Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Китайська Олімпіада тестів. Спортсменам щодня роблять тести на ковід і знімають зі змагань

Категорія:

Збірна України з лижної акробатики не вийшла 10 лютого на старт командного турніру на Олімпіаді в Пекіні через позитивні тести на коронавірус у Дмитра Котовського, Олександра Окіпнюка й Анастасії Новосад. Командний турнір також пропустить команда Казахстану.

22021001.jpg

ФОТО: Інстаграм Артем Прима

4 лютого через позитивний тест на Covid-19 український фігурист Іван Шмуратко був змушений пропустити командні змагання з фігурного катання, повідомляв zaxid.net

А відома українська біатлоністка Олена Білосюк (більше відома за дівочим прізвищем Підгрушна) через позитивний тест на ковід 2 лютого не взяла участі в кількох перших стартах на Олімпіаді, повідомляло Суспільне.

"Тест Олени – це катастрофа. За команду ще нічого, а Олена жертвувала цілий рік. Пропускала гонки. Вона їх хотіла бігти, але ми говорили, щоб готувалася до Олімпіади. Зробила кілька тренувань тут, з оптимізмом йшла, ну й от ", – сказав головний тренер жіночої збірної Урош Велепець.

Він також сказав, що кілька днів у команди не було масажу, бо фізіотерапевт жіночої команди був на карантині із-за позитивного результата тесту.

Український біатлоніст Артем Прима розповів в інтерв'ю Суспільному про Олімпіаду-2022 у Пекіні, що ця Олімпіада відрізняється від попередніх – вона зовсім інша в організаційних моментах (із-за пандемії!). Спортсмени щодня зранку здають тести, щоб вже о шостій вечора був результат.

"Якщо брати ті ж тренування, не головні, які ми проводимо на стрільбищі, а другорядні (крос чи якась гімнастика), то ти обов’язково це маєш робити тут, в олімпійському селищі. Тобто, якщо у Пхьончхані ми мали право вибігати за межі Олімпійського селища та бігати навколо, то тут тільки всередині селища. Вибігати не дозволяють", – сказав спортсмен.

"Всюди в масках. Деякі спортсмени й крос бігають по олімпійському селищу в масках на вулиці. Так само виїжджаємо на тренування на шатлах: в шатлі поряд ніхто не повинен сидіти, з дистанцією все відмічено наліпками, позначками".

На 8 лютого 32 спортсмени перебували в ізоляції у спеціальних готелях після того, як отримали позитивні результати на ковідотести. Про це повідомили організатори Ігор після скарг на умови проживання та харчування, з якими виступили кілька спортсменів, перебуваючи на карантині, пише Forbes.

Відповідальний медичний експерт Браян Макклоскі сказав, що організатори Олімпіади намагаються дозволити якомога більшій кількості людей вийти з ізоляції. Він додав, що 50 спортсменів були виписані з ізоляції, а більшість ізольованих осіб не потребують ніякої медичної допомоги.

Макклоскі сказав, що всі учасники Олімпіади регулярно проходять тестування, і майже всі були вакциновані. Попри це, деякі спортсмени отримали позитивний результат тесту.  Макклоскі сказав, що організатори роблять усе можливе, щоб розрізняти людей, які тривалий час продовжують отримувати позитивні тести попри те, що вони не заразні, і тих, хто повторно інфікований і здатний поширювати вірус.

Наші інтереси: 

Розуміти, що з цими тестами, м'яко кажучи, щось не так. Ми ж знаємо, що вони нічого не визначають. Але очевидно, що китайці хитрують з цими тестуваннями, що може розцінюватися і як психологічний тиск на спортсменів. А потрапляння в ізоляцію – це точно підірве бойовий дух спортсмена: спортсмени, яких тримали в ізоляції після позитивного ПЛР-тесту, скаржаться і плачуть.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Це маразм! Якби всі люди проснулись і просто плюнули на це все, так звана "пландемія" би закінчилася.

Радіймо життю граючи!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Це маразм! Якби всі люди проснулись і просто плюнули на це все, так звана "пландемія" би закінчилася.

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Саме так! Але люди на жаль, не хочуть просинатися. Не можу дивитися, як вони, як видресовані собаки, самі одягають маски, як заходять кудись. Їх вже ніхто не примушує. Тільки АТБ вимагає натягнути маску, коли на касі розраховуєшся. Виглядає кумедно: натягнув маску на підборіддя, розрахувався і тут же демонстративно стягнув!