Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна веде дві війни,– Economist

Категорія:

Світ:

Спецтема:

Перша війна точиться біля східного кордону України, де вона протидіє російській агресії. А друга війна йде всередині, де країна бореться із чи не найгіршою корупцією з усіх пострадянських країн.

"Війна проти корупції лише розпочинається, і битви відбуваються від кабінету до кабінету, від міністерства до міністерства", - зазначає видання.

Economist пише, що певних успіхів вдалося досягти. Нафтогаз "очистили", декого з олігархів "притисли", а державні закупівлі - одне з головних джерел корупції - поступово перебудовують.

Зміни відбуваються і в секторі охорони здоров'я. Тижневик нагадує, що минулого року міністерство запустило чотирирічну програму закупівлі медпрепаратів міжнародними організаціями.

Одна з них - британська Crown Agents - розширила коло постачальників із традиційних двох-трьох до 30-ти. Як пише журнал, за підсумками минулого року була зафіксована економія 38 відсотків коштів у порівнянні з 2015 роком без зниження якості ліків.

"Можливо, це невелика перемога. Але битву з корупцією рідко виграють на танках", - пише видання.

Economist зазначає, що на тлі все більш активної боротьби "корупційна система починає завдавати удари у відповідь".

Зокрема, розгорнута кампанія з дискредитації Центру протидії корупції, який активно залучався до створення антикорупційної прокуратури і "нажив собі багато ворогів" за цей час.

Наші інтереси: 

Система пручається з усіх сил.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи