Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США звинувачують Китай у розробці «зброї контролю над мозком» і технологій цифрового концтабору

Категорія:

Світ:

США звинуватили Китайську академію військово-медичних наук у допомозі китайським військовим у розробці зброї, що «контролює мозок».

Міністерство торгівлі США опублікувало доповнення до списку компаній та дослідницьких центрів, діяльність котрих суперечить інтересам національної безпеки та зовнішньої політики США. Пов’язано це зі спробами отримати доступ до чутливих технологій та використання цих технологій проти США, проти національних і релігійних меншин у своїх країнах, для тотального контролю над своїм населенням та спробами здобуття чутливих технологій в інтересах третіх країн, які є ворогами США.

Цей список – інструмент, який використовується Бюро промисловості та безпеки (BIS) Міністерства торгівлі США  для обмеження експорту, реекспорту та передачі в країну предметів, що підпадають під дію Правил експортного управління (EAR), суб’єктам (фізичним особам, організаціям, компаніям), які обґрунтовано вважаються причетними, були залучені чи становлять значний ризик бути залученим до діяльності, що суперечить національній безпеці або зовнішньополітичним інтересам Сполучених Штатів.

Будь-які контакти з цими суб’єктами підлягають обов’язковому ліцензуванню. Заборонено передавати їм технології та вироби.

В цьому доповненні до списку 40 суб’єктів. 34 із Китаю, 3 із Грузії (Сакартвело), 1 із Малайзії та 2 із Туреччини.

Грузинські, турецькі, малайська та кілька китайських фірм потрапили у цей список, оскільки вони є частиною мережі, яка використовується для постачання або спроби постачати в Іран виробів американського походження, які в кінцевому підсумку нададуть матеріальну підтримку оборонній промисловості Ірану, порушуючи експортний контроль США.

Частина китайських фірм потрапили до списку за спроби отримати доступ до американських технологій та використати їх для модернізації китайської військової техніки, за спроби придбати ті американські вироби, які можна використати для модернізації китайської армії.

Найбільш серйозні звинувачення проти Академії військово-медичних наук (AMMS) у Китаї та одинадцяти її науково-дослідних інститутів. Їх включено до списку на основі інформації про те, що AMMS та її одинадцять науково-дослідних інститутів використовують біотехнологічні процеси для розробок на користь китайських військових, зокрема для розробки зброї для контролю мозку.

Цікаво, я тільки вчора писав про те, що міністр  торгівлі США Джіна Раймондо (Gina Raimondo) є одним із найбільш прокитайських голосів в адміністрації Байдена. Проте в міністерстві вона не одна, система працює. І Бюро промисловості та безпеки міністерства робить свою роботу. На думку міністерства Китай використовує чутливі технології для контролю над своїм народом і репресій щодо членів етнічних і релігійних меншин. Мова йде про програми, які включали редагування генів, підвищення продуктивності людини, інтерфейси мозок-машина.

За даними Financial Times, Майкл Орландо (Michael Orlando), голова Національного центру контррозвідки та безпеки (NCSC), нещодавно заявив, що США попереджають компанії про зусилля Китаю отримати американські технології в п'яти ключових секторах, включаючи біотехнологію.

16 грудня Міністерство фінансів США оголосило про санкції проти 8 китайських фірм, зокрема проти DJI – найбільшого у світі комерційного виробника безпілотників. Санкції оголошено за залучення цих китайських компаній військово-промислового комплексу до роботи з «біометричного спостереження та відстеження етнічних та релігійних меншин у Китаї, зокрема переважно мусульманської уйгурської меншини в Сіньцзяні». Іншими словами – за роботу зі створення цифрового концтабору.

Не тільки республіканці, але й чимало демократів розуміють, що Китай реально є загрозою. Тому готові відкинути суперечності, щоб спільно захистити США і вільний світ. Окрім спроб Китаю отримати доступ до чутливих технологій є ще питання захисту прав людини. Особливо це стосується того, що в Китаї йде справжній геноцид уйгурів – тюркомовного мусульманського народу, що живе в Сіндзян-Уйгурському автономному районі. Саме на уйгурах Китай відпрацьовує технології «цифрового концтабору». Самих уйгурів масово відправляють у «табори перевиховання», де використовують їх рабський труд.

В четвер, 16 грудня, в Конгресі США було досягнуто компромісу між республіканцями та демократами в ухваленні Uyghur Forced Labor Prevention Act (UFLPA) – тобто Закону із запобігання використання примусового труда уйгурів. Мета – не допускати на американських ринок товарів, створених із використанням рабського труда уйгурів. В той же день Сенат ухвалив цей законопроєкт. Показово, що про це оголосили на спільному брифінгу сенатор-республіканець, сенатор-демократ, представник-республіканець і представник-демократ. Якось, можливо, напишу про це трохи докладніше.

Наші інтереси: 

Треба розуміти, що Китай узяв курс на створення ультраіндустріального цифрового концтабору і для цього намагається отримати доступ до чутливих технологій – при чому не тільки зі США, а з будь-якої країни, де є такі технології.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Звернімо увагу на те, що автор правильно застосовує слово «труд».
Є нейтральне слово "робота", і ця робота (виконання дій, діяльність) буває різною. Радісна, вільна робота називається "праця".
Натомість важка, рутинна, підневільна робота називається "труд".
Вираз "рабська праця" – це внутрішньо суперечлива конструкція, адже праця не може бути рабською, а рабська (примусова) робота не може бути працею. Ми це питання вже трохи досліджували: Гра – це творча праця. Докази.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Звернімо увагу на те, що автор правильно застосовує слово «труд».
Є нейтральне слово "робота", і ця робота (виконання дій, діяльність) буває різною. Радісна, вільна робота називається "праця".
Натомість важка, рутинна, підневільна робота називається "труд".
Вираз "рабська праця" – це внутрішньо суперечлива конструкція, адже праця не може бути рабською, а рабська (примусова) робота не може бути працею. Ми це питання вже трохи досліджували: Гра – це творча праця. Докази.

Все, що робиться з власної волі, – добро!