Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Американці пропонують збудувати на Херсонщині водневі електростанції

Херсонська обласна державна адміністрація та американська компанія Global Energy Solutions Group, що спеціалізується на виробництві і монтажі малих електростанцій, підписали меморандум про співпрацю. Він передбачає будівництво водневих електростанції на Херсонщині.

Про це повыдомила Таврія24.

Американці заявили про готовність реалізувати такий проект в південних районах Херсонської області. Завдяки ньому виробничі й сільськогосподарські підприємства, а також підприємства водозабезпечення будуть отримувати електроенергію з альтернативних джерел.

Загальний обсяг інвестицій поки що не розголошується, проте американська сторона і представники адміністрації запевнили, що мова йде про десятки, а можливо і сотні мільйонів доларів.

«Херсонська область має колосальні можливості в альтернативній енергетиці, – зазначив директор компанії GESG Аміт Рай. – Наш проект дозволить додатково виробляти не менше 15 МВт для промислових і побутових потреб».

Глава Global Energy Solutions Group також висловив стурбованість з приводу можливої ​​бюрократії. У відповідь глава Херсонської ОДА Андрій Гордєєв запевнив, що на Херсонщині діє «зелений коридор» для іноземних інвестицій в сферу АПК, туризму та енергетики.

Наші інтереси: 

Альтернативна енергетика має застосовуватися в Україні. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи