Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

5 приправ, які повинні бути на кожній кухні

Любите радувати своїх гостей, рідних та близьких смачними стравами? Тоді варто подбати про те, аби на кухні завжди був набір якісних спецій.

Це стосується як професійних, так і домашніх кухонь. Якщо Вам потрібно купити приправи оптом, ТМ «Любисток» може запропонувати широкий асортимент спецій, прянощів та приправ за дуже вигідною ціною.

Які ж приправи повинні бути на кожній кухні? Без чого не вийде приготувати смачні страви та напої? Детальніше розповімо про користь таких спецій:

  • сушений часник;
  • кориця;
  • імбир;
  • куркума;
  • перець.

Звичайно ж, розповімо і про застосуванні цих приправ у кулінарії. І не забувайте: купуючи спеції і приправи оптом, Ви завжди зможете зекономити свій час та кошти!

Часник

Ця спеція – незамінна на кухні. Про користь часнику для імунної системи знають всі, але не зайвим буде нагадати, що він містить антиоксиданти і має протизапальні властивості. Дослідження показують, що часник стимулює імунну систему, допомагаючи їй виробляти більше клітин, які боряться з інфекцією.

Часник знижує холестерин і артеріальний тиск, сприяє нормалізації мікрофлори кишечника. У медицині його використовували ще в Стародавньому Єгипті. Тому включати сушений часник до раціону просто необхідно.

Ті люди, яким не подобається запах свіжого часнику, можуть додавати часник у сушеному вигляді для приготування супів, печені, овочевих рагу. Також сушений часник чудово доповнює смак м’ясних страв. Тож якщо Ви вирішили купити спеції оптом чи в роздріб, не забувайте про часник, він обов’язково має бути на Вашій кухні!

Кориця

Кориця має протизапальні властивості і містить у своєму складі антиоксиданти. Традиційно кориця ділиться на китайську, індійську, цейлонську і цинамон. Саме в Піднебесній цю пряність широко використовували в медицині з давніх часів. За кількістю антиоксидантів кориця випереджає навіть часник.

Крім уже згаданих корисних властивостей, додамо зниження ризику розвитку серцево-судинних захворювань, нормалізацію рівня цукру в крові, захист від раку і боротьбу з бактеріальними і грибковими інфекціями.

Ця пряність – справжня знахідка для тих, хто любить експериментувати на кухні, адже з нею можна готувати найрізноманітніші страви, а не тільки випічку. Зокрема, спецію корицю додають до м’ясних страв, соусів та маринадів.

Імбир

Корінь імбиру, який має сильний та оригінальний смак, сприяє прискоренню метаболізму. Він має протизапальні властивості, зміцнює імунітет, містить вітаміни групи В, вітамін С.

Варіацій його використання в кулінарії дуже багато. В Азії навіть роблять з імбиру варення, а в Індії додають у борошно. В Країні його додають до рибних та мясних страв, овочевих рагу, маринадів. Звичайно ж, найпоширенішим способом споживання залишається чай з імбиром – відмінний засіб від втоми і застуди. А при купівлі приправ і спецій оптом, в тому числі й імбиру, Ви можете розраховувати на знижку від виробника!

Куркума

Ця пряність відома як засіб лікування шкірних захворювань і проблем з травленням. Куркуму роблять з кореня квітучої рослини імбиру і вже давно використовують у медицині. Дослідження користі куркуми для здоров’я науково доведено науковцями з Каліфорнійського університету Лос-Анджелеса.

Також було доведено, що куркума інгібує ріст грибків і пригнічує розвиток пухлинних клітин. Тому за допомогою цієї пряності можна не тільки екологічно фарбувати крашанки, а й надавати особливого смаку рису, випічці і овочевим супам. Куркума – корисна приправа, яка, наприклад, додасть золотистий відтінок стравам з рису, крем-супам.

Перець

Всі знають про чорний перець, паприку та чилі. Проте варто використовувати й інші види перцю, в тому числі духмяний, білий, зелений та рожевий перець. Виробники пропонують суміші перців, і це чудове рішення як для професійних кулінарів, так і для людей, які полюбляють готувати вдома.

Обирайте якісні приправи від перевірених виробників і насолоджуйтесь неймовірним смаком та ароматом приготованих страв!

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи