Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

Проти мерів, які не підкоряються ОП, починаються вже більше, ніж брудні ігри

Світ:

Офіс Президента тисне на міських голів, які йому не підкоряються, – про це свідчить нове відсторонення, тепер мера Рівного Олександра Третяка.

23071002.jpg

Міський голова Рівного Олександр Третяк. Фото з відкритих джерел

Про це в ефірі Еспресо заявив народний депутат України Артур Герасимов.

"Мер Рівного Третяк – це ситуація поза межею розуміння того, що там сталося. Я думаю, що сьогодні проти тих мерів, які сьогодні в опозиції й не підкоряються Офісу Президента, починаються більш ніж брудні ігри. Мер Чернігова Атрошенко. Людина вистояла у своєму місті, не кинула, як багато інших чиновників, які накивали п'ятами ще до 24 лютого. Після того, тільки через те, що вона не лягла під Офіс Президента її незаконно усунули від посади. Зараз Третяк займав незалежну позицію і після того, як він вимагав перевірити використання грошей ОДА. Також нещодавня атака на Кличка, де була чітка відповідальність голів РДА, але питання задали меру", – сказав він.

10 липня суд першої інстанції визнав винним у корупційному адмінпорушенні міського голову Рівного Олександра Третьяка та усунув його з посади на рік, повідомляє Суспільне. Покарання передбачає штраф у розмірі 6800 гривень і позбавлення права обіймати посаду терміном в один рік. Це рішення можна оскаржити.

Третяк вважає, що справа проти нього "є знущанням із закону і суперечить здоровому глузду". Він відзначив, що то було брудне замовлення. "Абсурдний судовий процес є атакою на мене, яка пов'язана з місцевими політичними амбіціями та адміністративним тиском", – написав Мер Рівного у своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, першим мером, який потрапив в немилість Офісу Президента став Владислав Атрошенко, міський голова Чернігова. 7 грудня 2022 року його відсторонили від посади на рік за те, що він попросив свого водія вивезти за кордон автомобіль дружини. Атрошенко назвав, що таке рішення було ухвалене під тиском з Офісу Президента.

Раніше ми писали, що Валерій Чалий у своєму інтерв'ю казав, як що мери українських міст не наважуються на самостійну політику і бояться потрапити в немилість Офісу Президента.

Наші інтереси: 

Бачимо, що Офіс Президента, який виходить за рамки своїх функцій, вже є для України загрозою.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи