Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Росія за пів доби випустила по Україні ракет на $400–700 млн

Категорія:

10 жовтня російський агресор випустив по території України 84 крилаті ракети та 24 безпілотники (за інформацією станом на 17:00). Їхня середня загальна вартість, за підрахунками Forbes, – $400–700 млн. Українські війська збили 43 ракети та 13 БПЛА. Через обстріли загинули 19 осіб, поранено 105 (інформація оновлюється).

Forbes оцінює вартість випущених ракет в широкому діапазоні, бо поки невідома точна кількість ракет кожного типу.

Повідомлялося, що було випущено такі типи ракет: Х-101, Х-555, «Калібр», «Іскандер», С-300, «Торнадо-С».

Розрахунок вартості Forbes здійснив на основі припущення, що більшість ракет, які влучили, – дорогі й високоточні Х-101 та ракети з тактичною дальністю (С-300, «Торнадо-С»), а решта була спрямована на перевантаження ППО. У разі надходження додаткової інформації оцінка може бути уточнена.

Для розрахунку вартості цих ракет Forbes використовував такі оцінки: вартість ракети Х-101 – $13 млн, «Калібр» – $6,5 млн, «Іскандер» – $3 млн, «Онікс» – $1,25 млн, Х-22 – $1 млн, «Точка-У» – $0,3 млн. Загальна вартість усіх випущених 10 жовтня дронів – декілька мільйонів доларів.

За перші два місяці війни росіяни випустили по Україні понад 1300 ракет, які, за підрахунками Forbes, коштували $7,5 млрд.

Україна за пів року війни (з 24 лютого по 24 серпня) знищила російської техніки на $16,6 млрд. Росіяни втратили 12 142 одиниці техніки (без урахування ракет). Ворог втратив майже 2000 танків, 234 літаки та 15 кораблів. Тільки на острові Зміїний та в навколишніх водах Росія втратила техніки на понад $900 млн.

Наші інтереси: 

Наближаємося до перелому у війні, останні ракетні удари Росії тільки прискорять її поразку – Україна нарешті отримає ту військову техніку і зброю, яку потребувала і весь час просила протягом війни. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Добре, що ніхто з військових не постраждав внаслідок цієї ракетної атаки. Тому це чистої води тероризм, відтак незабаром Росію можуть проголосити державою-терористом (офіційно - спонсором тероризму).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Добре, що ніхто з військових не постраждав внаслідок цієї ракетної атаки. Тому це чистої води тероризм, відтак незабаром Росію можуть проголосити державою-терористом (офіційно - спонсором тероризму).

Все, що робиться з власної волі, – добро!