Зображення користувача Андрій Гарас.
Андрій Гарас
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Карантин не введено, вакцинація незаконна: рішення суду про поновлення на роботі, про яке повинен знати кожен українець

«Постанова Кабміну про введення карантину є незаконною і не підлягає виконанню». «Наказ МОЗ є незаконним і не підлягає виконанню». «Клінічні випробування на громадянах лікарських засобів без їх вільної згоди з застосуванням будь-яких засобів примусу є протизаконними». 20 грудня 2021 року відбулося судове засідання, в якому суддя Пушкарський Д.В. ухвалив рішення, вкрай важливе для розуміння поточної ситуації в Україні. Повний текст рішення було складено 28.12.2021 року. Справа № 501/4438/21 2/501/1535/21.

Розглянемо найцікавіші та найважливіші положення цього рішення. Для можливості перевірки поданої інформації скороченням «абз.» подається відповідний абзац в документі, що полегшить пошук інформації.

Розділ рішення «ВСТАНОВИВ»:
***
«...будь-які органи чи посадові особи держави (поліцейські, міністри, депутати тощо), крім Конституційного Суду України, не мають повноважень тлумачити зміст законодавства» (абз. 27).
***
«Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством (ст.19 Конституції України). Ніхто не зобов`язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази. За віддання і виконання явно злочинного розпорядження чи наказу настає юридична відповідальність (ст.60 Конституції України). Із наведених норм вбачається, що акти і норми, які суперечать Конституції, заборонено видавати та виконувати. При чому відповідальність настає як за видання, так і за виконання незаконного розпорядження» (абз. 29).
***
«Поліцейський чи інша особа, яка вимагає від громадянина виконання акту, що суперечить Конституції, є злочинцем і її дії є кримінальним правопорушенням, яке кваліфікується відповідною статтею Кримінального Кодексу України» (абз. 33).
***
«Відтак, законною і такою, що не суперечить Конституції України є наступна процедура введення в Україні карантину:
Президент видає Указ про введення надзвичайного стану. Верховна Рада затверджує цей Указ. Указ набуває чинності. Головний санітарний лікар подає в Міністерство охорони здоров`я України подання щодо звернення до Кабінету Міністрів України з пропозицією про встановлення карантину. Міністерство охорони здоров`я України порушує перед Кабінетом Міністрів України питання про встановлення карантину. Кабінет Міністрів України встановлює карантин. Карантин набуває чинності.
При цьому, всі чотири дії є обов`язковими і хронологічними. Тобто, до виконання першої та другої дії, четверта відбутись не може.
Як відомо, надзвичайний стан в Україні не введено.
Відповідно, станом на цей момент головний санлікар ще не отримав повноважень ініціювати карантин, а у Кабінеті Міністрів не було підстав встановлювати карантин.
Відтак, слід стверджувати, що в правовому полі чинного законодавства України карантин не введено» (абз. 41-46).
***
«...діюча Постанова КМУ від 09.12.2020р. №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» зі змінами внесеними Постановою КМУ від 20.10.2021р. № 1096 про введення карантину є незаконною і не підлягає виконанню» (абз. 51).
***
«На підставі ст. 60 Конституції України кожна людина зобов`язана відмовитись від виконання постанови Уряду про введення карантину. На підставі ст. 19 Конституції України у взаємозв`язку із ст. 60 Конституції України, жодний орган чи посадова особа, втому числі юридичні особи, які займаються господарською діяльністю, не мають права вимагати від людини виконання постанови Уряду про введення карантину» (абз. 52).
***
«Окрім того, враховуючи ту обставину, що наказ МОЗ України за № 2153 від 04.10.2021р. «Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники, яких підлягають обов`язковим профілактичним щепленням» запровадженого на період дії карантину, встановленого у незаконний спосіб Постановою Кабінетом Міністрів України від 09.12.2020р. за №1236, наказ МОЗ є незаконний і не підлягає виконанню» (абз. 53).
***
«На підставі ст. 19 Конституції України у взаємозв`язку із ст. 60 Конституції України, жодний орган чи посадова особа, в тому числі юридичні особи, які займаються господарською діяльністю не мають права вимагати від людини виконання вище зазначеного наказу МОЗ України» (абз. 54).
***
«Дослідивши накази МОЗ України за № 1576 від 27.07.2021р., № 1585 від 29.07.2021р., №1599 від 29.07.2021р., № 1709 від 10.08.2021р., №2148 від 04.10.2021р. «Про затвердження суттєвих поправок до клінічного випробування лікарських засобів, призначених для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію короновірусної хвороби СОVID-19» та коротких характеристик лікарських засобів ВООЗ (а.с.21-87) СУД ПРИХОДИТЬ ДО ВИСНОВКУ, ЩО ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ ВІД КОРОНАВІРУСНОЇ ХВОРОБИ СОVID-19 ЗНАХОДЯТЬСЯ В СТАДІЇ КЛІНІЧНОГО ВИПРОБОВУВАННЯ НА ПАЦІЄНТАХ З МЕТОЮ ДОСЛІДЖЕННЯ ЇХ ДЛЯ ОЦІНКИ НА ЕФЕКТИВНІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ» (абз. 65).
Давайте ознайомимося із назвами зазначених наказів:
1. Наказ МОЗ України за № 1576 від 27.07.2021р - «Про проведення клінічного випробування лікарського засобу та затвердження суттєвої поправки до протоколу клінічного випробування лікарського засобу, призначеного для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію коронавірусної хвороби (COVID-19)».
2. Наказ МОЗ України № 1585 від 29.07.2021р - «Про затвердження суттєвої поправки до протоколу клінічного випробування лікарського засобу, призначеного для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію коронавірусної хвороби (COVID-19)».
3. Наказ МОЗ України №1599 від 29.07.2021р. - «Про затвердження суттєвої поправки до протоколу клінічного випробування лікарського засобу, призначеного для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію коронавірусної хвороби (COVID-19)».
4. Наказ МОЗ України № 1709 від 10.08.2021р - «Про затвердження суттєвої поправки до протоколу клінічного випробування лікарського засобу, призначеного для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію коронавірусної хвороби (COVID-19)».
***
«Відтак, в сенсі ст.ст.3, 28 Конституції України, клінічні випробування на громадянах лікарських засобів без їх вільної згоди з застосуванням будь-яких засобів примусу є протизаконними» (абз. 66).
Також цікавими для уважного вивчення стануть абзаци 72-77, 84-85 даного рішення суду.
***
«За змістом значеного повідомлення керівник Центру позашкільної освіти, під загрозою відсторонення позивача від роботи без збереження оплати праці, тобто в примусовому порядку, вимагає від нього надання персональної медичної інформації у вигляді документу, який підтверджує наявність клінічного випробування у вигляді щеплення від СОVID-19, або протипоказань до його застосування. Що, в сенсі вище зазначених норм Закону Є НЕПРАВОМІРНИМ і не може бути підставою для відсторонення від роботи здорової людини.
Адже у відповідності до ст.46 КЗпП України, відмова працівника про надання конфіденційної медичної інформації не може бути підставою для відсторонення від роботи, як і не може бути підставою для відсторонення обґрунтована відмова працівника від обов`язкових профілактичних щеплень та від участі у випробовувані лікарських засобів» (абз.88-89).
Рішення суду:
«Позовні вимоги ОСОБА_1 задовольнити».
Повний текст рішення суду: https://reyestr.court.gov.ua/Review/102274193.


Коментар Дмитра Гнапа:

Наші інтереси: 

Поширювати правду, дарувати хвилі вдячності чесним і достойним суддям.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

А чому кабмін не несе відповідальність за пряме порушення закону? Всі констатують факт порушення кабміном Конституції і низки інших законів, а головний хуліган продовжує безперешкодну діяльність. Це така усталена світова практика?

Коментарі

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

А чому кабмін не несе відповідальність за пряме порушення закону? Всі констатують факт порушення кабміном Конституції і низки інших законів, а головний хуліган продовжує безперешкодну діяльність. Це така усталена світова практика?

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Андрій Карпович (Багнет нації) із колегами подав позов в суд на незаконні дії Кабміну. Судді, наскільки я зрозумів, здійснюють систематично самовідвід, не бажаючи розглядати дане питання.

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Нумерація абзаців починається із розділу "ВСТАНОВИВ".

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав відеокоментар Дмитра Гнапа – варто переглянути.

Все, що робиться з власної волі, – добро!