Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Зустріч Сі та Путіна зміцнює китайсько-російську «вісь зла» – конгресмен Волтц

Категорія:

Міністерство закордонних справ Китаю описало візит Сі до Росії як спробу сприяти мирному припиненню бойових дій в Україні, однак конгресмен-республіканець Майк Волтц (Mike Waltz) вважає, що насправді візит Сі послужить більш довгостроковій меті – зміцненню партнерства між Росією та Китаєм.

23032202.jpg

Член палати представників Майк Волтц. Фото: Samuel Corum/Getty Images)

"Я думаю, що в короткостроковій перспективі Китай намагається... представити себе як миротворця", – сказав Волтц в інтерв'ю NTD News, пише Велика Епоха. – Але насправді, я вважаю, що ми спостерігаємо вибудовування осі авторитаризму на чолі з Китаєм".

Китай і Росія не перебувають в офіційному військовому союзі, але обидві країни оголосили про партнерство «без обмежень» усього за кілька тижнів до того, як Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну.

«Це партнерство “без обмежень”, я думаю, ми повинні сприймати серйозно», – сказав Волтц. – Я маю на увазі все, що стосується космосу, де у них є спільна угода про розміщення пілотованої станції на Місяці до кінця цього десятиліття. А також що має відношення до нафтогазового сектору та сировинних ресурсів. І, звичайно, військові питання, де ми дедалі частіше бачимо, як китайці та росіяни проводять спільні військові навчання. Ми повинні зайняти набагато більш рішучу позицію з цього приводу».

Волтц назвав підтримку Китаєм мирних переговорів між Росією та Україною спробою «відбілити» свої бажання встановити контроль над Тайванем, зокрема, за допомогою військової сили.

Блінкен стверджує, що зусилля Китаю з просування мирних переговорів в Україні спрямовані на те, щоб допомогти Росії закріпити територіальні завоювання.

Деякі західні чиновники закликають міжнародну спільноту відмовитися від мирної угоди, яка передбачає поступку Росії української території.

Російська сторона відкинула мирний план України, який передбачає повне виведення всіх російських військ і покарання лідерів, яким загрожує трибунал за воєнні злочини.

Наші інтереси: 

Стежимо, як Китай намагається "і рибку з'їсти, і в ставок не лізти". Допомага Китаєм ерефії дуже невигідна Україні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи