Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 113
  • Переглядів: 119

Прем'єр Великої Британії і Президент України підпишуть історичну українсько-британську безпекову угоду

Категорія:

Спецтема:

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак 12 січня приїхав до Києва. Він оголосить про збільшення військового фінансування України до 2,5 мільярда фунтів стерлінгів. Це на 200 мільйонів фунтів стерлінгів більше, ніж у попередні два роки.

24011201.jpg

Ріші Сунак прибув у Київ. Фото: Getty Images

Ці кошти будуть витрачені на безпілотники, зокрема розвідувальні, ударні та морські дрони. Це буде найбільша поставка безпілотників в Україну з будь-якої країни.

Як йдеться у повідомленні на сайті Британського уряду, прем'єр-міністр Ріші Сунак і президент Володимир Зеленський підпишуть історичну Угоду між Великою Британією та Україною про співпрацю у сфері безпеки. Країни G7 погодилися надати Україні двосторонні гарантії безпеки на саміті НАТО у Вільнюсі минулого року; Велика Британія стала першою країною, яка уклала остаточну угоду. Доленосна угода має стати першим кроком у розбудові непохитного сторічного партнерства між Україною та Великою Британією.

Угода між Україною та Великою Британією про співробітництво у сфері безпеки формалізує підтримку, яку Велика Британія надавала і надалі надаватиме Україні у сфері безпеки, включаючи обмін розвідданими, кібербезпеку, медичну та військову підготовку, а також оборонно-промислове співробітництво.

Угода також зобов'язує Велику Британію консультуватися з Україною, якщо вона знову зазнає нападу з боку Росії, і надавати "швидку і стійку" допомогу для її оборони.

Напередодні зустрічі з президентом Зеленським Ріші Сунак також підтвердив, що Велика Британія надасть Україні 2,5 мільярда фунтів стерлінгів військової допомоги у 2024-25 роках, що на 200 мільйонів фунтів стерлінгів більше, ніж у попередні два роки.

Це фінансування допоможе використати найкращі британські військові знання та оборонне виробництво для забезпечення перемоги України на полі бою, в тому числі в таких критично важливих сферах, як ракети дальнього радіуса дії, протиповітряна оборона, артилерійські боєприпаси та безпека морського судноплавства.

З 2,5 мільярдів фунтів стерлінгів щонайменше 200 мільйонів фунтів стерлінгів буде витрачено на швидку закупівлю і виробництво тисяч військових дронів для України, в тому числі розвідувальних, ударних і морських дронів дальнього радіуса дії. Ця технологія надасть Україні найсучасніші, перевірені в боях можливості для захисту своїх громадян і боротьби з російськими військами на суші та на морі.

Це буде найбільша поставка безпілотників в Україну з будь-якої країни. Очікується, що більшість безпілотників будуть вироблені у Великій Британії, і Міністерство оборони працюватиме з міжнародними партнерами над тим, щоб значно збільшити кількість безпілотників, наданих для оборони України.

Наші інтереси: 

Всебічна підтримка такої значущої держави, як Велика Британія, дуже важлива в багатьох сенсах. Нагадаємо, нещодавно у Великій Британії було оголошено про створення коаліції з розвитку морських спроможностей України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Схоже, що Британія надає Україні велику кількість ракет з радіусом дії понад 1000 км без обмеження їх застосування.

Також Україна і Британія беруть на себе взаємні зобов'язання щодо військової допомоги. Тобто Україна буде захищати Британію. Так що це вже не просто підтримка, а військово-політичний союз. До речі, приклад для всіх інших. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Схоже, що Британія надає Україні велику кількість ракет з радіусом дії понад 1000 км без обмеження їх застосування.

Також Україна і Британія беруть на себе взаємні зобов'язання щодо військової допомоги. Тобто Україна буде захищати Британію. Так що це вже не просто підтримка, а військово-політичний союз. До речі, приклад для всіх інших. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!