Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

73% молодих українців віддали б перевагу самозайнятості та власному бізнесу

Світ:

Про це свідчить дослідження лабораторії Rating Lab. На запитання "Що б ви обрали між різними видами праці", 19% українців відповіли, що віддали б перевагу бути найманим працівником, 73% обрали б бути самозайнятими або вести власний бізнес.

Водночас 55% жителів Європейського Союзу вважали за краще бути найманим працівником, і тільки 39% - бути самозайнятими або вести власний бізнес, повідомляє  Соціологічна група "Рейтинг"

На запитання, чи думали респонденти, які у відповіді обрали працювати на себе, про власний бізнес, 8% відповіли, що вже започаткували власну справу, 28% - роблять певні кроки для започаткування бізнесу, 59% - розглядають таку можливість, але ще не робили жодних кроків, 4% - відповіли, що не думали. 14% жителів ЄС відповіли, що вже розпочали власну справу, 18% - роблять певні кроки для започаткування бізнесу, 55% - розглядають таку можливість, але ще не робили жодних кроків, 9% - відповіли, що не думали.

До трійки сфер, у яких українці б хотіли розпочати бізнес, входять: комерція і торгівля (18%), IT та е-комерція (14%), культура і дизайн (12%). Щодо жителів ЄС, то їхній вибір припав на: IT та е-комерцію (13%), культуру та дизайн (10%), комерцію та торгівлю (9%) і туризм, відпочинок та розваги (9%).

Опитування провела 20-25 травня 2023 року Соціологічна група "Рейтинг" на платформі Rating Online. Аудиторія дослідження в Україні: молодь 15-30 років. Вибіркова сукупність: 900 респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не більше ніж 3,5%. Аудиторія дослідження в ЄС: молодь 15-30 років, покриття 27 країн Європейського Союзу.

Вибіркова сукупність: 25 992 респонденти. Опитування в ЄС проведено Eurobarometer 10-20 жовтня 2022 року на замовлення Європейської комісії, Генерального директорату із зайнятості, соціальних питань та інклюзії.

Наші інтереси: 

Нарешті намітилася добра тенденція: майбутнє України націлене на самозабезпечення і власну справу. Патерналістська держава має відійти у небуття.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Для мене, це приємна несподіванка !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Куди би ми хотіли віднести справу по створенню осередків АВЦ?

Все починається з Любові.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Вільна Аріянська Церква є організацією шляхетних людей (аріїв), що перебувають у Просторі волі. Для створення осередків АВЦ треба спочатку мати середовище аріїв. 

Сергій Ждан wrote: Куди би ми хотіли віднести справу по створенню осередків АВЦ?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Для мене, це приємна несподіванка !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !