Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ФБР виправдовується і каже, що Facebook сам запровадив цензуру

Категорія:

Спецтема:

Марк Цукерберг розказав, що Facebook дійсно обмежив в стрічці новин пости, пов’язані з публікацією New York Post про сина Джо Байдена Гантера Байдена та його ноутбук, і зробив Facebook це після попереджень ФБР. А ФБР каже про те, що тільки попередило про можливу пропаганду, а Facebook сам ввів цензуру.

20220829censorship.jpg

Керівник Facebook Марк Цукерберг каже, що соціальна мережа «на прохання ФБР» впровадила обмеження на поширення інформації про ноутбук Гантера Байдена у 2020 році напередодні виборів.

Кілька днів тому я розказав вам про те, що Марк Цукерберг виправдовується за те, що Фейсбук перешкоджав поширенню інформації про ноутбук Гантера Байдена у 2020 році.

Марек розказав популярному подкастеру Джо Рогану (Joe Rogan), що Facebook дійсно обмежив в стрічці новин пости, пов'язані з публікацією New York Post про сина Джо Байдена Гантера Байдена та його ноутбук, і зробив Facebook це після попереджень ФБР.

В епізоді подкасту (англ. podcast) Рогана «The Joe Rogan Experience», який був завантажений у четвер, Цукерберг сказав, що ФБР звернулося до його компанії напередодні президентських виборів 2020 року з попередженням, щоб вони звернули увагу на потенційно поляризуючий контент.

Марек сказав, що сприйняв попередження від ФБР дуже серйозно. Він сказав, що його платформа соціальних медіа взагалі-то не забороняла людям ділитися публікацією New York Post, але Facebook вжив заходів, щоб обмежити частоту появи цієї історії в стрічках. Нагадаю, що у жовтні 2020 року, незадовго до виборів New York Post повідомляло, що ФБР отримало ноутбук, який нібито належав Гантеру Байдену, у рамках федерального розслідування щодо нього.

Цукерберг сказав, що не пам’ятає, чи згадувало ФБР конкретно ту публікацію у New York Post у своєму попередженні, і сказав, що він не хоче, щоб Facebook був «міністерством правди» у вирішенні того, що вважати дезінформацією.

Тобто цікаво виходить. У 2020 році цю публікацію Facebook вважав такою, що поляризує суспільство й обмежив її поширення. А матеріали, які розпалювали ненависть до Дональда Трампа – він не вважав такими, що поляризують. Тому їх не обмежував. А тепер каже, що не хоче бути «міністерством правди».

Взагалі, за час, що минув з осені 2020 року, вже було доведено, що ноутбук дійсно належав Гантеру Байдену і що принаймні частина електронних листів на ньому – справжні. Триває розслідування того, що є на тому ноутбуці. І як повідомляє CNN, прокурори зараз зважують, чи варто висувати звинувачення. Ясно річ, що нема бажання висувати звинувачення проти сина чинного Президента. Звісно, якщо цей Президент – не Дональд Трамп.

Так ось, у четвер Марек виступив у подкасті, а у п’ятницю ФБР відповіло йому своєю заявою. В ній бюро стверджує, що ФБР «регулярно повідомляє суб’єктам приватного сектора США, включаючи постачальників соціальних мереж, інформацію про потенційну загрозу».

У своїй заяві ФБР додало, що бюро «надало компаніям індикатори іноземної загрози, щоб допомогти їм захистити свої платформи та клієнтів від зловживань з боку іноземних суб’єктів і зловмисного впливу».

Тобто ФБР виступило в стилі, як в старому радянському кіно: «Нє віноватая я, он сам пришол!»

Мовляв, ми тільки їх ненав'язливо попередили, а вони вже самі впровадили цензуру. Тобто Цукерберг каже про те, що обмежив поширення матеріалу після того, як ФБР попередило його, що будуть йти матеріали про Гантера Байдена – то це треба вважати ворожою пропагандою, а ФБР каже про те, що тільки попередила про можливу пропаганду, а Facebook сам ввів цензуру.

Самі ці взаємні звинувачення викликали широкий резонанс. Якщо ви в пошуковій машині введете англійською «Цукерберг, ФБР, регулярно сповіщає» – то побачите велику кількість публікації у багатьох виданнях. Досить сказати, що в газеті для американського політичного бомонду «The Hill», на яку я часто посилаюся, про ці взаємні виправдання Цукерберга і ФБР вже написали принаймні три рази.

Усе це відбувається на тлі скандалу з обшуком у Трампа, який викликав різку реакцію як серед республіканців, так і серед багатьох незалежних юристів. І є підозра, що незабаром ФБР доведеться відповідати за висмоктану з пальця спробу вкусити Трампа. А тут ще й Цукерберг валить на ФБР звинувачення у цензурі.

Коли ведучий подкасту Джо Роган запитав засновника Facebook, чи шкодує він про ті дії компанії у 2020 році, то Цукерберг відповів ствердно.

Подивитися основну частину цього подкасту можна тут.

Кілька республіканців після цього подкасту стали вимагати викликати Марека до Конгресу для пояснень.

Зараз Цукерберг ось так, через пресу повідомляє, що саме ФБР його схилило до цензурування матеріалів про мутні справи Гантера Байдена. Можна очікувати, що незабаром його запитають і про те, чому він заблокував акаунти Дональда Трампа і низки провідних республіканців. Точніше, запитають не чому він заблокував, а хто саме його «попросив» це зробити.

 

Наші інтереси: 

Наближаються нові вибори. І ФБР може знову «ненав’язливо попросити» цензурувати матеріали про конкретних кандидатів. А якщо до влади прийдуть інші? І забажають «розбору польотів»? Цукерберг заздалегідь намагається себе захистити, мовляв я вимушений був це робити.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Один «звалює» на одного ! Яка шляхетність :))

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Один «звалює» на одного ! Яка шляхетність :))

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !