Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Конституційний суд в Іспанії визнав сувору ізоляцію від коронавірусу в 2020 році незаконною

Повне рішення суду буде опубліковано найближчими днями, але вже опублікована коротка заява про те, що окремі компоненти локдауну були неконституційними. Починаючи з березня 2020 року, Іспанія ввела чи не найсуворіші обмеження у світі.

 

Конституційний суд Іспанії визнав неконституційною, зокрема, вимогу домашньої ізоляції, коли нікому не дозволялося виходити з дому, окрім як за покупкою продуктів, ліків. Заборонялися прогулянки на свіжому повітрі. Діти, яким практично не було приводу покинути будинок, перебували під замком з березня по травень, пише DIP.

Зупинився практично весь бізнес, крім основного виробництва. Іспанські ЗМІ пишуть, що суд визнав той факт, що влада вийшла за рамки обмеженням основних свобод, і повністю призупинив їх. 

Рішення суду було прийнято у відповідь на петицію, подану ультраправою партією Vox, яка оскаржила конституційність блокування. Vox зажадала відставки уряду. 

Партія Vox стверджувала, що введені обмеження вимагали схвалення рішення про надзвичайний стан у парламенті, а не простого рішення уряду. 

Це рішення суду відкриває можливість для тисяч жителів, які були оштрафовані за "порушення", скасувати штрафи, виписані протягом цього періоду.

Нагадаємо, в Україні Конституційний суд також визнав неконституційним так званий карантин в Україні.

Але є маленькі хитрощі: рішення Конституційного суду щодо карантину стосувалося не карантину, а грошей топ-чиновників.

Наші інтереси: 

Починається "розбір" польотів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи