Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Якщо Росія виграє битву за Донбас та південь України, то вона спробує захопити нові території

Український наступ змушує Росію збільшити свої війська на окупованому півдні. Битви на півдні матимуть вирішальне значення для перебігу війни.

22080101.jpg

Фото Генштабу ЗСУ

За словами заступника голови військової розвідки України Вадима Скібіцького, Росія перекидає велику кількість військ на південь України для ведення боїв з ЗСУ через нещодавно окуповані території та Крим. Якщо Росія виграє, вона намагатиметься захопити ще більше території, вважає Вадим Скібіцький.

"Вони збільшують чисельність військ, готуються до нашого контрнаступу [на півдні України] і, можливо, готуються розпочати свій наступ. Для них південь є ключовим, перш за все через Крим», – цитує Скібіцького The Guardian.

Цю інформацію підтвердив і президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні, заявивши, що Росія перекидає війська зі сходу на південь України, щоб наступати на Херсон та Запорізьку область.

"Наразі вони створюють стрілецькі батальйони резервістів у кожному військовому окрузі Росії та третій армійський корпус у Західному військовому окрузі РФ", – сказав представник головного управління розвідки України.

Він зазначив, що навчання та оснащення нового корпусу проводиться безпосереднім керівництвом міністра Росії Сергія Шойгу та його заступника.

За словами Скібіцького, те, де Росія застосує новий корпус, залежатиме від того, як розвиватимуться бойові дії на півдні та сході.

На 1 серпня Збройні Сили України продовжують тримати під вогневим контролем логістичні та транспортні шляхи постачання армії Росії на території окупованої Херсонської області, про що повідомила керівниця пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк на брифінгу у Медіацентрі.

Наші інтереси: 

Росія не зупиниться чинити агресію проти України, якщо її не знищити фізично. Нинішня російсько-українська війна входить у вирішальну фазу. Україна переможе!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи