Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вибори-2020 у США ще не закінчені, світ в очікуванні вибуху політичної бомби

Спецтема:

У кількох штатах йдуть не дуже помітні процеси, які можуть мати вибуховий ефект. Головні події відбуваються в Арізоні, на підході – Джорджія, Пенсільванія, Мічиган і Вісконсин. Радує Техас з новим законом про вибори. Демократи в паніці. 

Штат Арізона, округ Марікопа. Триває аудит голосів в окрузі Марікопа. Аудит дуже глибокий, я вже про це писав ось тут. Поки що оброблено біля 1 млн. бюлетенів з 2 млн. Очікується, що аудит закінчиться до 30 червня. До закінчення аудиту не буде жодної офіційної інформації. Але з непрямих даних можна зробити висновок, що там намічається політична бомба.

По-перше: в Марікопу закинуто десант з півтори сотні юристів від Демократичної партії, які завалюють суди найбезглуздішими позовами, аби лише скасувати або хоча б призупинити аудит. Проте аудит замовив сенат штату, а судова влада не має права командувати законодавчою владою.

По-друге, є лист голови сенату штату, де вона вимагає відповідей від голови Наглядової ради штату (саме Наглядова рада займається організацією виборів). Вказується на багато порушень, зокрема те, що в багатьох коробках з бюлетенями кількість бюлетенів за кандидатів не відповідає  контрольному опису, який вкладається в кожну коробку.

Напередодні аудиту хтось стер всі файли про вибори на головному сервері округу. Взагалі-то це підсудна справа, адже у всіх країнах дані про вибори мають зберігатися багато років. А їх знищення напередодні аудиту вже виглядає підозріло. Хоча шахраям це не допоможе: найняті сенатом штату IT-фахівці за деякий час змогли відновити знищені файли.

Штат Джорджія. Суддя виніс рішення провести аудит 145 тисяч бюлетенів, що прийшли поштою в окрузі Фултон. Цей округ привернув до себе увагу знаменитим відеозаписом, коли всіх членів виборчої комісії та спостерігачів відправили на ніч додому «через прорив каналізації», а п’ятеро членів комісії залишилися, зачинилися у приміщенні та почали діставати приховані валізи з бюлетенями й терміново їх сканувати.

Аудитори найняли приватну охоронну фірму для захисту процесу аудиту. Через вимоги демократів, охоронна фірма забезпечує охорону тільки зовнішнього периметра, а саме приміщення аудиту та збереження бюлетенів охороняє поліція. 30 травня спрацювала сигналізація. Виявилося, що хтось дав команду – і всю поліцію було знято, а приміщення залишилося незачиненим. Охоронна фірма одразу взяла приміщення під охорону і тримала її до того моменту, поки не знайшовся чиновник з ключами, а до приміщення не повернулася поліція. Ясна річ, що розігрувалася комбінація, щоб або винести, або навпаки вкинути бюлетені – і таким чином дискредитувати аудит.

Штат Пенсільванія. Сьогодні та завтра (а може й трохи довше) буде йти справжня «рубка» в законодавчих зборах штату. Республіканці налаштовані на те, що необхідно провести серйозний аудит виборів, подібний арізонському. Вчора в Арізону їздила делегація у складі сенаторів штату Дуга Мастріано (Doug Mastriano), Кріса Даша (Cris Dush) і представника штату Роба Кауфмана (Rob Kauffman), де вони знайомилися з організацією аудиту в окрузі Марікопа, щоб можна було досвід Арізони використати в Пенсильванії.

Штат Мічіган. Йде «рубка» серед законодавців за те, щоб провести перевірку виборчих машин в округах Чебойган (Cheboygan County) та Антрім (Antrim County). Річ у тім, що під час виборів у листопаді машини в цих округах в якійсь момент вивели «в нуль» голоси республіканців, натомість голоси демократів висвітлювалися на екранах. На роздруківках нібито все було нормально: голоси і за демократів, і за республіканців. Представники фірми-виробника казали, що то була «людська помилка», але законодавці вимагають перевірки машин. Мовляв, як може бути «людська помилка», якщо йде машинний підрахунок. Це або програмний збій, або алгоритм, який діє без участі людини.

Штат Вісконсін. Спікер законодавчих зборів штату Робін Вос (Robin Vos) створив дослідницьку групу з трьох відставних поліцейських під наглядом Генерального прокурора штату. Ця група працюватиме до осені, після чого має надати звіт законодавчим зборам штату. Їхнє завдання – перевірити як відбувалося голосування у листопаді 2020, знайти слабкі місця, потенційні «дірки» для шахрайства, перевірити організацію процесу виборів та розглянути скарги від громадян. Хоча Вос підкреслює, що «вибори вже закінчилися і перегляду результатів не буде» – демократи все одно                 страшно перезбудилися. Адже бояться, що під час цих перевірок «спливе» так багато всього, що результати такі доведеться переглянути.

Штат Техас. Сенат штату ухвалив новий закон про вибори, який має запобігати спробам шахрайства. Тепер при голосуванні необхідно пред’являти посвідчення особи з фотографією. Також більш жорстко прописані умови, коли і як можна голосувати поштою. При голосуванні поштою так само необхідно робити підтвердження особи. Крім того, якщо чиновники відправлятимуть бюлетені для голосування поштою тим, хто їх не запрошував – то таких чиновників будуть притягувати до карної відповідальності.

Подібні закони зараз розглядаються в Законодавчих зборах низки штатів, в деяких їх вже ухвалено. Демократи називають такі закони «расистськими». Дуже цікаво – це значить, що у нас в Україні, де при голосуванні необхідно пред’являти паспорт – «расистський» закон?


Якщо почитати продемократівську пресу, то там або взагалі не помічають цих процесів, або дають відверто негативну інформацію: мовляв, «дурна теорія змови», «розбазарювання коштів», «нічого не знайдено», «після бійки кулаками не махають». Висловлюють «стурбованість», що ці аудити можуть підірвати довіру до інституту виборів, пропонують «не займатися дурнею, а краще працювати» тощо. От тільки величезні зусилля, спрямовані на те, щоб заборонити аудити – а аудит є «священною коровою» в американському бізнесі – наводять на думку, що насправді демократи відчайдушно бояться результатів цих аудитів.

І бояться вони не просто так. Згідно з опитуванням соціологічної служби Rasmussen ще у листопаді 2020 року майже половина американців вважає, що на виборах були масові фальсифікації. І замість того, щоб провести аудит і довести, що вибори пройшли чесно – демократи зі шкіри пнуться, щоб не допустити жодних перевірок. А це вже наводить на роздуми.

Як бачимо, до процесу долучилися вже кілька штатів. А ми пам’ятаємо з курсу філософії про закон переходу кількісних змін в якісні. Спостерігаємо.

Наші інтереси: 

Вибори мають бути чесними, шахраї мають бути покараними. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи