Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Актуально навесні: про використання карбамідно-аміачної суміші КАС

Ефективне мінеральне добриво КАС (карбамідо-аміачна суміш) є дієвою підгодівлею, орієнтованої на зміцнення рослини на його передпосадковому, основному і пізньому етапах дозрівання.

КАС - це суміш водних розчинів аміачної селітри та карбаміду (у співвідношенні 35,4% карбаміду, 44,3% селітри, 19,4% води, 0,5% аміачної води). Щільність рідкого добрива до 1,34 кг/м3.

Дія карбамідно-аміачної суміші

Це єдине азотне добриво, яке включає до свого складу відразу три форми азоту, кожна з яких приносить окрему користь:

  • нітратна, що забезпечує миттєве дію;
  • амонійна, що переходить в нітратну форму в результаті процесу нітрифікації;
  • амідна, яка під впливом мікроорганізмів, що живуть в ґрунтах, переходить в амонійну форму, після чого в нітратну.

Завдяки такому складу, карбамідо-аміачна суміш забезпечує тривале та ефективне живлення рослин азотом, причому відбувається це на всіх етапах росту і розвитку саджанця.

На відміну від більшості добрив, в складі КАС немає вільного аміаку, завдяки чому не відбувається шкідливих випарів в атмосферу. Придбати таке добриво можна на сторінці https://megachem.com.ua/ua/karbamidno-ammiachnaya-smes-kas-32.html у компанії Mega Chem. Якість і необхідний склад речовини гарантуються.

Використання КАС: методи та терміни

У сільському господарстві допускається кілька методів використання добрива на основі карбамідо-аміачної суміші:

  • навесні, коли відбувається передпосівна обробка;
  • восени, коли виконується основна обробка.
  • у період вегетації як засіб прикореневого і позакореневого підживлення.

Конкретні дози та норми внесення добрива повинні визначатися відповідно до виду сільськогосподарської культури, періодом висадки, Умовами внесення та іншими важливими факторами.

Першу підгодівлю озимих необхідно проводити відразу після того, як зійде сніг і відновитися вегетація рослин. При цьому розбавляти КАС не потрібно. Другу підгодівлю виконують в комбінованому вигляді, що допомагає захистити рослину, відрегулювати його зростання і задати правильний напрямок у розвитку. В цьому випадку раціонально розбавляти суміш, щоб не завдати шкоди рослинам.

У компанії Mega Chem можна придбати потрібну кількість добрив, що дозволить максимально ефективно удобрювати рослини та позбутися від всіляких труднощів в їх вирощуванні. Крім того, є можливість замовити і інші добрива.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи