Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 51
  • Переглядів: 57

Етико - сенсорний інтроверт (ЕСІ) – ISFJ

***

Достоїнства:

- моральність, ввічливість і уважність до людей;

- стриманість і охайність;

- уміле надання соціальних послуг;

- планомірність у роботі.

 

Не можна вимагати:

- швидкого прийняття нововведень;

 -зміни в переконаннях і оцінках;

- спокійного ставлення до аморальних учинків;

- неординарного рішення проблем.

 

Прояви характеру в професійній діяльності 

Вічливий. Спокійний. Розбирається у взаєминах, виявляє моральні цінності людей, відчуває їх емоційний стан, настрій. Послідовний у своїх моральних принципах, навіть, якщо умови навколо несприятливі. Інколи сприймається замкненим, відчуженим. Знає як необхідно спілкуватися з людьми, але обережно, з деяким побоюванням зав’язує нові знайомства, вичікує деякий час, щоб впевнитись у надійності майбутніх стосунків, і чи варто їх підтримувати. Що б де не вирішувалося, завжди буде надавати перевагу людині, приймаючи інформацію з позиції її емоційного стану, тобто, наскільки їй буде зручно, комфортно в тих умовах, які заздалегідь кимось сплановані.

Не дозволяє втручатися в особисте життя і у внутрішній стан душі. Властиві обережність, стриманість, самозаглибленність, надає перевагу роботі наодинці. Потребує, щоб робочий день був розписаним по годинах і заздалегідь спланованим.

Тверезо й реалістично дивиться на речі, враховуючи міжособові стосунки. Якщо прихильний до якогось проекту, терпіння ЕСІ стає практично безмежним. Намагається закінчити розпочату справу, не звертаючи увагу на дрібні втрати. Робить все сам, не чекає допомоги, при цьому тримає свої незадоволення при собі.

Чуйний – доброзичливо, із симпатією, повагою та розумінням ставиться до людей. Уважний та співчутливий до болі чи радості інших, порівнюючи з власними переживаннями, добре відчуває їх фізичний стан і готовий у будь-який момент надати практичну допомогу. ЕСІ сприятливо впливає на атмосферу в колективі, підтримує і підбадьорює оточуючих. Нерідко настільки захоплюється, приходячи на допомогу іншим, що це починає сприйматися як щось саме собою зрозуміле. ЕСІ необхідно відчувати себе потрібним.

При порушенні моральних норм проявляє нетерпимість до тих, хто ображає, пригнічує, тисне, несе зло, зраду, підлість, боягузство, лицемірство. Виявляючи таких людей, сміливо попереджує інших, бо гостро відчуває недоліки й вважає своїм обов’язком зберігати моральність. Якщо необхідно, протидіє тиску, насиллю, намаганню підпорядкувати й обмежити свободу.

Помічаючи недоліки у поведінці знайомих, або в суспільстві, критикує їх, показуючи цим дійсний стан речей. Часто оцінки ЕСІ надто різкі. Це дуже важливо для самоствердження. Болісно переживає будь-який конфлікт, зривається, перекидаючи бурхливо власні негаразди на інших.

Може допомагати в організаційній роботі фонду допомоги, займатися благодійною діяльністю. Вміє організовувати рекламну кампанію. Популяризує предмети, людей, пропагує цікаві ідеї, але лише після того, як попередньо спланують, нададуть інструкцій.

Розуміється в матеріально-побутовій сфері, особливо має здібності у наданні соціальних послуг. Посидючий, не втомлюючись виконує копітку роботу, старанний. Найкраще виконує конкретну роботу, де має справу з речами, товаром і при цьому потрібен безпосередній зв’язок з людиною. Роботу намагається зробити швидко, щоб побачити скоріше результат і отримати за свою роботу належну матеріальну винагороду. Недоцільною справою не займається. Не вміє одразу проявити ініціативу, потребує постійного заохочення, підтримки та підказки, що саме потрібно робити – це надає впевненості.

Не зносить неохайності, безпорядку як серед речей, так і в зовнішності самої людини. Цінує тих, хто не нав’язливо, скромно показує, як свій зовнішній вигляд, так і свої здібності. Сам ЕСІ вдягається скромно й доречно.

Має якусь долю конформізму, тому що не завжди згоден з нововведеннями, до того ж важко відмовитися від загальноприйнятих положень. Завжди буде відстоювати позиції, особливо щодо матеріальних цінностей, а також своєї території. Тому відмінно розбирається в конкретно необхідних речах безпосередньо для людини.


В тему:

Модель психіки ЕСІ - Драйзер

3. Етико-сенсорний Інтроверт, (Мораліст)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи