Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україну прибувають британські зенітні ракетні комплекси Starstreak

Прем'єр-міністр Великобританії Боріс Джонсон стримав слово. В Україну прибувають зенітні ракетні комплекси Starstreak британського виробництва, які буквально цими днями будуть розгорнуті в Україні. Система Starstreak – це ракети, політ яких втричі перевищує швидкість звуку.

22032902.jpg

ЗРК Starstreak

Незабаром вони будуть готові до використання Збройними силами Україні проти ворожих гелікоптерів і літаків, про що розповів журналістам міністр оборони Великобританії Бен Уоллес, повідомляє Українська Асоціація власників зброї.

Starstreak (буквально "зоряний слід") – британський зенітно-ракетний комплекс середнього радіуса дії, призначений для поразки вертольотів і літаків противника. Дальність дії ракет Starstreak сягає до 7 кілометрів.

Starstreak також позначають Starstreak HVM (High Velocity Missile – високошвидкісна ракета).

Конструкція дозволяє розігнати суббоєприпаси до швидкості близько 3500 км/год, що нівелює будь-які протиракетні маневри супротивника. Позиціонується виробником як багатоцільовий комплекс.

Після пуску і розгону ракети до швидкостей більш як 3 махів, відбувається відділення трьох суббоєприпасів, що наводяться далі за принципом "лазерна стежка" (напівавтоматичне командне наведення по лазерному променю, так званому "приборканий промінь", за кордоном позначається як SACLOS beam-riding.

Використання в бойовій частині трьох кінетичних вольфрамових субелементів, кожен з яких має свою осколкову бойову частину, збільшує ймовірність успішного ураження цілі противника.

Наші інтереси: 

Військово-політична підтримка України Великою Британією, яка є нашим союзником у цій війні й може залишатися ним після війни разом з Польщею та країнами Балтії (Балто-Чорноморський союз + Велика Британія замість НАТО).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Схоже що це єдиний активний партнер України. Польща також, але вона не має таких можлиаостей

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Схоже що це єдиний активний партнер України. Польща також, але вона не має таких можлиаостей