Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Threads – аналог Твіттера від Цукерберга: ще один інструмент Демпартії для передвиборного піару та цензури

Категорія:

Спецтема:

Нова соцмережа – відверта спроба Демократичної партії США повернути собі контроль за соцмережами напередодні доленосних виборів 2024 року. Без повальної цензури шанси демократів перемогти Трампа різко зменшуються.

23070804.jpg

Ілюстрація: Barbara Kelley

Марк Цукерберг кинув виклик Ілону Маску: корпорація Meta запустила аналог Twitter – майданчик для мікроблогінгу Threads. Цукерберг похвалився, що за першу добу аудиторія Threads досягла 10 мільйонів користувачів. Twitter за 17 років існування набрав 330 мільйонів активних користувачів.

Про це у своєму телеграм-каналі написав політолог Малек Дудаков.

Він зауважує, що навколо Threads відразу вибухнули цілком очікувані скандали. Нову соцмережу звинуватили в зборі надто великої кількості даних про користувачів – включаючи відомості про здоров'я, фінанси та особисте життя. Не обійшлося і без звинувачень у цензурі.

Прихильники Трампа заради експерименту виклали у Threads пости про корупцію сімейства Байденів. І на них одразу накинулися цензори. Облікові записи таких "неблагонадійних" користувачів моментально стали позначатися як таких, які нібито публікують "хибну інформацію".

Критика лунає і щодо монополізму Meta. Адже якщо їм вдасться обійти Twitter зі своїм новим проектом, вони почнуть контролювати 80% всього ринку соцмереж за межами Росії та Китаю. Facebook, Instagram і Threads перетворяться на абсолютну монополію, з якою у Цукерберга будуть воістину неосяжні можливості цензури та контролю потоків інформації.

Втім, інші аналоги Twitter – Parler чи ліберальний проект Mastodon – так і не злетіли. Така сама доля може бути й у Threads. Нова соцмережа – явна спроба Демпартії повернути собі контроль за соцмережами напередодні доленосних виборів 2024 року. Адже вони розуміють – без загальної цензури шанси демократів перемогти Трампа різко зменшуються.

Нещодавно ми писали про те, що федеральний суддя заборонив чиновникам Байдена диктувати цензуру соцмережам.

Наші інтереси: 

Бачимо, як США вироджуються з країни свободи – у країну інформаційного зомбування та цензури.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи