Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1109
  • Переглядів: 1210

Хто розмінував Чонгар (поіменно) і кому довіряти в ЗСУ – розслідування Григорія Омельченка

Категорія:

Світ:

23 лютого 2022 року тоді ще начальник Херсонського СБУ Сергій Криворучко та ексначальник антитерористичного центру СБУ Ігор Садохін на нараді в Херсонській облдержадміністрації запевняли, що російського вторгнення не буде. Але своїх родичів вони вивезли. Всі силовики Херсона залишили місто до 24 години. На ранок 24 лютого 2022 року відділення поліції Нової Каховки були зачинені. Порожньою виявилася й будівля СБУ та її гаражі.

Через розмінування мінних танкових загороджень територій навколо пропускних пунктів "Чонгар", "Каланчак" і "Чаплинка" і не підрив мостів, рашисти швидким маршем (впродовж декількох днів) оточили Маріуполь, захопили Херсонську область, значні території Миколаївської та Запорізької областей разом з ЗАЕС, підривом якої шантажує Путін, і Каховську ГЕС, яку вже підірвали.

Російські загарбники безперешкодно зайшли з Криму до Херсонської області

Якби не було здано без бою південь України, не були б знищені міста, інфраструктура і сотні тисяч українців, не було б екологічної катастрофи, спричиненої підривом Каховської ГЕС. Ми ще не знаємо, що буде із Запорізькою атомною станцією.

Тому все частіше і вимогливіше суспільство ставить владі незручні запитання:

  •  як могло трапитись, що південь України був окупований рашистами впродовж тижня після повномасштабного вторгнення?
  • чому не були підірвані мости, які з’єднували Крим з материковою територією України?;
  • хто віддав наказ не підривати мости та розмінувати мінні загородження?

І подібних запитань багато… Влада довгий час відмовчується від таких запитань, зрозумілих відповідей на них не дає, правди людям не говорить, заспокоює суспільство обіцянкою розібратися у всьому після закінчення війни, бо зараз – "НЕНАЧАСІ". Думаєте, вони покарають самі себе?

Григорій Омельченко, Герой України, кавалер ордена ООН "Діяння на благо народів", генерал-лейтенант, народний депутат України 2 - 6 скликань, член ПАРЄ (2006-2010 рр.) провів своє розслідування і дає відповіді на питання, які турбують суспільство.

Геноцид і етноцид українського народу продовжується. Щодня ворог руйнує міста і села, інфраструктуру, історичні пам’ятки, цілі поселення змито водою. Щодня Україна оплакує сотні своїх загиблих синів і дочок. Це все – наслідки знищення захисту і здачі півдня України.

Уточнення авторки відео від

Вітаю, шановні друзі! Вітаю всіх, хто любить Україну і ненавидить ворогів, як зовнішніх, так і внутрішніх.

Вчора, 11 червня, на моєму каналі вийшло відео «Хто розмінував Чонгар (поіменно)», згідно з висновком Героя України, кавалера ордена ООН "Діяння на благо народів", генерал-лейтенанта, Григорія Омельченка, який провів своє розслідування. Після виходу даного відео в інформаційний простір, мені передзвонили зі штабу ОК «Південь» і заявили, що ні Ігор Палагнюк, ні Андрій Ковальчук, які названі у відео, фактично не були причетні ні до розмінування Чонгару, ні до здачі Півдня України. Я допустила помилку і, як виявилось, суттєву. У матеріалах Григорія Омельченка написано, що «Всю відповідальність за злочинну здачу Півдня України з ознаками злочинної недбалості або державної зради, що призвело до людських жертв та інших тяжких трагічних наслідків, повинні нести в першу чергу президент, верховний головнокомандувач ЗС України Зеленський, глава Офісу президента Єрмак, вище військове командування і члени уряду, які виконали його злочинний наказ (письмовий чи усний – не має значення) і розмінували загороджувальні протитанкові мінні поля біля "Чонгара", "Каланчака", "Чаплинки" і не підірвали мости (або їх розмінували), які з’єднували Крим з материковою частиною Україною, мости на р. Дніпро і мости через водоканали зрошувальної системи Херсонської області». Перелік службових осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, Григорій Омельченко подав з оговоркою, що дані особи могли обговорювати з президентом Зеленським питання про розмінування мостів, на що я не акцентувала. Тому я визнаю свою помилку, і вношу відповідну поправку у попереднє відео.

Приношу вибачення перед паном Григорієм Омельченком, бойовими генералами Ігорем Палагнюком та Андрієм Ковальчуком, а також прошу вибачення у глядачів, яким я через свою необачність подала не точну інформацію. Мені дуже прикро і неприємно, бо майже за 5 років моєї роботи в інформаційному просторі таку помилку я допустила вперше.

Дякую всім за розуміння і обіцяю бути дуже уважною у підготовці наступних відео. Щиро дякую генералам Ігорю Палагнюку та Андрію Ковальчуку за вірну службу по обороні нашої країни, а також всім бойовим офіцерам і військовослужбовцям. Слава Богу за те, що ви у нас є! Слава Україні і смерть ворогам!

Колір Ночі - Слава Україні

Наші інтереси: 

Аналізуємо події першого тижня війни. Розслідування Григорія Омельченка було оприлюднено ще 27 вересня 2022 року у статті Здача півдня України: злочинна недбалість чи державна зрада?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи