Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Microsoft сподівається, що чат-бот OpenAI зробить пошуковик Bing ефективнішим, ніж Google

Корпорація Microsoft готується додати чат-бот ChatGPT компанії OpenAI у свою пошукову систему Bing, щоб переманити користувачів від конкурента Google. Microsoft робить ставку на те, що більш розмовні та контекстні відповіді на запити користувачів завоюють користувачів пошуку, надаючи найякісніші відповіді крім посилань.

Компанія, що базується в Редмонді, штат Вашингтон, може запустити додаткову функцію в найближчі кілька місяців, але вона все ще зважує як точність чат-бота, так і те, як швидко він може бути включений в пошукову систему. Початковий реліз може бути обмеженим тестом для вузької групи користувачів, пише Bloomberg.

Виробник програмного забезпечення, чий сервіс Bing набагато менший, ніж домінуюча пошукова система Google, що належить Alphabet Inc, випробовував ChatGPT протягом декількох місяців. Про плани Microsoft раніше повідомляло видання The Information.

У листопаді OpenAI, дослідницький центр штучного інтелекту, який отримав від Microsoft інвестиції в розмірі 1 мільярда доларів, випустив ChatGPT для тестування користувачами. Здатність чат-бота генерувати все, що завгодно, від рецептів коктейлів до автентичних шкільних творів, з того часу привернула до нього увагу.

Хоча сервіс штучного інтелекту іноді впевнено пропонує неправдиву інформацію з нальотом авторитетності, деякі аналітики та експерти припускають, що його здатність узагальнювати загальнодоступні дані може зробити його надійною альтернативою пошуку Google та переліку посилань, що генеруються пошуковою системою.

Генеральний директор OpenAI Сем Альтман у своєму твіті про ChatGPT минулого місяця повідомив, що "буде помилкою покладатися на нього, якщо йдеться про щось важливе".

Минулого місяця співробітники Google запитали генерального директора компанії Сундара Пічая та керівника відділу досліджень штучного інтелекту Джеффа Діна про загрозу чат-бота для Google. За словами двох керівників, Google працює над подібною технологією у своїй системі LaMDA (Language Model for Dialogue Applications), але стикається з репутаційним ризиком від будь-яких помилок або помилок. Пічаї та керівництво компанії відтоді мобілізували команди дослідників для реагування на ChatGPT, оголосивши ситуацію загрозою "червоного коду", повідомила the New York Times.

У Microsoft відмовилися від коментарів. В OpenAI не відразу відповіли на запит про коментар.

Наші інтереси: 

Стежимо за цікавими тенденціями, які відбуваються у нас на очах: як стрімко штучний інтелект входить у наше життя.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи