Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Американські інтернет-компанії збираються публікувати докладну статистику запитів АНБ

Категорія:

Технологічні компанії намагаються показати, що вони зовсім не добровільно надають доступ до інформації своїх користувачів. Нещодавно з'явилася інформація про те, що Google буде шифрувати абсолютно всю інформацію, яка передається з дата-центру в дата-центр, а великі інтернет-компанії США, включаючи Google, Yahoo, Microsoft і Facebook звернулися до американського суду з контролю за зовнішньою розвідкою (Foreign Intelligence Surveillance Court, FISC)​​, з вимогою дозволити публікувати детальну інформацію про запити спецслужб.

Виявляється, у США є суд з контролю за зовнішньою розвідкою. Що стосується позову, то він не спільний, проте Google, Yahoo, Microsoft і Facebook подали свої позови практично одночасно. Це може свідчити про те, що керівництво зазначених компаній обговорює проблеми у відносинах з АНБ між собою.

У позовах, зокрема, зазначено, що компанії, за американським законодавством, можуть робити певні дії щодо звернень спецслужб. Одним з проявів всього цього є можливість публікації статистики за зверненнями спецслужб. Проте право на публікацію такої інформації можна отримати тільки через суд. Тим не менше, компанії вважають, що оприлюднення статистики подібного роду допоможе клієнтам компаній (та й суспільству в цілому) отримати уявлення про те, чого вимагають спецслужби від інтернет-компаній.

Раніше Інтернет-компанії вже зверталися до суду з проханням отримати дозвіл на публікацію загальної статистики, тепер же компанії планують отримати дозвіл на публікацію не тільки числової статистики, а й суті запитів спецслужб. Власне, було б цікаво подивитися такі дані. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи