Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 110
  • Переглядів: 115

6 типів людей, з якими треба повністю припинити спілкування

Коли нас відкидають, це завжди дає можливість чогось навчитися і допомагає зрозуміти, кого можна допускати у своє життя, а кого потрібно з обережністю відкинути. "Коли ми більше не можемо змінити ситуацію, перед нами стоїть завдання змінити себе" (Віктор Франкл).

Ось з якими людьми справ краще не мати, радить Ukr.Media:

Люди, яким не можна довіряти

Безпечні відносини — це відносини, в яких люди довіряють одне одному, тому у людей буде прагнення по-справжньому висловлювати свої найглибші думки, почуття і переживання. Довіра — це знання того, що нас сприйматимуть за те, хто ми є, і те, що ми не розповсюдимо конфіденційну інформацію комусь іще.

Ми звертаємося по допомогу до друзів, щоб приймати рішення. Тому ми довіряємо їм свої секрети. Але іноді вони видають навіть такі секрети, які можуть нашкодити нашій репутації. Якщо це відбувається, то це чіткий сигнал, що відносини треба припиняти.

Люди, які не поважають вас як людину

Ми заслуговуємо на те, щоб нас оточували люди, які ставляться до нас із повагою, і не впливають негативно на наші емоції.

Якщо ви не можете поважати мої бажання і потреби, вам, ймовірно, не буде місця в моєму житті. Якщо ви не можете поважати мої здібності і мій власний вибір, ви можете піти з мого життя.

Іноді ці межі надзвичайно важко встановити. Але зробити це необхідно.

Люди, які звинувачують вас

Ми всі зустрічали принаймні одну людину, яка примудрялася звинувачувати нас на порожньому місці. Однак, регулярно насаджуване почуття провини може виснажити нашу енергію і підірвати самооцінку.

Проте, як пояснюють психологи, почуття провини — це природна емоція — і все в порядку, коли людина відчуває себе комфортно та приймає її. Сказати комусь "ні" і відчути провину — це частина життя, і це не робить нас поганими людьми.

Психологи пояснюють, що чим частіше ми говоримо "ні" і сприймаємо провину як природну емоцію, тим легше буде впоратися з нею, що дозволить нам рухатися швидше.

Люди, які не змінюються

"Якщо вам щось не подобається, змініть це. Якщо ви не можете це змінити, змініть свою думку про це" — Мері Енгельбрайт.

Іноді ми тримаємося за людей, обґрунтовуючи це тільки тим, як давно ми їх знаємо. Час об'єднує людей. Але навіть час безсилий, якщо ви рухаєтеся вперед, а людина гальмує.

Як приклад, ми любимо виправляти людей, що нас оточують. Ми даємо поради другові. Ми говоримо членам родини, що вони могли б зробити щось краще. Ми намагаємося виправити і змінити партнера у кращий бік. На жаль, хоча ми намагаємося, це, як правило, не працює.

Всі люди мають доступ до одного і того ж джерела мудрості або людської свідомості. Це означає, що люди, які нас оточують, будуть отримувати життєві уроки у своєму власному темпі, коли вони будуть готові. Тому, коли люди в нашому житті не хочуть мінятися, ми самі змінюємося. Це також ознака того, що нам потрібно дистанціюватися від таких людей.

Люди, які з'являються тільки тоді, коли їм щось потрібно

Друзі, як правило, можуть ділитися всіма своїми стражданнями та іншими проблемами. Ми спілкуємося і проводимо багато часу разом, щоб поділитися своїми життєвими подіями, тому що вони дозволяють нам обом бачити себе більш чітко.

Однак, є люди, які з'являються біля нашого порогу, тільки коли їм щось потрібно. Якщо це стає правилом, то найбільш правильне рішення — відмовитися від них.

Підлі люди

Підлість — це за межами всього. Але часто ми дізнаємося про те, що людина підла, занадто пізно, і урок стає дуже болючим.

Пам'ятайте — ми всі заслуговуємо на повагу. І у нас немає причин бути поряд з людьми, які не цінують, не люблять і не поважають нас.

Наші інтереси: 

Якщо ви рухаєтеся вперед, а людина гальмує, то це вже не подруга/друг, а ярмо. Якщо ваша колишня подруга або друг не розділяє ваші погляди та світогляд, вона/він вам більше не подруга/друг. Не потрібно витрачати життя на лютей, які нас обтяжують, або з якими нам некомфортно.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи