери-фахівці, серед яких затесався й один негр у картузі, розказували мені, що бій буде виснажливим і може закінчитися аж в 11-му раунді на користь Кличка. Там  була ще й одна жінка-білявка - наша чемпіонка світу Аліна Шатернікова. Її сміх і дотепні вислови породжували навіть якісь веселощі у студії. Ось нарешті розповіли про  антропометричні дані суперників. Пулєв важить 112 кг, а Володимир на півкіла менше. Зате наш має зріст у 198 см, а болгарин на 4 см нижчий. Ну й що, гадав я собі, це майже однаково, а на ринзі все переважить характер і майстерність нашого боксера.




 




 




 

          Перед боєм

Я пересунув крісло ближче до телевізора, де й сонливість моя поділася, коли побачив зал у Гамбурзі і скільки там прапорів і галасливих болгар -  прямо тисячі. Раптом із зелених променів лазерів зіткалася голографічна кімната, так на десяту частину об’єму залу, і в ній появився Пулєв. По підлозі повзла величезна змія. Раптом вона розкрила пащу й стала кидатися на глядачів. Ага, то  це болгарин так асоціює себе з коброю. Добре, що хоч Кличко такого не бачить. Зникло це видиво і промені виткали іншу кімнату, в якій коло постаті Володимира палахкотіло світло і поширювалося колами, як хвилі. Коментатор пояснив, що це так наш боксер живиться енергією простору, а потім блискавкою випромінює її з себе. О, тут є арійська ідея!

          Нарешті ось болгарська команда видерлася на ринг, всі скромно одягнені в кольорах свого прапора зелено-біло-червоного. Ось він Пулєв – міцне тіло й голова, широкий рот виказує щось татаро-монгольське. Коментатор доречно підказує, що батьки Пулєва вибрали для сина ім’я засновника болгарської держави хана Кубрата. Піднялися й наші всі в червоному. Лице Володимира незворушне.

          Першим заграли болгарський гімн. Якийсь він сумний, подумав я, ще й з азійськими мотивами. Але болгари  в залі співали його енергійно ще й вимахували прапорами. Співав і Пулєв, та не довго. Ось і мелодія нашого гімну. Щось не так. А, це темп його виконання так процентів на 20-30 вищий. На ринзі співає лиш  Віталій Кличко, а поруч за канатами йому допомагає жінка Наталя. Видно як мало українців у залі: рядочок дівчат  у віночках, ще он трохи махають маленькими прапорцями, а далі, ви не повірите, хтось розкинув великий наш ПРАВИЛЬНИЙ  жовто-блакитний стяг. Хто ж це постарався збільшити темп гімну та ще й відмінив повтор приспіву?

          Поєдинок

Поки рефері оголошував здобутки боксерів, Пулєв нетерпляче бив собі руку об руку. Ось суперники торкнулися руками один одного й розійшлися, приноровлюючись, як зацідити один одного в пику. Бачу в Пулєва широко розставлені ноги й розведені руки на ширину плеч – чи встигне він звести руки в обороні обличчя? Несподівано Пулєв накинувся на Володимира прямо як скажений собака. Входячи в клінч, він захоплював шию нашого в ліктьовий замок, а другою лупив нашого  по потилиці. Що це він робить? Голова нашого боксера теліпається і тіло хитаться після двох ударів болгарина. Ось він кидає Володимира на канати. Ганяє нашого по рингу і спиною Кличка витирає канати. Ось ще трохи й Пулєв стане бити Кличка ногами.

          Але Володимир  витримав цей ординський натиск і бачу, стиснулися в нього губи, а лице отримало соколиний профіль. Що це? Пулєв вже на підлозі! Перший нокдаун. Це Володимир лівою міцно зацідив того в пику. Пулєв підводиться, встає і підіймає одну ногу, а потім показує язика. Це певно він так виконує команди судді, а той визначає так, чи отямився боксер. В тому ж раунді Володимир ще раз збиває болгарина з ніг, але той з перекошеною пикою заперечує, що  це не нокдаун.

          В другому раунді Пулєв вже не так насідає на нашого, а все більше клінчує. Я переводжу дух, бо  бачу справжній смертельний бій. У третьому раунді Пулєв, відпочивши, знову ганяє нашого боксера по рингу й якийсь удар таки достає Володимира. І знову він розсердився. А тоді приноровився і вже правою так зацідив болгарина у щелепу, що той знову повалився на підлогу. Черговий нокдаун!

          В четвертому раунді я зрозумів, що не буде ніяких 11 раундів. Так і сталося. В середині 5-го раунду Володимир пірнув так на 20-30см до Пулєва і блискавичним ударом лівою так його дістав збоку, що  він знову повалився ще й вдарився головою об підлогу. Суддя став рахувати, а тоді нахилився над поверженим і замахав рукою. Це нокаут! Володимир кинувся у свій кут і вся наша команда переможно підняли руки вгору.

          Ось хитливо зводиться на ноги й болгарин. Під лівим оком синяк, а праве вже запливає від чорного набряку. Володимиру вже зняли рукавиці й він нервово розрізує короткими ножицями бинти на руці. Йому накидають наш прапор на плечі і він на всі чотири боки віддає честь своїм уболівальникам, гордо випроставшись на канатах і звівши руки над головою.

          Після бою

Минуло кілька хвилин й оголошують переможця – зал реве від захвату, бачачи перед собою Доктора Стального Молота. Підносять мікрофон до Володимира і він німецькою швидко й рішуче, бо ще не відійшов від бою, дякує рідному місту Гамбургу й мільйонам німецьким вболівальникам. Потім російською каже, що присвячує свою перемогу народу України і українським воїнам на Донбасі. Пулєв ще має сили триматися за мікрофон. Він жалюгідний. Правою рукою він закриває око кульком з льодом. Дякує своїм болгарським уболівальникам. Каже, що  Володимиру просто повезло. А от коли буде реванш, тоді й він переможе. Жаліється, що  якісь не такі були йому рукавиці. Вода капає. А тоді вириває мікрофон у прес-судді й швидко щось каже болгарською, здається, про велику Болгарію, про її місію. Я ж із всього того розумію, яка болгарська мова близька до давньоукраїнської.

          Вернувшись до студії Інтера

Я дізнаюся, що весною 2015 р. буде черговий бій Володимира можливо із переможцем пари Фьюрі-Чисора, яких українець вже побивав. Команда Кличків хотіла б мати бій із переможцями канадо-американської пари Стівен-Уайлдер. Мета – отримати для України ще чемпіонський четвертий пояс по версії WBC. Шатерникова прямо заявила: цього разу ми бачили на ринзі війну. Справді Пулєва забрали до лазарету, бо нічого зневажати українця!

          Кажемо про місію України

А ця місія вже почалася і несподіваним чином із 90-х років перемогами українців братів Кличків над боксерами зі всього світу. Поки ще лише кулаками. Надійде час, коли Україна запропонує світу й більш вартісне: ОНОВЛЕНИЙ СВІТОГЛЯД і НОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ.




 

                    Хай же буде!




 




 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Вийшло! Вийшло! Я вперше вставив світлину у свій допис. Слава моєму другу Арсену! Ваш коментар тут обов"язково прогалю! Невже нікому, крім Доктора Смальця, нецікаво прочитати про успіхи українців у боксі?

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Друже Арсене, навіть не можу додати світлину. Виручайте, будь ласка!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, Доктору Смальцю за оцінку в 3 гали! Станом на 19 листопада 2014 р. цю сторінку переглянули 20 раз. Зараз спробую додати хоч одну світлину Володимира - Переможця.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Вийшло! Вийшло! Я вперше вставив світлину у свій допис. Слава моєму другу Арсену! Ваш коментар тут обов"язково прогалю! Невже нікому, крім Доктора Смальця, нецікаво прочитати про успіхи українців у боксі?

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Станом на 8=40 21.11.14 р. кількість переглядів цього допису збільшилася до 28, і жодного коментаря крім моїх. Додам таке з інтерв"ю Кличка В, агентству захід.нет: «Наразі я виключаю Дерека Чісору, Тайсона Ф'юрі, Бермейн Стіверна і Деонтея Уалдера, оскільки вони ще не боксували, і їх доведеться чекати, а я не хочу чекати. Є Брайант Дженнінгс, є Шеннон Бріггс. Щодо Повєткіна все залежить від його бажання вийти на двобій. Хто буде моїм наступним суперником, я не готовий відповісти, але було б добре запитати вболівальників, кого б вони хотіли побачити», - розповів Кличко.

Попри провокації з боку боксера Шеннона Бріггс, який останніми місяцями постійно провокував українця на публічну бійку, Володимир Кличко готовий з ним битися.

«Бріггс сказав одну річ: «Чому Пулєв заслужив бій проти Кличка, коли він провів один бій цього року, а Бріггс провів п'ять чи сім боїв цього року. І суперник Пулєва мав послужний список із 23 програшів та 21 перемоги. Чому він має можливість провести з чемпіоном поєдинок, а я не маю?». Я скажу, що він, напевно, має рацію. З іншого боку, у мене є величезне бажання зустрітися з Шенноном Бріггсом на ринзі після всіх провокацій, які він влаштовував за межами боксерського залу або на прес-конференціях», - додав Кличко..