Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 61
  • Переглядів: 65

Кінець політичного сезону Росії. Механізм мирної конкуренції Китаю та США знайдений, – Корсунський

Категорія:

З Росією діалог закінчений. Сі Цзіньпін і прем’єр-міністр Австралії помирилися. Байден і Сі разом засудили ядерний шантаж РФ. Японія узгодила великий пакет допомоги Україні.

22112601.jpg

Facebook / Sergiy Korsunsky

Про це розповів посол України в Японії Сергій Корсунський.

Він відзначив, що кінець політичного сезону у світі ознаменувався одразу чотирма заходами:

Саміт ASEAN (Association of SouthEast Asian Nations – Асоціація держав Південно-Східної Азії, геополітична та економічна міжнародна організація, до якої входять 10 країн, розташованих в Південно-Східній Азіï. Примітка моя, О.К. ) в Камбоджі, на якому вперше була представлена Україна в особі міністра закордонних справ Кулебою, що дуже важливо.

Потім був саміт ASEAN+, на якому були присутні усі великі економіки світу, і там відбулася зустріч Джо Байдена і Сі Цзіньпіня.

Наступним важливим самітом був G19 в Індонезії, де РФ виглядала ганебно, а її міністр закордонних справ посеред саміту втік. На цьому саміті було звернення онлайн Президента України. Там відбулася низка дуже важливих двосторонніх зустрічей. Наступним самітом був саміт ОПЕК в Таїланді. Це – економічний формат транстихоокеанського співробітництва.

Усі ці саміти стали виходом Китаю в новий світ. До цього, як ми пам’ятаємо, була фактично торгова війна між США та Китаєм, була ініціатива Австралії розслідувати походження коронавірусу, на що послідувала жорстка реакція Китаю та торгова війна Китаю з Австралією. А Австралія – дуже важлива країна в тому регіоні. Загалом ситуація в регіоні була дуже напруженою.

Він нагадав, що для усіх країн Азії Китай є торговим партнером. Від економіки Китаю залежать десятки країн Азії. Китай відклав політику тотальної критики Заходу і вирішив проводити політику мирного співробітництва. Окрім відомої нам зустрічі керівника Китаю з президентом США Джо Байденом, Сі Цзіньпін зустрівся з прем’єр-міністром Японії – вперше за три роки, з прем’єр-міністрами Австралії та Південної Кореї, що є не менш важливими для цього регіону, ніж зустріч з Байденом. Крім того, нещодавно відбулася розмова між міністрами оборони США та Китаю, що важко було навіть уявити.

Байден і Сі разом засудили ядерний шантаж РФ, що є дуже важливим фактором.

Також важливо і те, що Сі Цзіньпін і прем’єр-міністр Австралії помирилися – вони відкликали усі свої претензії й заявили, що є важливим партнерами в регіоні та будуть співпрацювати.

Південна Корея запропонувала програму допомоги Північній Кореї, в тому числі й продовольчу. І Китай це схвалив. Сергій Корсунський все це оцінює дуже позитивно.

 

Наші інтереси: 

Важливі події світової політики, які не були глибоко висвітлені мейнстримними ЗМІ. Китай поставив на паузу ідею світової революції та починає займатися своєю справою – виробництвом товарів. Налагодження взаємодії КНР з Заходом означає, що Китай не буде відкрито працювати проти України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Певно, підштовхує Байдена і конкуренція Трампа (це була саме  його політика) - чи не так ?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Певно, підштовхує Байдена і конкуренція Трампа (це була саме  його політика) - чи не так ?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Очевидно, Байден просто виконує свою роботу. Інформація в цій статті, якщо вона правдива, є дуже важливою для розуміння майбутнього світу