Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 129
  • Переглядів: 145

Депутати Львівської міськради звернулися до ВРУ щодо політичного переслідування та арешту полковника Червінського

Категорія:

У зверненні, зокрема, закликають створити тимчасову слідчу комісії ВРУ стосовно зловживань та порушення законів України керівництвом органів досудового розслідування та суду.

23042604.jpg

Роман Червінський. Скріншот відео
Роман Червінський. Скріншот відео

Відповідне звернення озвучив депутат фракції "Європейська Солідарність" у Львівській міськраді Євген Кузик на пленарному засіданні сесії 8 лютого, пише інформаційне агентство "Варіанти".

"247 днів розвідник Роман Червінський перебуває під вартою за абсолютно необґрунтованою підозрою, яку ми, депутати міської ради, розглядаємо як політичне переслідування", – сказав Євген Кузик.

У зверненні йдеться про те, що Роман Червінський десятиліттями працював задля безпеки української держави. Він був долучений до низки спецоперацій, які провели українські силовики упродовж 2014-2021 років. З 24 лютого 2022 року став на захист України.

"Станом на сьогодні Романа Червінського утримують в одиничній камері без права побачитися з рідними. Окрім цього, стан його здоров'я значно погіршився. Проте орган досудового розслідування, суд та керівництво слідчого ізолятора понад два місяці не забезпечують надання йому належної медичної допомоги", – йдеться у зверненні.

Депутати Львівської міської ради закликають Верховну Раду проконтролювати забезпечення прав та свобод Романа Червінського, а також створити тимчасову слідчу комісії ВРУ щодо зловживань та порушення керівництвом органів досудового розслідування та суду законів України.

"Ми не маємо права мовчати над знущанням того, хто розповів суспільству правду про зрив спецоперації із захоплення найманих вбивць ПВК "Вагнер", – додав Євген Кузик.

Нагадаємо, в липні 2020 року провалилася операція із захоплення вагнерівців на борту літака, яку готували спецслужби трьох країн.

Цю операцію відклав глава Офісу Президента Андрій Єрмак. До цієї операції був причетний Роман Червінський. Зараз його утримують у в'язниці саме за це. Єрмак не пробачає тим, хто його викрив, і тому нацькував на полковника своє ручне "правосуддя".

Ризикуючи державними інтересами України, Зеленський захищав Єрмака.

Наші інтереси: 

Розуміємо, що психопат Єрмак діє грубо, але впевнено. Попри те, що факти лежать на поверхні, а справа Червінського шита білими нитками, ця тварина тримає полковника Червінського за ґратами.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи