Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна та Туреччина підписали угоду про спільне виробництво безпілотників Bayraktar

Ця угода відкриває шлях для втілення в нашій країні проекту будівництва заводу та сервісних центрів для виробництва та обслуговування безпілотних літальних апаратів сімейства Bayraktar. Baykar Defence створить для цього дочірнє підприємство.

22020601.jpg

Bayraktar TB2 Збройних Сил України

Турецькі інвестори зможуть 10 років не сплачувати податок на прибуток, отриманий від проекту по виробництву БПЛА в Україні. Збройні Сили України також хочуть закупити додаткові розвідувально-ударні безпілотні комплекси Bayraktar TB2 на додачу до наявних 12 безпілотників цього типу в розпорядженні ЗСУ, повідомляє Defense Express

Україна гарантує недоторканність інвестицій, прописує рівень відповідальності чиновників, що можуть зашкодити втіленню проекту. Турецькі інвестори зможуть безоплатно отримати від Міноборони України земельну ділянку під будівництво заводу строком на 49 років.

Відомо, що турецька компанія Baykar Defence придбала земельну ділянку для будівництва заводу в Україні за власні кошти. Завозити комплектуючі, необхідних для організації в Україні виробництва БПЛА Bayraktar, можна буде без сплати мит.

Інформація про економічні показники та персонал, залучений до проекту з будівництва заводу та сервісних центрів для виробництва, обслуговування та модернізації БПЛА,  буде конфіденційною.

Координувати втілення цієї угоди будуть Міноборони та Мінстратегпром України, від Туреччини – Міністерство промисловості та технологій.

Угода укладається на строк до 1 січня 2035 року.

 

 

Наші інтереси: 

Будівництво в Україні військового заводу. Розширення можливостей для України у військовій сфері.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи