Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна і США почали військові навчання Sea Breeze у Чорному морі – найбільші за 20 років

Під час навчань основна увага буде зосереджена на відпрацюванні взаємної сумісності та спільному виконанні завдань з країнами-партнерами відповідно до стандартів НАТО. У них візьмуть участь понад 30 держав. Навчання триватимуть до 10 липня.

21062801.jpg

Кораблі-учасники міжнародних навчань Sea Breeze 2020 Фото: АрміяInform

У навчаннях візьмуть участь близько 3 тисяч вояків, 30 кораблів, 30 повітряних суден, 18 команд спецпризначення і водолазних команд.

 

З 3 тисяч учасників навчань половину особового складу становитимуть українські військові, сказав у коментарі "Укрінформу" головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак:

«Ці навчання будуть наймасштабнішими з 1997 року. Їх мета підготовка штабів та підрозділів ВМС ЗСУ для виконання завдань за призначенням відповідно до стандартів та процедур НАТО, а також набуття досвіду спільних дій під час проведення багатонаціональних операцій, у тому числі у складі багатонаціональних сил міжнародних операцій з підтримання миру та безпеки. 31 держава-учасниця візьме участь у навчаннях, під час яких загалом буде задіяно близько 30 кораблів, катерів та суден, до 30 літаків і вертольотів, до 3000 особового складу та 50 одиниць озброєння та військової техніки».

За словами Хомчака, навчання охоплять досить великий район на півдні України та пройдуть в Одесі, Очакові, Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний та Первомайський, дельті річки Дунай та інших районах.

Есмінець ВМС США Ross зайшол в порт Одеси 27 червня. Фото: Global Look Press/MCS 3rd Class Ford Williams

Нагадаємо, в ході навчань Sea Breeze 2019 окрім будівництва морського операційного центру для Військово-морських сил України на військово-морській базі в Очакові військові будівельники зі США  допомагали відновити злітно-посадкову смугу військового аеродрому в Миколаєві.

Наші інтереси: 

Продовження військової співпраці зі США. Тренування і зміцнення Українських військово-морських сил.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи