Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Непорушне братство-2022 скасовується. Киргизстан відмовився проводити навчання ОДКБ на своїй території

Категорія:

"Непорушне братство" – так називаються командно-штабні навчання із "миротворчими силами" ОДКБ (Організації договору про колективну безпеку). До ОДКБ входять Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Росія та Таджикистан. "Непорушне братство-2022" було заплановано на території Киргизстану на 10-14 жовтеня 2022 року.

22100901.jpg

Державний прапор Киргизстану

Керівництво Міністерства оборони Киргизстану ухвалило рішення скасувати командно-штабні навчання з миротворчими силами ОДКБ «Непорушне братство-2022», повідомляє АКИpress.

Нагадаємо, 14-17 вересня між військовими Киргизстану та Таджикистану сталося масштабне зіткнення на кордоні. МЗС Киргизстану звинуватило у збройному акті агресії Таджикистан. Своєю чергою, подібні звинувачення звучали з боку Таджикистану.

На тлі загострення конфлікту влада Киргизстану закликала ОДКБ допомогти врегулювати ситуацію. Також Киргизстан закликав ОДКБ змінити статутні документи для недопущення збройних вторгнень і вирішення всіх розбіжностей між державами мирними засобами.

До речі, у Вірменії з середини вересня почалися протести з вимогами виходу країни з ОДКБ. У центрі Єревана 18 вересня місцеві жителі влаштували мітинг із вимогою виходу Вірменії з ОДКБ та встановлення співпраці з НАТО.

7 жовтня стало відомо, що Азербайджан та Вірменія досягнули якихось угод за посередництвом Туреччини, Франції та ЄС. Без Росії, повідомив Hardcore Conservative.

Росія ще спробує розхитати ситуацію, але російський вплив на регіон послаблений.

Партнер Росії по ОДКБ Казахстан відмовився приєднувати свої війська до російських військ для наступу на Україну.

Нагадаю, 2 січня цього року в Казахстані почалися масові протести. Країни-учасниці ОДКБ направили до Казахстану щонайменше 3 тисячі військових.

Як повідомив 9 жовтня український військкор Андрій Цаплієнко на своєму телеграм-каналі, вірмени вийшли на мітинг перед 102-ю російською військовою базою у вірменському місті Гюмри і вимагають негайного виходу Вірменії з ОДКБ та виведення російських військ.

Можете подивитися відео тут.

Наші інтереси: 

Що ж це за "непорушне братерство" таке, коли країни, що входять в один військовий блок мають воєнні конфлікти?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи