Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Держава вже скотилася до полювання за кур'єрами, нянями та перукарями. Які можуть бути інвестиції в таку економіку?

Категорія:

Світ:

Хто створив умови для існування схем, чому державний орган, який зобов'язаний розробляти фіскальну політику, самоусунувся, а економікою рулить вручну одна людина з податкового комітету ВР?

Може потрібно зробити кадрові зміни у трьох ключових інституціях – НБУ, Мінфіні та податковому комітеті? Може час перейти від репресивної економічної політики до політики розширення економічної свободи? Держава вже скотилася до полювання за кур'єрами, нянями та перукарями. Які можуть бути інвестиції в таку економіку?

Такі питання ставить підприємець та громадський діяч Павло Себастьянович, коментуючи статтю в Українській правді "Менше допомоги, більше бізнесу. Для чого Байдену в Україні спецпредставниця Пріцкер".

Хто не знає, до чого тут кур'єри, няні та перукарі, поясню. У Верховній Раді (з подачі сумнозвісного Данила Гетманцева, який очолює комітет з питань фінансів, податкової та митної політики) зареєстрували законопроєкт, який пропонує оподатковувати доходи людей від різноманітних підробітків. Розмір нового податку становитиме 6% від їхнього доходу. Депутати очікують отримати від нового податку 10 млрд грн на рік.

Депутати хочуть оподатковувати українців, які вдома надають послуги манікюру та перукарські послуги, які доглядають за хворими, людьми похилого віку та людьми з інвалідністю, які у вільний час таксують на Uber, Uklon або Bolt, займаються кур’єрською діяльністю (наприклад, Glovo), роблять ремонти, переклади, дресирують домашніх тварин, сидять з дітьми (наприклад, няні), займаються прибиранням і тому подібне.

Себастьянович питає: "Хто формує в Україні бюджетну політику, тобто визначає розмір частки ВВП, що перерозподіляється через бюджет? Хто вирішив, що на 85 тисяч працюючих підприємств-платників ПДВ у країні має бути 56 тисяч інспекторів та 36 тисяч працівників податкової служби та митниці?"

У своєму відео він зауважив, що з наступного року збільшуються витрати на утримання держапарту та поліції. На поліцію бюджет збільшився з 40 млрд грн до 89! Населення України зменшується, а держапарат збільшується!

Варто також зауважити, що коштом держбюджету, до якого хочуть додати 10 млрд грн від податків кур'єрів, манікюрниць та нянь, будуть знову утримувати телемарафон «Єдині новини» – держава витратить на нього 1,7 млрд грн. Більшість коштів отримають канали олігархів, які переклали фінансування своїх медіа на держбюджет.

Також варто нагадати, що в бюджеті на 2024 рік для народного депутата передбачено кошти для компенсації вартості оренди житла або оренди готельного номера – приблизно 20 тисяч гривень на місяць та на зарплату його помічникам – 88 тисяч грн.

Наші інтереси: 

Бити на сполох, чому влада не хоче реформувати економіку, неефективно використовує держбюджет (якщо не сказати, "пиляє" його), чому чиновники живуть у своїй комфортній реальності, чому досі Міноборони зі штатом понад тисячу осіб не справляється зі своїми функціями, і народ досі скидається на дрони?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Психопати самі не зупиняться. В них усе працює на інстинктах: дають (красти) – бери, б'ють – тікай. У них фрагментарне мислення, вони не бачать загрози своєму існуванню, тому «Крадуть так, ніби завтра не настане»" – «Time» (США). Вони заважають проведенню СКК "Байден-24", тому будуть знесені на виборах у березні 2024 року. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Психопати самі не зупиняться. В них усе працює на інстинктах: дають (красти) – бери, б'ють – тікай. У них фрагментарне мислення, вони не бачать загрози своєму існуванню, тому «Крадуть так, ніби завтра не настане»" – «Time» (США). Вони заважають проведенню СКК "Байден-24", тому будуть знесені на виборах у березні 2024 року. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Коефіцієнт інтелекту психопатів дуже низький, якщо не розуміють, що так довше не може бути! Або, їхня жадібність його перевищує…

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Олена Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Корупційна схема, в якій бере участь Данило Гетманцев, завдає значної шкоди українській економіці. За оцінками експертів, щомісячний обсяг хабарів податківцям і силовикам тільки в спиртовій галузі становить 4 мільйони доларів. Це становить близько 0,1% від ВВП України.

Сума хабарів не обмежується спиртовою галуззю. За даними ЗМІ, Гетманцев також контролює низку інших корупційних схем, зокрема, незаконне стягнення податків з підприємств малого та середнього бізнесу, завищення тарифів на державні послуги, змова між чиновниками та бізнесом для отримання державних контрактів.

Корупційна схема, у якій бере участь Гетманцев, також завдає шкоди обороноздатності країни. Вона призводить до зниження доходів бюджету, які можуть бути спрямовані на закупівлю зброї та боєприпасів.

Крім того, корупція в податковій службі ускладнює боротьбу з контрабандою та іншими видами економічної злочинності, які підривають обороноздатність країни.

Існує низка свідчень того, що Гетманцев діє за завданням Кремля. По-перше, Гетманцев підтримує близькі стосунки з російськими бізнесменами, які мають інтереси в Україні. Наприклад, він лобіював інтереси російського виробника алкоголю "Кристал", який намагався монополізувати ринок спиртової продукції в Україні.

По-друге, Гетманцев підтримує політику, яка вигідна Росії. Наприклад, він виступав проти введення санкцій проти Росії та за співпрацю з Росією у сфері енергетики.

По-третє, Гетманцев співпрацює з російськими спецслужбами. Наприклад, він був затриманий у 2014 році за співпрацю з російськими спецслужбами під час окупації Криму.

Гетманцев у своїх діях спирається на тих, хто втік з України, але користується своїми розгалуженими зв'язками в податковій і на митниці.

 Корупційна схема Гетманцева