Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Грузія не пускає до себе російських туристів: громадяни РФ скаржаться на масові відмови у в'їзді

Обмеження торкнулися громадян РФ незалежно від їхніх обставин і причин в'їзду. Не має значення ані професія, ані факт проживання в Грузії, ані наявність договору на оренду житла.

Щодня заборону на в'їзд отримують кілька десятків росіян, повідомляє "Настоящее Время".

За словами директора громадської організації Free Russia Foundation на Південному Кавказі Єгора Куроптева, не має значення ні професія, ні факт проживання в Грузії, ні наявність договору на оренду житла.

"Якщо немає документа на проживання, посвідки на проживання, то ніякі інші документи не є гарантією в'їзду до Грузії для російських громадян", – зазначив він.

Таке посилення контролю на кордоні почалося кілька тижнів тому. У ці дні на в'їзді до Грузії "розвертають" по кілька десятків громадян РФ на день.

Майже щодня стали фіксуватися і випадки відмови у в'їзді росіянам із території Туреччини на особистому автотранспорті. Про це повідомляло генконсульство Росії в турецькому місті Трабзон.

З березня по червень 2022 року відмову у в'їзді до Грузії отримали 3036 громадян РФ. Причини цього в МВС Грузії не роз'яснювали.

Відзначається, що шоста частина росіян, які приїхали до Грузії після початку війни в Україні, затрималися в цій країні довше ніж на місяць.

Чотири країни-члени Європейського союзу – Естонія, Литва, Латвія і Польща – закриють в'їзд для громадян Росії з 19 вересня. Про це заявив міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу. За його словами, росіян до цих країн не пускатимуть з шенгенськими візами, виданими також й іншими державами ЄС.

"Сьогодні мій уряд вирішить припинити туристичний рух з Росії до ЄС через наш кордон. Це тісно скоординоване рішення з Литвою, Латвією та Польщею у відповідь на серйозні загрози безпеці", – написала 8 вересня прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас у соцмережах.

Наші інтереси: 

Україна у нинішній війні з РФ спонукала інші країни, які зазнавали чи зазнають шкоду від прямої чи непрямої російської агресії, протидіяти державі-агресору у будь-який спосіб.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи