Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Американський актор: я - українець, а не росіянин

Відомий американський теле- та кіноактор Джек Паланс відмовився прийняти нагороду на фестивалі російських фільмів у Голівуді, і ще й залишив залу на знак протесту, заявивши "Я українець, а не росіянин!".
Джек Паланс, народжений 1920 року як Волтер Джек Палагнюк, є американцем українського походження.

Пан Палагнюк разом з іншим американським актором Дастіном Гофманом мав би отримати звання народного артиста Росії. І от коли справа дійшла до нагород, Паланс, він же Палагнюк, вийшовши на сцену, заявив, що має враження, що потрапив кудись не туди.

Джек Паланс дещо ніяково сказав, що має враження, що перебуває на фестивалі російських фільмів за якоюсь помилкою, додавши, втім, що вважає російське кіно цікавим.

Але щодо нагороди російського уряду пан Паланс сказав, що не має нічого спільного ані з Росією, ані з російським кіно.

"Я - українець, а не росіянин, отож я дуже вибачаюсь, я просто трохи не у своїй тарілці. Тож буде краще, якщо я і мої друзі просто звідси підемо".

Контрастом до позиції Джека Паланса стала промова на прийняття російської нагороди Дастіном Гофманом, який сказав, що його предки походять з "російського міста Київ", і він вдячний за це російському народові.

Одразу ж після цього очолювана Джеком Палансом Голлівудська митецька фундація оприлюднила заяву, у якій зазначалося, що подібні географічні новини у виконанні Дастіна Гофмана не є, можливо, цілком його провиною.

Фундація Джека Паланса заявила, що це досить печально, що пан Гофман навіть не знає достеменно історії власної родини, але його незнання підставових фактів шокує.

На додаток у заяві фундації зазначається про те, що Дастін Гофман, можливо, того не бажаючи, надає свої послуги до приниження українців та й самого себе, приймаючи нагороду на фестивалі, на якому демонструється "глибоко образливий та расистський фільм 72 метри" російського виробництва.

72 метриТут мається на увазі стрічка Владіміра Хотіненко "72 метри", у якому, на думку критиків, українців показано як тупуватих блазнів, і щодо них вживаються образливі терміни.

У фільмі група російських моряків нібито відмовляється прийняти присягу на вірність Україні і захоплює підводний човен, відганяючи його до Росії.

Заява Голлівудської митецької фундації підсумовує, що останній прикрий випадок свідчить про подальшу російську експансію щодо України з усіх кутів - військового, промислового, економічного, релігійного та культурного.

Джек Паланс відмовився прийняти російську нагороду навіть приватно. Американський актор також не був на перегляді стрічки "72 метри".


----------------------------------------------------

В тему:

Хотиненко як краще…

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи