Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 97
  • Переглядів: 106

Дональда Трампа знову номінують на Нобелівську премію миру за історичні угоди на Близькому Сході

Категорія:

Депутат Конгресу США Клаудія Тенні, республіканець від штату Нью-Йорк, номінувала колишнього президента Дональда Трампа на Нобелівську премію миру, посилаючись на його Авраамські угоди. На цю премію Трампа вперше висунув у 2020 році Крістіан Тібрінг-Г'єдде, член норвезького парламенту.

240203tramp.jpg

Президент Трамп підписав Авраамські угоди з Ізраїлем, ОАЕ та Бахрейном
Президент Трамп підписав Авраамські угоди з Ізраїлем, ОАЕ та Бахрейном.

"Дональд Трамп зіграв важливу роль у досягненні перших за майже 30 років нових мирних угод на Близькому Сході, заявила Клаудія Тенні (Claudia Tenney) в інтерв'ю Fox News Digital, Десятиліттями бюрократи, "професіонали" зовнішньої політики та міжнародні організації наполягали на тому, що додаткові мирні угоди на Близькому Сході неможливі без вирішення ізраїльсько-палестинського конфлікту. Президент Трамп довів, що це не так".

Нобелівська премія миру визнала мирну угоду між Ізраїлем і Єгиптом 1978 року, а також угоди в Осло 1994 року. Однак не була визнана роль Трампа в укладанні угоди між Ізраїлем і чотирма його арабськими сусідами, спрямованої на нормалізацію дипломатичних і економічних відносин між країнами, – зазначила Тенні.

"Відважні зусилля президента Трампа в реалізації Авраамських угод були безпрецедентними і продовжують залишатися невизнаними Нобелівським комітетом з премії миру, що підкреслює необхідність його сьогоднішньої номінації. Зараз, більш ніж будь-коли, коли слабке лідерство Джо Байдена на міжнародній арені загрожує безпеці нашої країни, ми повинні визнати Трампа за його сильне лідерство і зусилля, спрямовані на досягнення миру в усьому світі. Для мене велика честь висунути сьогодні кандидатуру колишнього президента Дональда Трампа і я прагну, щоб він отримав визнання, на яке він заслуговує", – сказала Тенні.

Трамп – нинішній лідер республіканських кандидатів у президенти – кілька разів був номінований на нагороду за мирні Авраамські домовленості, але не отримав її за час свого президентства.

У 2020 році Трампа вперше висунув Крістіан Тібрінг-Г'єдде, член норвезького парламенту, який аплодував його зусиллям у вирішенні затяжних конфліктів у всьому світі.

Через кілька місяців Лаура Хухтасаарі, член Європарламенту і член правої Шведської партії фінів, написала до Нобелівського комітету, щоб номінувати Трампа на премію 2021 року "на знак визнання його зусиль, спрямованих на припинення епохи нескінченних воєн, побудову миру шляхом заохочення конфліктуючих сторін до діалогу і переговорів, а також на зміцнення внутрішньої згуртованості та стабільності своєї країни".

Номінація від Партії фінів відбулася після того, як Трамп допоміг укласти угоду про економічні відносини між Сербією та Косово.

Потім Трамп отримав третю номінацію від групи австралійських законодавців у вересні 2020 року.
"Те, що він зробив з доктриною Трампа, полягає в тому, що він вирішив, що більше не хоче, щоб Америка була втягнута в нескінченні війни, війни, які не досягають нічого, крім вбивства тисяч молодих американців і величезних боргів, накладених на Америку", – сказав австралійський вчений-юрист Девід Флінт Sky News Australia в той час. "Він зменшує схильність Америки до втягування в будь-яку війну".

Лауреатів Нобелівської премії миру оголосять у жовтні.

Наші інтереси: 

Варто знати, що Трамп не розпочав жодної війни, зате всюди приносив мир – навіть там, де це здавалося неможливим.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи