Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

32 винищувачі F-35, 266 танків M1 Abrams, MIM-104 Patriot і HIMARS на суму $28,5 млрд – Польща створює найпотужнішу армію в Європі

Категорія:

Спецтема:

15 травня Польща отримала п'ять ракетних систем M142 HIMARS. Їхнє прибуття анонсував Маріуш Блащак (Mariusz Blaschak), міністр оборони Польщі. Голова відомства також нагадав про інші великі контракти, націлені на зміцнення оборонного потенціалу Польщі.

23051604.jpg

Ілюстративне фото
Ілюстативне фото

Не рахуючи HIMARS, польський уряд витратить майже $18 млрд на придбання американського озброєння. До цього списку входять танки, винищувачі п'ятого покоління і системи протиповітряної оборони, пише gagadget, посилаючись на Ministerstwo Obrony Narodowej Польщі.

Польща замовила чотири зенітно-ракетні комплекси MIM-104 Patriot на суму $4,75 млрд 32 винищувачі п'ятого покоління F-35 Lightning II коштували $4,6 млрд. Постачання почнуться наступного року.

Ще $8,5 млрд Польща інвестувала в танки. Так, на 250 бойових машин M1A2 Abrams виділено $4,75 млрд, а на M1A1 - на $1 млрд менше. В обох випадках контракт передбачає закупівлю танків разом із боєприпасами.

Що стосується HIMARS, напередодні Польща отримала 5 із 20 пускових установок за контрактом від 2019 року на суму $655 млн. Угода охоплює ракети ATACMS і GMLRS. Крім того, три місяці тому США схвалили продаж ще 18 HIMARS із ракетами ATACMS, GMLRS і GMLRS-ER на $10 млрд.

Наші інтереси: 

Розуміємо, що війна надовго, що війна в Україні не закінчиться цього року і що війна набуває глобальних вимірів. Наші сусіди готуються до протистояння з агресором.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи