Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Американські лікарі прооперували 39 дітей у Львові

Світ:

Спеціальна місія американських лікарів тиждень пробула у Львові і безкоштовно провела операції для 39 дітей, повідомляє прес-служба Львівської ОДА. 

Як повідомляв раніше Голос Америки, команда американських медиків мала б прибути до Львова 6 грудня на тиждень, щоб оглянути й прооперувати українських дітей із тяжкими опіками та іншими травмами. Вони планували обстежити 140 дітей, більша половина з яких з інших регіонів України, включно з дітьми із зони АТО, а також із Росії та Білорусі.

Про це Українській службі «Голосу Америки» повідомив лікар із бостонської лікарні Shriners Геннадій Фузайлов, що був ініціатором поїздки.

Лікар Фузайлов рятує українських дітей не перший рік. Саме він був тим, хто десять років тому взявся рятувати маленьку Настю Овчар, яка винесла з полум’я молодшу сестричку й отримала численні опіки.    

Цього разу поїхали шість лікарів, серед яких: дитячі анестезіологи, фахівці з інтенсивної терапії, дитячої та пластичної хірургії, і дві медсестри.

Огляди й операції американські медики проводили у Львівській дитячій обласній лікарні. Зі слів Фузайлова, Міністерство охорони здоров'я України аби посприяти цьому, видало спеціальний наказ про кооперацію з американськими лікарями. У результаті з чотирьох операційних обласної лікарні, американські фахівці будуть проводити операції одразу в трьох.

Геннадій Фузайлов зізнається – насправді охочих пройти огляд було набагато більше – близько 350. Однак, цього разу обстежити усіх не вдасться просто фізично, але вони будуть першими серед тих, кого лікарі приймуть наступного року, коли приїдуть із такою ж місією знов.

«Коли ми приїхали до України уперше, ми оглянули багато людей, однак тоді операцій зробили лише дві, – пригадує Геннадій. – Але щороку року ми оперували все більше. Цього разу біля кожного американського лікаря буде український асистент. Працювати ми плануємо за нашим американським графіком:  із сьомої ранку до п’ятої вечора – операції, після шостої – огляд і планування на наступний день».

Для того, щоб мати змогу оперувати, Геннадій Фузайлов заздалегідь відправив близько півтори тони медикаментів та хірургічних інструментів до України. Всього назбиралось 55 ящиків.

«Лише знеболювальне буде українське, – розповідає лікар Фузайлов. – І то тому, що законодавство забороняє нам пересилку будь-яких наркотичних речовин через кордон».  

Зібрати все необхідне Геннадію Фузайлову допомогли одразу кілька організацій: Massachusetts General Hospital, бостонська лікарня Shriners та організація Americare. Пакував ящики волонтер організації Doctors Collaborating to Help Children. Саму доставку здійснив поштовий оператор «Міст», а заплатив за неї – Союз Українок Америки.

В майбутньому Геннадій Фузайлов планує продовжити приїжджати до України для обміну досвідом, операцій та консультацій тим дітям, які їх потребують. Згодом, цьогоріч, він також планує привезти до Бостона від десяти до 20 дітей, які потребують можливо, не однієї, а кількох операцій та більш тривалого догляду й реабілітації.

Shriners госпіталь, в якому працює Геннадій Фузайлов, за останнє десятиліття вже надав допомогу двадцяти сімом маленьким пацієнтам із України.   

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи