Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

6 пріоритетів політики Дональда Трампа на другий президентський термін

Спецтема:

Все чітко і ясно: заспокоїти населення щодо "китайського вірусу", відродити економіку, розгорнути власне виробництво ліків, відновити активність у депресивних районах,  повернути робочі місця в США, підняти добробут працюючих американців.

Дональд Трамп сформулював пріоритети своєї політики.

1. Defeat The Chinese Virus / Перемогти китайський вірус

Це не дивує. У цьому році коронавірус став центральною темою. Трамп відзначає, що Китай винен в тому, що коронавірус пішов світом. Проте зараз треба боротись з тою ситуацією, яка є. Зараз дуже зросло число тестувань, медики отримують все більше інформації й починають краще розуміти методи лікування. Керівництво США сприяє роботі наукових лабораторій з пошуку вакцини. На відміну від початку року, ми вже знаємо, «як визначити його і кого захищати». Зрештою стримування вірусу має важливе значення для подальших планів, які намітив Дональд Трамп.

2. Restore Our Country’s Prosperity / Відновити добробут нашої країни

За час свого президентства до початку пандемії Дональд Трамп досяг великого успіху у поверненні виробництв до США і створенні нових робочих місць. Безробіття впало до надзвичайно низького рівня, безробіття серед афроамериканців досягло історичного мінімуму. Він зумів замінити договір NAFTA на більш вигідний для американських робітників. Пандемія і карантин сильно вдарили по цім економічним успіхам. Проте навіть в умовах продовження карантину (хоча і послабленого) економіка починає відроджуватися. І те, як він підняв економіку на першому терміні свого президентства (навіть в умовах шаленого заважання з боку демократичної Палати Представників, комісії Мюллера, провідних ЗМІ) вселяє надію, що він зможе повторити цей успіх і на другому терміні президентства, в умовах виходу з карантину.

3. Turn America into the Drugstore of the World / Перетворити Америку у світову аптеку

Під час пандемії США зіткнулись з проблемою, що під час «глобалізації» фармацевтичні фірми вивели практично всі свої виробництва до Китаю – бо це набагато дешевше. А під час пандемії виявилось, що в США нема виробництва ліків та навіть медичних масок – все йде з Китаю. І Китай отримав потужний важіль впливу на США шляхом зупинки постачання ліків, масок, вакцин тощо. Зараз Трамп за допомогою митної політики зумів організувати постачання до США ліків з Європи, Ізраїлю, Індії. Проте пріоритетом є повернення індустрії критично важливих ліків та медичного обладнання до США. Тим більше, що розробляються ці ліки переважно в американських наукових центрах. Тому при грамотній політиці їх масове виробництво можна організувати не в країнах третього світу, а саме у США. Завдання: уйти від критичної залежності США від медичної продукції Китаю, зійти з китайської «лікувальної голки».

4. Onshore Manufacturing Jobs / Робочі місця територіального індустріального виробництва

Протягом багатьох років американцям казали, що треба забути про індустріальне виробництво вдома, натомість треба звикати до того, що більшість виробництв знаходяться за межами США. Тобто впроваджували думку, що розумні американці керуватимуть виробництвами у світі, натомість забували про тих американців, що просто працюють. Трамп вирішив покласти край цій системі.  У 2018 році він запровадив додаткове мито на ввезення до США пральних машин, зроблених за кордоном. Так само він корегує митну політику, щоб заохотити американських виробників створювати виробничі потужності саме у США. Це врешті-решт  сприятиме зростанню виробничих потужностей США, а також європейських країн, які хочуть позбутися китайського диктату.

5. Bring Back Factory Jobs / Повернення робочих місць

Пріоритетом політики Трампа є не тільки збереження гарно оплачуваних робочих місць в Америці, але й залучення виробництв у депресивні райони, де політика глобалізації розорила і знищила виробництва, які там колись існували. Громади таких районів страждають від безробіття, а через це і від алкоголізму, наркоманії та злочинності. Цілеспрямована податкова політика сприяє поверненню виробництв у такі райони. «Ми досягли неймовірного успіху в поверненні назад небезпечного наступу глобалізації» - зауважив Трамп.

6. Put American Workers First / Перш за все – американські трудівники

Цей пріоритет фактично є сумою всіх попередніх. Протягом років попередні адміністрації ігнорували поступову деіндустріалізацію США. Під час своєї першої каденції Трамп заклав гарну основу для повернення виробництв до Америки, створення нових виробництв, росту числа робочих місць. Пандемія сильно вдарила по цьому процесу, проте Трамп має намір продовжити. Коли людина має гарно оплачувану роботу – то у такої людини зростає самоповага і впевненість у завтрашньому дні. Чим більше задоволених людей, тим краще життя в країні.


Необхідний коментар
Багато людей, які говорять про постіндустріальне суспільство, забувають, що для народження та процвітання постіндустріального суспільства необхідна потужна і передова промислова база. Протягом років такою промисловою базою ставав Китай. І врешті-решт постала ситуація, коли Китай може диктувати свої умови. Це як в анекдоті, що у вас можуть бути круті комп’ютери, але електрик простим клацанням рубильника відключить цілий обчислювальний центр. Подібна небезпечна ситуація сталась у цьому році, коли раптом з’ясувалось, що більшість ліків та медичних масок для США виготовляються в Китаї, і коли Китай затримав їх постачання на початку епідемії – в США стався дефіцит. Подібна ситуація може статися з будь-якою критично необхідною продукцією, яка монопольно виробляється десь далеко. Тому Президент Трамп повертає промислові виробництва до США. Для майбутнього постіндустріального суспільства необхідні й творчі люди зі своїми ідеями, стартапами, ризиками, пробами – і потужна промислова база.

Наші інтереси: 

Стежимо за подіями в США.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Мене хвилює відсутнічть чітких повилань про зовнішню політику. Чи я щос про ґавив?

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Трамп зосередився на больових точках, які найбільше хвилюють американців. Голосуючи за Трампа, американці голосують за "Зроблено в США" замість нинішнього "Зроблено в Китаї".

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Але ж і він хоче заробляти на вакцинах

Я не меч, я тримаю меч.

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Рамес Веселий сказав"Але ж і він хоче заробляти на вакцинах" А чому б ні?

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

"Ні" - тому, що вакцинація помітно заслаблює людину.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

Людина Світла — СоТворець
Матерію формує.
До Світла Спрямовує !

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Мене хвилює відсутнічть чітких повилань про зовнішню політику. Чи я щос про ґавив?