Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

29 вересня мають відбутись перші теледебати Трамп-Байден. Про що дискутуватимуть?

Спецтема:

Передвиборча боротьба стає все гострішою. Дебати відбуватимуться у Клівленді, штат Огайо, в приміщенні Case Western Reserve University.

Ведучим на перших теледебатах буде журналіст телеканалу FoxNews Кріс Воллес (Chris Wallace). Дебати триватимуть 1,5 години і будуть поділені на 6 блоків по 15 хвилин, кожен з яких присвячений одній із тем. Кріс Воллес оголосив ці теми:

  1. The Trump and Biden records. Послужні списки кандидатів.
  2. The Supreme Court. Верховний Суд.
  3. COVID-19.
  4. The economy. Економіка.
  5. Race and violence in our cities. Раси і насильства в наших містах.
  6. Election integrity. Об’єктивність виборів.

Обидва кандидати мають якісь досягнення у своєму житті, які треба представити. У Трампа, напевно буде йти мова про реальні досягнення: створення успішних бізнесів, телепрограм тощо. Про економічне зростання до карантину, успіхи у міжнародній політиці на Близькому Сході. Байден, який все життя в політиці, скоріш за все буде розпливчато розповідати про те, як він зробив всім добре.

Тема Верховного Суду виграшна для Байдена. Після смерті судді Рут Гінзбург саме Президент має подати кандидатури на нового суддю, яку має затвердити Сенат. Проте демократи наполягають на тому, що не можна це робити за півтора місяця до виборів, і що кандидатуру має подавати вже новообраний Президент.  Був випадок, коли Сенат, де більшість складали республіканці, навідріз відмовився дозволити Президенту Обамі подавати кандидатуру за кілька місяців до виборів. Саме на цьому скоріш за все і буде грати Байден.

Цікаво буде послухати про ставлення до карантину. Байден зараз у кожній промові каже, що Трамп пізно ввів карантин, і через це загинуло багато людей. Хоча ми пам’ятаємо, що волав Байден, коли після перших звісток про вірус Трамп закрив авіаційне сполучення з Китаєм. Саме Байден тоді став звинувачувати Трампа у расизмі і разом з Ненсі Пелосі закликав  усіх до «антирасистської» акції «Обійми китайця».

При обговоренні економіки Байден скоріш за все буде казати про падіння економіки під час карантину «через Трампа». А Трамп наполягатиме на тому, що до карантину економіка росла, безробіття було найменшим, виробництво повертались в Америку. Та й зараз при поступовому виході з карантину економіка починає зростати.

При обговоренні погромів Байден скоріш за все говоритиме загальні фрази про системний расизм, а Трамп демонструватиме, що всі погроми йдуть в містах, де мери – демократи. Тому приведення до влади Президента-демократа призведе до того, що погроми поширяться на всю країну.

При обговоренні об’єктивності виборів Байден скоріш за все буде говорити про нібито іноземне втручання на боці Трампа, про те, що Трамп програє, але збирається не визнавати результати виборів тощо. А Трамп, своєю чергою, теж може сказати про іноземне втручання деяких тоталітарних режимів на боці Байдена, про цензуру інтернет-монополістів, які маніпулюють інформацією на користь демократів. Але головне – це голосування поштою, на якому так наполягають демократи, і яке дає широкий простір для фальсифікацій.

А ще продемократівська преса зараз волає про те, що в дебатах нема теми «кліматичні зміни». Взагалі, це благодатна для них тема, де можна емоційно говорити що завгодно і звинувачувати опонента у всьому поганому, при тому не наводячи точних наукових даних. Що ж, цю тему можуть запланувати на наступних теледебатах.

Я з нетерпінням чекаю вівторка, оскільки є великий сумнів, що ці дебати взагалі відбудуться. Враховуючи стан Байдена – його не можна випускати на публіку без суфлера. Коли він намагається щось сказати сам, то регулярно чудить. Пару днів тому він сказав під час промови, де звинувачував Трампа в поширенні вірусу, що «поки він закінчить промову, в Америці від вірусу помре вже 200 мільйонів осіб». Е-е-е-е… Все населення США складає 329 мільйонів, тобто за час промови Байдена встигне вимерти майже дві третини населення?! І так останнім часом постійно, практично в кожній промові якийсь «збій».

Чимало демократів виступають за скасування теледебатів. Декілька телеканалів ставлять неприйнятні умови Трампу, інакше вони бойкотуватимуть дебати. Отже, чекаємо.

Наші інтереси: 

Стежимо за подіями в США.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

коняку треба запрягати спереду, а вола ззаду

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

коняку треба запрягати спереду, а вола ззаду

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

А на Трубі дебати транслюватись будуть?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Я думаю, що буде. Просто треба шукати.

Доведеться шукати запис, бо за київським часом дебати почнуться о 3-й ночі.

Творю, отже існую.