Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

СБУ викрила начальника військкомату та керівницю ВЛК у Харкові та завкафедри на Закарпатті, які "заробляли" на ухилянтах

Служба безпеки України заблокувала ще 3 схеми ухиляння від мобілізації у різних регіонах України. Серед затриманих – начальник військкомату та голова військово-лікарської комісії Харкова та завідувач кафедри одного з інститутів на Закарпатті.

23102405.jpeg

Фото СБУ

Вони пропонували потенційним призовникам за гроші уникнути мобілізації та виїхати до Євросоюзу на підставі підроблених документів. Вартість таких «послуг» становила від 1 до 8 тис. американських доларів. Сума залежала від терміновості виготовлення фальшивки, повідомляє Служба безпеки України.

За даними слідства, очільниця ВЛК за гроші вписувала важкі діагнози в медкартки призовників, а її спільник, воєнком, завіряв своїм підписом висновки про непридатність клієнтів до військової служби за станом здоров’я.

На Закарпатті завідувач кафедри соціальної роботи одного з місцевих інститутів продавав ухилянтам студентські квитки. Перебуваючи у статусі голови вступної комісії, він оформляв своїх клієнтів на навчання «поза конкурсом» і навіть без складання вступних іспитів. Після зарахування до навчального закладу ухилянти претендували на відтермінування призову.

Наші інтереси: 

Всі ці випадки тільки підтверджують неефективність існуючої системи призову до війська, а також цинізм і безсоромність керівників державних органів, які так нахабно і підло наживаються на війні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи