Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

21-річний криптомільйонер створив унікальний смартфон "без цензури і без стеження за користувачем"

Криптомільйонер Ерік Фінман створив смартфон Freedom Phone, в якому жодна з програм не стежить за користувачами. Це компактний 6-дюймовий моноблок вартістю в межах 13 600 гривень. Фінман з невідомих причин приховав майже всі подробиці про його електроніку і прошивку.

Таємничий «Телефон свободи» отримав назву Freedom Phone. 21-річний криптомільйонер Ерік Фінман (Erik Finman) анонсував, що це смартфон «без цензури». Він вже продається за ціною $500, пише GSMinfo.

На сайті смартфона зазначено, що це єдиний у світі мобільник, який не відстежує свого власника. Це і робить його унікальним. 

За словами Фінмана, в мобільнику немає жодного додатка, який би хоч якось стежив за користувачами. Наявне ПЗ не збирає персональні дані, не контролює розташування, не перехоплює трафік і т. д.

При цьому за своїми програмно-апаратними можливостями Freedom Phone максимально наближений до наявних на ринку смартфонів на базі Android та iOS. Тобто Фінман вказує буквально одну відмінність Freedom Phone від них – він ні за ким не стежить.

Ерік Фінман, за його власним твердженням, став крипто-мільйонером завдяки тому, що купив тисячу біткоїнsd ще у 2011 рjws, коли йому було 11 років. Скільки він має біткоїнів зараз, невідомо, але навіть якщо їхня кількість з того часу не змінилася, то статки Фінмана зараз складають $ 31,6 млн. Додамо, що Ерік Фінман – прихильник колишнього Президента США Дональда Трампа.

Поставки смартфона покупцям почнуться в серпні 2021 року.

Ерік Фінман запустив офіційний сайт Freedom Phone з кнопками «Купити». Однак всі специфікації смартфона він з якихось причин вирішив приховати.

Єдине, що відомо про смартфон, це те, що за сучасними мірками він досить компактний. Діагональ його екрану складає рівно 6 дюймів, що менше навіть в порівнянні з не великогабаритним Apple iPhone 12 на 6,1 дюйма.

Ерік Фінман заявив, що повна відсутність цензури та стеження смартфону Freedom Phone забезпечує не тільки набір додатків, але і встановлена ​​на нього операційна система. Вона отримала назву FreedomOS, але розробники не уточнюють, чи була вона написана з нуля. Її походження, в цілому, невідоме, і цілком може виявитися, що це всього лише одна з численних оболонок для Android, як у будь-якого великого виробника смартфонів.

На те, що Freedom Phone працює на Android, побічно вказує одна з небагатьох фотографій пристрою, опублікованих на фірмовому сайті. На екрані цього смартфона є додаток Telegram, доступний, якщо брати мобільні платформи, тільки під iOS, iPad OS і Android. А оскільки Apple не дозволяє нікому встановлювати її ОС на пристрої, ніяк не пов’язані з нею, то варіантів залишається небагато.

Ерік Фінман також заявив про наявність під FreedomOS власного магазину додатків. Це теж не новина для Android – власний маркетплейс є, наприклад, у Xiaomi і Samsung.

У списку підтримуваних Telegram платформ ніякої FreedomOS немає

Фінман допустив, що в його магазині додатків можуть з’явитися програми, в яких все ж будуть функції відстеження. Для цього в FreedomOS є опція, що попереджає про спроби збору і зливу персональних даних.

Згідно з даними з фірмового сайту Freedom Phone, цей смартфон заточений під роботу в першу чергу в США. У списку підтримуваних є оператори Verizon, AT & T, Sprint і T-Mobile.

Однак там же сказано, що будуть підтримуватися й інші північноамериканські телеком-компанії, а також оператори, що працюють в інших регіонах світу. У теорії це означає, що користуватися Freedom Phone можна і на території України.

Однак українцям Freedom Phone обійдеться зовсім не в $ 500, як заявлено на сайті. Додатково доведеться заплатити і за доставку, яка складе $ 61 або $ 86,33 в залежності від способу відправки. Оплата можлива через PayPay або Amazon Pay, терміни доставки на сайті не вказані.

Наші інтереси: 

Тенденція до відмови від смартфонів з різними додатками, які збирають персональні дані й стежать за кожним твоїм рухом.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи